Vandaag beginnen we met een simpele, maar oh zo lekkere kiprollade met perzikroomsaus. En laten we eerlijk zijn, het ziet er ook feestelijk uit. Een Waardse Boerderij kiprollade is al gekruid en eigenlijk een complete kip zonder botten in een netje.
We rijgen hem aan het draaispit en plaatsen hem in de Big Green Egg (deze staat op ca. 175 graden). Maar je kan hem eventueel ook in een oven of pan bereiden.
De Meater plaatsen we in de rollade en stellen deze in op 74 graden kerntemperatuur.
Als de rollade draait beginnen we aan de saus.
We laten 6 halve perziken (uit blik) goed uitlekken.
3 snijden we doormidden zodat er kwart partjes ontstaan en 3 halve snijden we in kleine stukjes.
We maken de inhoud van één bekertje Creme Fraiche warm en doen hierbij de fijn gesneden perziken en globaal 1 tl honing. voor wat extra pit roeren we er wat PepRub doorheen. Nu wordt het een kwestie van proeven.
Wil je hem zoeter, dan kan er nog wat honing of perziksap bij, wil je hem pittiger dan kan er nog wat peper bij net wat je lekker vindt.
De saus binden we nog even met wat maizena (allesbinder kan ook)
Op de voor verwarmde schaal schenken we de saus en hierop leggen we de gesneden kiprollade.
We maken het nog even af met de grote perzik stukjes en that’s it.
Dit kan echt iedereen.
Bestel hier je Waardse Boerderij Kiprollade
www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Voor je beste kerstdiner thuis
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00