Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Koken op hout

6 producten


  • Koken op hout Cederhouten BBQ-plank klein Koken op hout Cederhouten BBQ-plank klein

    Koken op hout Cederhouten BBQ-plank klein

    Nog 34 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    De Cedarwood BBQ-plank kan op alle soorten barbecues gebruikt worden. De plank zorgt voor een heerlijk intense smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik op de barbecue, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. U kunt de BBQ-planken per stuk of per set van 4 stuks aanschaffen (u kunt uw keuze aangeven voordat u het product in de winkelwagen plaatst). In beide gevallen zijn de planken in folie verpakt met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de kleine plank is 12x26cm. ZALM MET CITROEN 1 CedarWood BbqPlank     Moot zalm 1 eetlepel olijfolie     Zout & peper Citroen, in dunne plakjes gesneden     Fijngesneden bieslook Leg de Plank 1/2 uur of langer in koud water.  Plaats de moot zalm, indien met vel, dan de moot met de  kant van het vel op de plank leggen. Wrijf de moot in met  olijfolie. Strooi zout en peper over de zalmmoot.  Strooi bieslook over de zalm. Leg de citroenschijfjes op de moot. Leg de Barbecue.   ZALM & CIDER 1 grote, onbehandelde cederhouten plank 300 ml appelcider 3 bosuitjes, fijngehakt 1 eetl. zout 1 eetl. gemberwortel geraspt1 teentje knoflook, geperst] 1 kg zalmzijde zonder huid tijdens het bakken geeft de plank smaak af aan de vis. Het resultaat; licht rokerige, geurige zalm. week de plank ten minste 1 uur, maar liever nog wat langer, in water. Meng de cider, bosui, zout, gember en de knoflook in een ondiepe schaal. Leg de zalmfilet erin, zorg dat beide kanten goed door de marinade zijn gehaald en dek de schaal af. Laat de zalm zeker een uur, maar liever 1 nacht marineren. De zalm zal door de invloed van de cider al iets 'garen'. Verwarm de bbq voor tot matig vuur wacht tot het smeult en het vuur minder heet is. Haal de zalmzijde uit de marinade en leg op de plank. Leg de plank op het rooster of in de smeulende as. Dek de vis af met wat aluminiumfolie en rook de zalm ongeveer 10 minuten. Als het hout vlam vat kan het geblust worden met een plantenspuit. als u de vis met een vork uit elkaar kunt trekken is hij gaar . Maar nog wat rauw in het midden is ook lekker.  

    Nog 34 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €4,95

  • Koken op hout Cederhouten BBQ-plank groot Koken op hout Cederhouten BBQ-plank groot

    Koken op hout Cederhouten BBQ-plank groot

    Nog 56 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    De Cedarwood BBQ-plank kan op alle soorten barbecues gebruikt worden. De plank zorgt voor een heerlijk intense smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik op de barbecue, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. U kunt de BBQ-planken per stuk of per set van 4 stuks aanschaffen (u kunt uw keuze aangeven voordat u het product in de winkelwagen plaatst). In beide gevallen zijn de planken in folie verpakt met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de grote plank is 19x40cm. ZALM MET CITROEN 1 CedarWood BbqPlank     Moot zalm 1 eetlepel olijfolie     Zout & peper Citroen, in dunne plakjes gesneden     Fijngesneden bieslook Leg de Plank 1/2 uur of langer in koud water.  Plaats de moot zalm, indien met vel, dan de moot met de  kant van het vel op de plank leggen. Wrijf de moot in met  olijfolie. Strooi zout en peper over de zalmmoot.  Strooi bieslook over de zalm. Leg de citroenschijfjes op de moot. Leg de Barbecue

    Nog 56 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €13,95

  • Koken op hout Cederhouten BBQ-plank middel Koken op hout Cederhouten BBQ-plank middel

