Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Speenvarken

1 product


  • Waards varken Waards varken - Speenvarken naturel Waards varken Waards varken - Speenvarken naturel

    Waards varken Waards varken - Speenvarken naturel

    1 review

    Leverbaar: Er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om een afspraak te maken

    Waards varken - Speenvarken Voor de barbecue fanaten; een heel speenvarken voor in de oven, aan het spit of voor op de barbecue. Dit product is ongekruid en ongegaard. Dus u kunt een geheel eigen draai geven aan dit product. De speenvarkens hebben een leeftijd van 4-10 weken. De speenvarkens van ca.10 KG zijn goed voor circa 30 personen. Speenvarken aan het spit? Als richtlijn kun je denken aan 5 tot 6 uur voor een speenvarken van 6 a 7 kilo. Een groter speenvarken duurt langer, denk aan 8 uur voor een speenvarken van 9 a 10 kilo. Het is gaar als het gaar is dus gebruik wel even een thermometer. Vlak onder de 70 graden Celsius is een mooie doeltemperatuur. Moet je een speenvarken vullen? Een speenvarken wordt geleverd zonder ingewanden dus vullen is een mogelijkheid. Het hoeft niet, je zou ervoor kunnen kiezen om het vleesdeel (zonder zwoerd) te rubben met een mooie pork rub. Als je wil vullen moet je de buik dichtbinden en daarvoor heb je slagerstouw en een naald nodig. Het vullen van een speenvarken kan met een leuke mix van groenten en verse kruiden. Wel of geen crackling? De huid van het speenvarken, het zwoerd, kun je zo bereiden dat deze goed eetbaar is. Dan moet je het zwoerd wel even voorbewerken. Om te beginnen kerf je het zwoerd een dag voor de bereiding diagonaal in. Gebruik veel grof zout en druk deze goed in de kerven. Het zwoerd moet uitdrogen zodat het knapperig kan worden. Het zout laat je een nacht zitten en de volgende dag veeg je het er weer af. Bij de bereiding van het speenvarken stook je tegen het einde van de bereiding het vuur heel hoog op zodat het zwoerd crackling kan worden. Dit mag niet te lang duren, anders gaart je vlees teveel door. Er ontstaan bubbeltjes op het zwoerd en daaraan kun je zien dat de crackling zich vormt. Als dat is gelukt kun je ook het zwoerd mee serveren.

    Leverbaar: Er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om een afspraak te maken

    €233,95

Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.