Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Kerst-vleessuggesties

2 producten


  • Pure Canadian Beef Pure Canadian Beef - Tri Tip 180 dgn GV Pure Canadian Beef Pure Canadian Beef - Tri Tip 180 dgn GV

    Pure Canadian Beef Pure Canadian Beef - Tri Tip 180 dgn GV

    2 reviews

    Nog 3 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    Pure Canadian Beef Heritage Tri-Tip Een BBQ-klassieker met karakter De Pure Canadian Beef Heritage Tri-Tip is een stuk vlees dat iedere BBQ-liefhebber in huis zou moeten halen. Dit prachtige deel uit de onderrug van het rund staat bekend om zijn intense smaak, fijne structuur en subtiele marmering. Perfect voor slow cooking of een stevige reverse sear op de BBQ. Dit vlees komt van met zorg geselecteerde runderen uit Canada, waar de dieren 180 dagen graan gevoerd worden. Dit zorgt voor een tri-tip met een rijke, volle vleessmaak en een prachtige textuur. Bereidingssuggestie:Laat de tri-tip op kamertemperatuur komen en kruid hem royaal met zeezout, peper en eventueel een dry rub naar keuze. Schroei hem op hoge temperatuur dicht voor een mooie korst en gaar hem daarna indirect verder tot een kerntemperatuur van 52-54°C voor medium-rare. Laat het vlees minstens 10 minuten rusten en snijd het vervolgens dwars op de draad voor de ultieme malsheid. Of je hem nu low & slow bereidt of kort en heet grilt, de Heritage Tri-Tip biedt een pure en authentieke vleesbeleving. Een absolute must voor wie houdt van BBQ’en op hoog niveau.   Low & Slow bereiding:TRISKET - BRISKET STYLE SMOKED, SUPER JUICY TRI-TIP Deze sappige, boterzachte Tri Tip kun je met een lepel eten en MOET JE MAKEN!Tientallen Tri Tips hebben we al bereid, o.a. als Cardiff Crack, maar deze low & slow bereiding slaat echt alles. Nóg zachter dan je oma’s draadjesvlees.We zeggen het niet snel want smaak is iets persoonlijks, maar deze moet je echt proberen, gewoon omdat je vooraf niet verwacht dat het zo lekker is.Bekijk het recept

    Nog 3 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €22,15

  • Pure Canadian Beef Pure Canadian Beef - Tomahawk - 180 dagen GV Pure Canadian Beef Pure Canadian Beef - Tomahawk - 180 dagen GV

    Pure Canadian Beef Pure Canadian Beef - Tomahawk - 180 dagen GV

    Nog 11 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    Pure Canadian Beef - Tomahawks - 180 dgn GV Wat een geweldige Tomahawk van Pure Canadian Beef, 180 dagen graan gevoerd Black Angus rund uit Canada.Deze tomahawk heeft precies een mooi stuk bot om hem een extra stoere presentatie te geven zonder dat je betaalt voor een (te) lang kaal bot.We vullen de kolenmand van The Bastard tot de rand met BeefX Charcoal. Dat ontbrandt snel en geeft een hele mooie gelijke hitte doordat de stukken niet te groot zijn (en ook weer niet te klein).Direct op de kolenmand plaatsen we een gietijzeren rooster. Wij gebruiken hier een BGE Medium rooster, een Compact of MiniMax rooster kan ook.Je krijgt zo het effect van een Josper grill die veel in steakhouses gebruikt wordt.Op de ketel meten we een temperatuur van goed 200 graden. Met de IR thermometer lezen we af dat het gietijzeren rooster ruim 300 graden is.Om de tomahawk knopen we een slagerstouwtje om te voorkomen dat deze zou ‘scheuren’ tijdens het omdraaien. Het bot beschermen we met aluminiumfolie om te voorkomen dat dit verbrandt, want dat geeft echt een vieze geur.We plaatsen de Meater Pro en stellen deze in op 48 graden kerntemperatuur. Zorg wel dat je tomahawk al geruime tijd uit de koeling is voor een mooie gelijke garing.De steak leggen we op het gloeiend hete rooster en we sluiten de deksel. Na ca.1,5 minuut draaien we de steak een kwartslag en leggen hem op een andere plek op het rooster.Na een zelfde tijd draaien we de steak om en herhalen de handeling.Dan plaatsen we het multilevel cooking system met platesetters onderin en gietijzeren roosters bovenin. We verwijderen de folie van het bot en laten de tomahawk zo rustig doorgaren op ca. 130 -140 graden, tot een kerntemperatuur van 48 graden.  Dan halen we de tomahawk van het rooster en laten deze nog 5-10 minuten rusten waarbij de steak door gaart naar een prachtige gelijkmatige garing.We bestrooien de steak met Flor Del Delta - Pimientas; een heerlijke zout / peper mix die eindelijk weer op voorraad is. Dit doen we speciaal pas achteraf om te voorkomen dat deze anders zou verbranden. Nog wat ’t Centrum kruidenboter erop en we kunnen serveren.Als je zo’n geweldige stoere steak bereidt wil je ook een stoere presentatie, dus serveren we de steak op een stoere plank schuin omhoog, ondersteund door een Huldra Damast bijltje.Het oog wil tenslotte ook wat.

    Nog 11 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €58,35

Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Bancontact
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Klarna
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.