Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
01IMG_0025_1

200 dagen graan gevoerde UMi Black Angus Tournedos met geitenkaas en uienchutney

De UMi tournedos zijn echt geweldig! 200 dagen graan gevoerd zorgt ook in dit boterzachte stukje vlees voor een kleine vetaderen en volle smaak. De bereiding is super simpel en snel klaar, maar we willen wat extra, dus maken we een uienchutney. Trek hier een kleine 45 minuten voor uit.

De UMi tournedos zijn echt geweldig! 200 dagen graan gevoerd zorgt ook in dit boterzachte stukje vlees voor een kleine vetaderen en volle smaak.
De bereiding is super simpel en snel klaar, maar we willen wat extra, dus maken we een uienchutney.
Trek hier een kleine 45 minuten voor uit.
 
2 zoete uien, 2 rode uien, 3 sjalotten snijden we door en in dunne halve ringen. We plaatsen de vertrouwde Petromax skillet weer in de Big Green Egg op het gietijzeren rooster.
De uien bakken we tot ze wat glazig worden, dan strooien we er plus minus 2 el. komijnzaadjes, 0.5 tl  paprikapoeder, 0.5 tl. cayennepeper of meer naar smaak en nog wat zout en peper over de uien.
Even goed doorroeren en nog heel even laten bakken. Giet het sap van 2 perssinaasappels bij de uien en weer even doorroeren.
Nu zetten we de pan hoger op het RVS rooster en laten de uien nog een half uurtje zachte door pruttelen met een Dutch Oven deksel op de skillet en de kamado gesloten.
 
We zetten de skillet weg, bestrooien de tournedos met zeezout en grillen deze op het hete gietijzeren rooster wat we onderin de kamado hebben laten liggen.
Als beide kanten aan gegrild zijn plaatsen we het RVS rooster weer terug en leggen hierop de tournedos met op elke tournedos 2 dunnen schijfjes geitenkaas.

Hier malen we nog wat peper over. Met een kernthermometer houden we de temperatuur in de gaten en bij 49 graden halen we de tournedos er af.

 
Op een bord maken we een bedje van de uienchutney en serveren daarop de tournedos met de geitenkaas.
Met een brandertje kan je de geitenkaas nog wat bruine tintjes geven voor het beeld.
 
 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.