De kiprollade komt van de Waardse Boerderij Kip, een langzaam groeiend ras kippen welke langer en vrijer leven in een met stro bedekte stal. De kiprollade kun je zowel in een kamado als in de oven maken. Wij gebruikten deze keer de heteluchtoven.
De kiprollade komt van de Waardse Boerderij Kip, een langzaam groeiend ras kippen welke langer en vrijer leven in een met stro bedekte stal.
De kiprollade kun je zowel in een kamado als in de oven maken. Wij gebruikten deze keer
de heteluchtoven.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C.
- Verhit een braadpan met olie of roomboter
- Bak de kiprollade rondom even bruin aan (let op, niet gaar)
- Haal de kiprollade eruit en leg even apart
- Snijd de champignons in vieren en bak ze samen met de versnipperde knoflook
even zacht aan in het overgebleven braadvet van de kiprollade
- Maak de aardappelen schoon (niet schillen) en snijd ze in stukken.
- Doe ze in een grote kom
- Versnipper de ui en doe dit bij de aardappels
- Voeg de kruiden en het zeezout toe
- Voeg de gebakken champignons toe
- Voeg wat olijfolie en citroensap toe en schep alles om
- Leg de kiprollade in het midden van een grote ovenschaal of skillet
- Drapeer de aardappelen er omheen en laat dit in ca. 45 minuten goudbruin en
gaar worden. Controleer tegen het einde van de braadtijd altijd even met een
kernthermometer de temperatuur. De rollade is klaar als het binnenste van de
rollade 75 graden is
- Haal de kiprollade uit de oven en laat deze 10 minuten rusten onder
aluminiumfolie
- Verwijder hierna voorzichtig het netje, snijdt de rollade in mooie gelijke plakken
en serveer dit samen met de gebakken aardappels.
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00