Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Kerst-vleessuggesties

10 producten


  • Bijna uitverkocht DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Varkenshaas (solomillo) DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Varkenshaas (solomillo)

    DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Varkenshaas (solomillo)

    2 reviews

    Nog 1 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    DeRaza Iberico - Varkenshaas (solomillo) DeRaza Iberico Varkenshaas: Een BBQ-hoogstandje voor de ultieme vleesliefhebber! Deze exclusieve solomillo is de kroon op elke barbecue, afkomstig van Iberische varkens die traditioneel grazen in Zuid-Spanje. Hun dieet van knollen, noten en kruiden zorgt voor een ongekende smaakdiepte. BBQ Bereidingstips: Laat het vlees op kamertemperatuur komen voor gelijkmatige garing Gebruik indirect vuur voor optimale malheid Kruid licht met zeezout en versgemalen zwarte peper Laat na het grillen 5-10 minuten rusten voor maximale sappigheid De unieke marmering en subtiele vetlaag garanderen een onovertroffen zachte structuur. Perfect voor een verfijnd barbecue-gerecht dat jouw gasten zal verbazen en bekoren. Serveer met een rijke rode wijn voor een ultieme culinaire ervaring. IBERICO VARKENSHAAS MET ZOMERSE SALSA Regelmatig maken we onze eigen recepten, maar ook wij surfen wat af op het web op zoek naar nieuwe recepten en inspiratie.Zo vonden we dit recept van Ellen's Cuisine en wisten meteen dat wordt hem. Eerst maken we de marinade:3 teentjes knoflook hakken we fijn, net als 1 ui. Dit doen we samen met het sap van 2 limoenen, 1,5 el rode wijnazijn, 1,5 el Worcestersaus, 2 tl komijnpoeder, 3 tl chillivlokken en 3 el olijfolie in een kom en mengen dit goed door.We doen 2 varkenshaasjes in een plastic zak en schenken daar de marinade bij. De zak knopen we met zo min mogelijk lucht dicht en we kneden de marinade nog even goed door het vlees.De zak gaat de koelkast in voor minimaal 3 uur. Maar een hele nacht is ook prima. De Salsa.Dan snijden we een rode ui in grove stukken, we halen de zaadjes uit 1 rode paprika en snijden deze ook in grove stukken en halveren 125 gram kerstomaatjes.Dit alles doen we met een handvol peterselie, 50 ml olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 1,5 tl gerookte paprika poeder, een snufje suiker en zout en peper in de blender en mixen dit tot een grove saus.Let op dat je echt stukjes en een grove structuur houdt.Deze kom gaat de koelkast in tot we serveren. De Big Green Egg hebben we inmiddels op 180 graden direct heat staan. De varkenshaasjes vegen we grofweg schoon van de marinade om te voorkomen dat deze verbrand, de smaak zit al in het vlees.Dan gaan ze op het gietijzerrooster en grillen we ze even rondom aan. Daarna plaatsen we ze indirect (met platesetter, conveggtor, of gewoon aan de indirecte kant van je Weber) en garen we ze door naar een kerntemperatuur van 61-62 graden.We halen ze van de bbq en laten ze nog even rusten waarbij ze naar 64 graden stijgen, dit is mooi rosé. Nu snijden we dunne plakken op de plank en serveren de salsa en wat peterselie erbij.Hoe zomers wil je het hebben?

    Nog 1 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €6,29

  • DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Varkenswangen DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Varkenswangen

    DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Varkenswangen

    4 reviews

    Nog 6 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    DeRaza Iberico - Varkenswangen Perfect om te stoven op de BBQ. Nog nooit gedaan? Dat kan echt niet! Dit moet je een keer geproefd hebben! IBERICO VARKENSWANGEN IN HERTOG JAN PRESTIGE Voor sommige is het idee misschien even slikken, maar varkenswangen zijn echt een aanrader. De wangspieren van de eikeltjes knabbelende Iberico zwartpoot varkens zijn de hele dag in de weer, dus is dit een stug stukje vlees. Maar na de juiste bereiding zijn ze heerlijk zacht. We bereiden ze simpel volgens een 2-2-1 methode. Eerst maken we de wangetjes schoon door de silverskin en overtollig vet weg te snijden. Dan kruiden we ze met Grate Goods 'All purpose rub'. De kamado stellen we in op 110 graden rooster temperatuur en indirect heat. Op de gloeiende kolen leggen we 2 blokjes kersenhout van de BEEFX SMOKEWOOD lijn ’The good stuff’. Let op dat je de temperatuur op je rooster goed in de gaten houdt, als deze te hoog is worden de wangen niet mooi zacht. De wangetjes gaan op het RVS rooster en roken we gedurende 2 uur Dan pakken we een bakje en gieten hier een flesje Hertog Jan Prestige in en 3 plakken roomboter. We snijden 2 kleine witte uien in ringen en leggen deze op de boter. Hierop gaan de wangetjes en daar schenken we weer Smokey Mountain BBQ sauce van Blues Hog over. Het bakje sluiten we dampdicht af en gaat terug in de kamado voor weer 2 uur op 110 graden. Na 2 uur halen we de bak uit de kamado en leggen we de wangen weer los op het RVS rooster. Het vocht bewaren we en gebruiken we straks als jus over het vlees. We lakken de wangen op het rooster af met Memphis Style Sweet and Smokey BBQ sauce van Grate Goods, Deze geeft nog even iets zoets en sticky aan de wangetjes. Na een half uur herhalen we dit. Ondertussen maken we een Pico di Gallo: Snijd 2 rijpe tomaten (zonder zaadlijsten) in kleine stukjes. Snipper een 1/2 sjalotje en 1 teentje knoflook en snijd een halve rode peper ragfijn. Meng alles in een kommetje goed door elkaar. Voeg het sap van 1/2 limoen toe en voeg tevens een handje fijngehakte peterselie toe. Meng tot slot 2 à 3 el olijfolie en een goede snuf zout en peper door het geheel. Als de wangen klaar zijn serveren we deze met een romige aardappelgratin en de fris zure Pico di Gallo, een heerlijke tegenhanger voor de zoet/rokerige varkenswangen.

    Nog 6 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €9,71

  • DeRaza Iberico Iberico Rib Eye steaks DeRaza Iberico Iberico Rib Eye steaks

    DeRaza Iberico Iberico Rib Eye steaks

    Nog 3 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    Iberico Rib Eye steaks Ervaar de verfijnde smaak en ongeëvenaarde textuur van de Iberico Rib Eye, een culinair meesterwerk uit de topgastronomie. Deze exclusieve rib eye komt van het beroemde Iberico varken, dat bekend staat om zijn unieke dieet van eikels en kruiden uit de Spaanse Dehesa. Het resultaat is een stuk vlees dat doorregen is met rijke, smaakvolle vetmarmering, die smelt tijdens het koken en het vlees sappig en vol van smaak maakt. Onze Iberico Rib Eye wordt met zorg geselecteerd en traditioneel gerijpt om de natuurlijke smaken optimaal tot hun recht te laten komen. Het vlees heeft een dieprode kleur en een delicate, nootachtige smaak die iedere fijnproever zal bekoren. Of het nu gegrild, gebakken of in de oven bereid wordt, de Iberico Rib Eye blijft boterzacht en sappig, met een onweerstaanbare smaak die lang blijft hangen. Honing Knoflook Iberico Ribeye Een ribeye is op zich natuurlijk al heerlijk. Maar dit zijn de ‘appels’ van de ribeyes, ofwel het oog, het allerlekkerste gedeelte van dit geweldige stukje vlees. De Iberdeli Iberico ribeyes hebben een geweldige vetmarmering, dus dat belooft veel smaak. We kruiden de ribeyes met Golden Devil van Golden BBQ, een heerlijke rub met een beetje pit. Dan gaan we eerst de saus/jus maken. Hiervoor plaatsen we de Petromax KR1 sauspan op de brander, pletten 3 tenen knoflook en snipperen deze. We bakken ze even aan met een klein beetje olie. Dan voegen we 120 ml sojasaus toe en 100 ml honing, dit roeren we goed door. We voegen nog 2 el citroensap toe en een TL chiliflakes. Goed doorroeren en dan rustig in laten koken. Proef tussentijds even en voeg eventueel nog wat honing toe. The Bastard hebben we ingericht met aan een zijde een RVS rooster met platesetter en aan de andere kant het gietijzeren rooster, onderin het multi level cooking system. Temperatuur staat op 200 graden. We gebruiken 1.100 gram, wat in ons geval 6 ribeye-appels betekent. Deze grillen we eerst vol gas op het gietijzer tot beide zijden mooi aangegrild zijn en voorzien van een mooie grillmark. Het vet geeft meteen een heerlijke BBQ geur. Dan leggen we ze indirect op het RVS rooster en temperen de kamado. Het vlees laten we doorgaren tot een kerntemperatuur van 60 graden. We halen het vlees en de saus van het vuur en laten het 5 minuten rusten. Dan dompelen we de ribeyes één voor één in de saus en leggen deze op een bord. We serveren de ribeyes met een gepofte aardappel en schenken er nog wat extra saus overheen. Zelfs als je geen fan bent van varkensvlees is dit echt een aanrader, een geweldig stukje vlees van het Spaanse Iberico varken. Makkelijk te bereiden en heerlijk met de wat oosterse zout-zoete- knoflooksmaak van de saus.

