Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
106533413_1423545504505740_5557066818652271312_o

BAVETTE ROLLADE VAN HET SPIT MET PESTO, SERRANO HAM, ZON GEDROOGDE TOMATEN EN MOZZARELA

We hebben een heerlijke Jacks Creek bavette (Bestel hem met 10% korting) rollade gemaakt en aan het spit gegrild. Moeilijk? Nee hoor, als je maar een scherp mes hebt. Laat ik voorop stellen dat ik zeker geen slager ben, dus wat ik kan kan jij thuis ook.

Eerst maken we de bavette schoon door met een scherp mes eventueel wat overtollig vet weg te snijden.
Dan leggen we hem met de dikste kant naar ons toe vlak op een plank. In ons geval met een bavette van 1,6 kg 2 planken.
Leg een vlakke hand op het vlees en steek een scherp mes in het midden van het vlees. Snij zo voorzichtig de bavette door midden, maar net niet helemaal. Zorg dat je NIET haaks op de draad van het vlees snijdt.
Klap de bavette open en snij verder tot je bijna ‘aan de overkant’ bent.
Als het goed is kan je de bavette nu plat leggen.

Bestrijk de binnenkant met pesto, wij kozen voor groen. Beleg de bavette met plakken mooie serrano ham.
Dan strooien we er in stukken gesneden zongedroogde tomaten over en scheuren we mozzarella (nooit mozzarella snijden). Als laatste strooien we nog geroosterde pijnboompitten over het geheel.

Dan rollen we de bavette op en leggen hem op 6 stukjes slagerstouw.
Hiermee knopen we de rollade dicht, we steken de spies er doorheen en bestrooien de buitenkant met grof zeezout.

De Big Green Egg hebben we op 150-160 graden staan en we plaatsen de Meater (let op: op eigen risico boven de direct heat) in de rollade.
We leggen één kleine chunk Blues Hog kersen rookhout op de kolen en plaatsen het spit in de Big Green Egg.

En nu is het een kwestie van afwachten tot we een kern van 50 graden bereiken, in ons geval een goed half uurtje.
Let op het temperatuursverschil tussen de buitenranden en het midden van de rollade. Voor ons is het perfect dat het ene deel wat meer medium rare is en het andere deel meer medium, maar dat is een kwestie van smaak.
Laat de rollade 10 minuutjes rusten onder de folie, maal er dan wat zwarte peper over en snij hem in plakken.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.