    Nog 3 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €24,69

  • Miguel Vergara Angus Tournedos - 300 dagen GV / 21 dagen DryAged Miguel Vergara Angus Tournedos - 300 dagen GV / 21 dagen DryAged

    Miguel Vergara Angus Tournedos - 300 dagen GV / 21 dagen DryAged

    2 reviews

    Nog 29 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    Miguel Vergara Angus Tournedos - 300 dagen GV / 21 dagen DryAged Onze Tournedos is een premium stuk rundvlees dat afkomstig is van runderen die gedurende 300 dagen graangevoerd zijn. Dit dieet zorgt voor een rijke, volle smaak en malsheid in het vlees. Bovendien wordt onze Tournedos ook nog eens 21 dagen dry-aged, wat betekent dat het vlees in een gecontroleerde omgeving rijpt zonder dat het in contact komt met vocht. Dit proces zorgt voor nog meer smaak en malsheid in het vlees, en maakt onze Tournedos extra bijzonder. Tournedos is een klassiek stuk vlees dat afkomstig is van de ossenhaas, het meest malse deel van het rundvlees. Onze Tournedos is perfect gesneden en heeft een mooie vorm, zodat het op een perfecte manier kan worden bereid en geserveerd. Onze Tournedos is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, luxueuze vleeservaring. Het is perfect om te bereiden voor speciale gelegenheden of om te genieten van een heerlijke maaltijd thuis. Met zijn malsheid en rijke smaak zal onze Tournedos zeker indruk maken op uw gasten.

    Nog 29 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €20,75

  • Miguel Vergara Angus Cowboy Steak / Tomahawk - 300 dagen GV / 21 days DryAged Miguel Vergara Angus Cowboy Steak / Tomahawk - 300 dagen GV / 21 days DryAged

    Miguel Vergara Angus Cowboy Steak / Tomahawk - 300 dagen GV / 21 days DryAged

    1 review

    Nog 3 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    Cowboy Steak / Tomahawk - 300 dagen GV / 21 days DryAged De Cowboy Steak, ook bekend als de Rib eye met been, is een premium stuk rundvlees dat een ware traktatie is voor liefhebbers van steak. Dit specifieke stuk vlees is afkomstig van rundvee dat gedurende 300 dagen op graan gevoed is, wat resulteert in een diepe, rijke smaak en malsheid die niet te evenaren is. Maar de kwaliteit van dit stuk vlees stopt daar niet. Het is ook 21 dagen Dry Aged, wat betekent dat het vlees gedurende 21 dagen in een gecontroleerde omgeving gerijpt is. Dit zorgt voor een intensivering van de smaak, een verbetering van de malsheid en een unieke textuur die alleen te vinden is bij Dry Aged vlees. De Cowboy Steak is een perfect stuk vlees voor degenen die van een stevige, sappige en smaakvolle steak houden. Het bevat ook een bot, wat extra smaak en een prachtige presentatie geeft aan het gerecht. Het kan gegrild, gebakken of gerookt worden voor een fantastische smaakervaring. Als u op zoek bent naar een stuk vlees van de hoogste kwaliteit, dan is de Cowboy Steak met been - 300 dagen GV / 21 days Dry Aged een must-try. Het is een premium stuk vlees dat gegarandeerd een onvergetelijke maaltijd zal opleveren.

    Nog 3 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €41,97

  • DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Rack of Pork (French Rack) DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Rack of Pork (French Rack)

    DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Rack of Pork (French Rack)

    2 reviews

    Nog 4 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    DeRaza Iberico - Rack of Pork (French Rack) IBERICO PORK RIBROAST & Customized Blues Hog Honey Mustard SauceHet vlees van de Spaanse eikeltjes knabbelende Iberico varkens is niet te vergelijken met ‘standaard’ varkensvlees. Wij hebben een mooi stukje Frenched rack bereid met een customized Blues Hog Honey Mustard Sauce en appeltjes. Frenched wil niets meer zeggen dan dat de botjes schoongesneden zijn. We halen het vlees ruim op tijd uit de koeling en direct uit de verpakking. De buitenkant deppen we goed droog. De vetkap snijden we kruislings in en deze kant wrijven we goed in met Flor del Delta zeezout. En vervolgens kruiden we hem rondom met ‘Porky White Chick, A rub for white meat’ van Angus & Oink. Dit laten we minimaal een half uurtje intrekken. Ondertussen hebben we ook wat zoete appeltjes doorgesneden en met de snijkant in de calvados gelegd. De Big Green Egg stoken we weer op naar ruim 200 graden en we leggen het gietijzeren rooster onderin. Het rack leggen we met de vetkant op het hete rooster en ‘rollen’ we voorzichtig over het gietijzer tot al het vet het rooster heeft geraakt. Het vet druipt en vat vlam, let dus op dat je vetlaag niet verbrandt. De vlammen mogen er wel even aan likken, maar te zwart wordt bitter. Dit alles duurt maar een paar minuten. Dan leggen we een kleine chunk BeefX Smokewood Cherry op de gloeiende kolen, plaatsen we het RVS rooster hoger in de Big Green Egg en temperen de temperatuur naar ca.160 graden. Het rack gaat op het rooster en we plaatsen de Meater. Na 10 minuten leggen we de appeltjes erbij op het RVS rooster. Na een kwartiertje draaien we de appeltjes om en deze kruiden we de snijkant met all purpose rub Ondertussen zetten we de Petromax Sauspan op de Foker en fruiten hierin een kleine versnipperde zoete ui. Als deze wat glazig is doen we daar ruim 1/3 pot Blues Hog Honey Mustard BBQ saus bij en roeren we goed door. We hebben een paar takjes verse rozemarijn en tijm fijngehakt en doen dit erbij, gevolgd door wat gedroogde peterselie en herbs de provence. Gewoon op gevoel en een kwestie van proeven, "Vaak bu'j te bang!" We willen de zoetpittige saus zo kruidiger maken wat goed bij het Iberico past. We roeren er nog een paar eetlepels creme fraiche doorheen om hem nog iets romiger te maken. Het resultaat is echt super, dit moet je echt eens proberen. Als het Iberico vlees een kerntemperatuur van 59 graden (wij garen Iberico iets minder ver door dan normaal varkensvlees) heeft bereikt halen we hem van het vuur en laten hem even rusten. We snijden het rack en serveren deze sappige pork chops met de saus en appeltjes.

    Nog 4 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €25,89

  • DeRaza Iberico DeRaza Ibérico - Jamon de Cebo Ibérico 50% - ca. 100 gram DeRaza Iberico DeRaza Ibérico - Jamon de Cebo Ibérico 50% - ca. 100 gram

    DeRaza Iberico DeRaza Ibérico - Jamon de Cebo Ibérico 50% - ca. 100 gram

    Nog 35 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    DeRaza Ibérico - Jamon de Cebo Ibérico 50% - ca. 100 gram Het Ibérico varkensras staat bekend als het beste ras ter wereld. Vers Ibérico vlees wordt gekenmerkt door een hoge concentratie intramusculair vet. Dit wordt ook wel gemarmerd vlees genoemd, en het zorgt ervoor dat het vlees buitengewoon smaakvol is. De marmering van Ibérico vlees is een klasse apart van dat van andere varkenssoorten. Niet voor niets wordt het Ibérico ras ook wel de ‘Beste’ onder de varkens genoemd. Ibérico varkens doen zich op het Iberisch schiereiland tegoed aan een mix van vers gras en verschillende graansoorten, waaronder maïs. Hun leefgebied beslaat vooral het zuidwesten van Spanje, waar ze in uitgestrekte landschappen vrij kunnen bewegen tussen de oude eikenbomen. Iberdeli werkt al meer dan 15 jaar samen met DeRaza, een Spaanse pionier op het gebied van Ibérico vleeswaren. DeRaza combineert meer dan 25 jaar ervaring en expertise met de modernste technologieën en productiefaciliteiten. Iberdeli is de exclusieve distributeur van DeRaza producten in Noordwest-Europa.

    Nog 35 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €10,75

  • DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Presa DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Presa

    DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Presa

    Nog 3 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    DeRaza Iberico - Presa Dit mooie stukje vlees komt uit de schouder van het Spaanse eikeltjes knabbelende Iberico varken wat je waarschijnlijk kent van de Pata Negra (zwartpoot) ham. Het heeft een hele mooie vetadering en is heerlijk te bereiden als een steak. IBERICO PRESA met vijgencompote en brie van de rookplank We kruiden de Presa met Letz Q Pork Rub en steken de Big Green Egg medium en de miniMax aan. In de Medium leggen we het gietijzeren rooster en de temperatuur laten we oplopen naar 200 graden. Ondertussen mengen we alvast wat Biologische vijgenjam met witte wijn, in de verhouding 2:1 en ritsen hier wat verse tijm doorheen. Dit roeren we goed door en we voegen nog wat bruine suiker toe naar smaak. Hij mag best lekker zoet zijn. Een cederhouten rookplankje hebben we al in het water gelegd. We hebben een mooie roombrie gekocht en deze laten we zo lang mogelijk in het koudste deel van de koelkast liggen. We leggen wat whiskeyvaten rooksnippers op de kolen, de IbericoPresa leggen we op het gietijzeren rooster en grillen we rondom. Dan plaatsen we het RVS rooster hoog in de Big Green Egg, leggen de steaks hierop en plaatsen de Meater+. Deze stellen we in op een kerntemperatuur van 58 graden, na het rusten gaart hij straks door tot iets meer dan 60 graden. Als we deze temperatuur bijna bereikt hebben leggen we het rookplankje in de MiniMax en hierop wat plakken brie. Ondertussen is de presa klaar en deze laten we even rusten onder folie. Het kannetje met de saus plaatsen we even in de MiniMax om deze lauwwarm te maken. Nu snijden we wat verse vijgen in dunne plakjes en plukken wat blaadjes rode sla. De Iberico Presa snijden we in dunne plakken en serveren we gemengd met de gesmolten brie, de vijgen en de compote ‘on the site’. Beetje rode sla erbij als garnering en klaar. Wat een smaakcombinatie!

    Nog 3 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €24,50

  • DeRaza Iberico DeRaza Ibérico - Jamón de Bellota 50% Ibérico - ca.100 gram DeRaza Iberico DeRaza Ibérico - Jamón de Bellota 50% Ibérico - ca.100 gram

    DeRaza Iberico DeRaza Ibérico - Jamón de Bellota 50% Ibérico - ca.100 gram

    Nog 32 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    DeRaza Iberico - Jamon Iberico bellota Het Ibérico varkensras staat bekend als het beste ras ter wereld. Vers Ibérico vlees wordt gekenmerkt door een hoge concentratie intramusculair vet. Dit wordt ook wel gemarmerd vlees genoemd, en het zorgt ervoor dat het vlees buitengewoon smaakvol is. De marmering van Ibérico vlees is een klasse apart van dat van andere varkenssoorten. Niet voor niets wordt het Ibérico ras ook wel de ‘Beste’ onder de varkens genoemd. Ibérico varkens doen zich op het Iberisch schiereiland tegoed aan een mix van vers gras en verschillende graansoorten, waaronder maïs. Hun leefgebied beslaat vooral het zuidwesten van Spanje, waar ze in uitgestrekte landschappen vrij kunnen bewegen tussen de oude eikenbomen.  Iberdeli werkt al meer dan 15 jaar samen met DeRaza, een Spaanse pionier op het gebied van Ibérico vleeswaren. DeRaza combineert meer dan 25 jaar ervaring en expertise met de modernste technologieën en productiefaciliteiten. Iberdeli is de exclusieve distributeur van DeRaza producten in Noordwest-Europa.

    Nog 32 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €14,55

  • DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Ibéricoham cebo met been

    DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Ibéricoham cebo met been

    Leverbaar: 2-3 werkdagen

    DeRaza Iberico - Ibéricoham cebo met been   IBÉRICO VLEESWAREN. Het beroemde Ibérico varken staat bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras ter wereld. De varkens zijn alleen te vinden op het Iberisch schiereiland, waar een unieke mix van factoren zorgt voor een rijke smaaksensatie die andere varkenssoorten simpelweg niet kunnen bieden. Naast de geliefde Ibérico ham kunt u bij Beef Exclusief terecht voor diverse andere specialiteiten van dit bijzondere ras. Het Ibérico ras kan worden onderverdeeld in twee subsoorten: cebo en bellota. Cebo-varkens komen het meest voor, dit zijn de klassieke Ibérico varkens die binnen of buiten vrij moeten kunnen rondlopen. De varkens krijgen een dieet van diverse granen (waaronder maïs) en worden minimaal tien maanden oud, met een levend gewicht van minimaal 160 kilogram. Om vervolgens de meest hoogwaardige kwalificatie, bellota, te verkrijgen, moeten de varkens minimaal vier maanden in de vrije natuur rondlopen en zich voeden met de typische eikels (bellota) die van Spaanse eikenbomen vallen. Dit gebeurt in de glooiende landschappen van Zuid-Spanje tijdens de Montanera (herfstperiode). De eikeltjes die de varkens eten geven een karakteristieke smaak aan het bellota-vlees. Om de geliefde Ibérico ham te maken worden zowel de voor- als achterpoten van het varken gebruikt. De achterham is wat minder vet en intens van smaak, wat hem toegankelijker maakt. Tien dagen voordat het droogproces begint, worden de achterhammen en schouders in zeezout gelegd. Het droogproces zelf duurt minimaal 24 maanden bij cebo-hammen en minimaal 36 maanden bij bellota-hammen. Bij schouders van cebo-kwaliteit is dat 12 maanden en bij schouders van bellota-kwaliteit 18 maanden. Ibéricovarkens, vanwege het kenmerkende zwarte hoefje ook wel Pata Negra genoemd, komen enkel en alleen voor op het Iberisch schiereiland. Het ras wordt beschermd door Spaanse wet- en regelgeving. Deze bescherming geldt zowel voor de naam als voor het volledige productieproces, van geboorte tot slacht. Hiermee worden de zuiverheid van het ras, de kwaliteit van het vlees en het dierenwelzijn gewaarborgd.    

    Leverbaar: 2-3 werkdagen

    €255,80

Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Bancontact
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Klarna
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.