    Koken op hout Cederhouten BBQ-plank middel

    Nog 32 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    De Cedarwood BBQ-plank kan op alle soorten barbecues gebruikt worden. De plank zorgt voor een heerlijk intense smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik op de barbecue, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. U kunt de BBQ-planken per stuk of per set van 4 stuks aanschaffen (u kunt uw keuze aangeven voordat u het product in de winkelwagen plaatst). In beide gevallen zijn de planken in folie verpakt met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de middenmaat plank is 19x26cm. ZALM MET CITROEN 1 CedarWood BbqPlank     Moot zalm 1 eetlepel olijfolie     Zout & peper Citroen, in dunne plakjes gesneden     Fijngesneden bieslook Leg de Plank 1/2 uur of langer in koud water.  Plaats de moot zalm, indien met vel, dan de moot met de  kant van het vel op de plank leggen. Wrijf de moot in met  olijfolie. Strooi zout en peper over de zalmmoot.  Strooi bieslook over de zalm. Leg de citroenschijfjes op de moot. Leg de Barbecue  

    Nog 32 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €8,95

  • Koken op hout Cederhouten ovenplank groot Koken op hout Cederhouten ovenplank groot

    Koken op hout Cederhouten ovenplank groot

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    De Cedarwood Ovenplank kan in alle soorten ovens gebruikt worden. Hoe langer de plank met het gerecht op lage temperatuur in de oven staat, hoe intenser de smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik in de oven, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. Voordelen van de ovenplank: *  Schoonhouden is eenvoudig; het hout houdt zichzelf schoon. Na gebruik hoeft u de plank alleen te reinigen met water en een spons/borstel en goed te laten opdrogen, alvorens de plank weer gebruikt kan worden. * De speciale houtsoort en de speciaal voor deze toepassing geselecteerde kwaliteit voorkomt dat de plank (onder normale temperaturen: 180ºC à 200ºC) in de oven kan verbranden.  * Het maakt niet uit hoe vaak u de plank gebruikt, de geur en smaak verminderen niet. De kwaliteit van de Cedarwood Ovenplank blijft goed. U kunt de plank enkele jaren gebruiken. * U kunt de plank zonder handschoen uit de oven te halen. Het gebruik van een droge doek is meer dan voldoende, de plank is warm, niet heet. Ovenplanken worden per stuk geleverd, verpakt in folie met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de grote plank is 29x34cm. KOGELBIEFSTUK VAN DE CEDARWOOD OVENPLANK CedarWood OvenPlank 3 kogelbiefstukjes 3 plakken danish blue 20 gram roomboter snufje zout en peper Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur onder water. Verwarm de oven voor op 100C. Niet hoger! Schroei de kogelbiefstuk rondom dicht in een koekenpan. Wrijf de kogelbiefstukjes in met zout en peper. Leg er een plak danish blue op. Leg de kogelbiefstukjes op de CedarWood OvenPlank. De kogelbiefstukjes op de ovenplank gedurende 20 minuten op 100C garen in de oven. GEKRUIDE KIPPEBORST (4 pers.) 4 kippeborsten                                    4 tenen knoflook zout & peper naar smaak kruiden 2 geklopte eieren Week de CedarWood OvenPlank in koel water gedurende 1 uur (plaats een gewicht om de plank onder water te houden), verwarm de oven voor op 170°C. Besprenkel de CedarWood Oven Plank met olijfolie. Voeg bij het geklopte ei een beetje water toe. Voeg in een kom het mengsel van de kruiden samen. Dompel de kip in het eimengsel en rol de kip daarna door het kruidenmengsel Braad de kip 1 min. in een hete pan aan alle zijden voordat u hem op de CedarWood Oven Plank legt.  Plaats de CedarWood Oven Plank in het midden van de oven en rooster de kip gedurende 35 min. ENTRECOTE MEt GORGONZOLA (4 pers.) 400 gr. Entrecote 100 gr gorgonzola 2 eetlepels roomboter zout & peper Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud water. (Leg een gewicht op de plank zodat deze onder water komt te staan). Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de entrecote. Smelt 2 eetl. roomboter in een zware pan op een heet vuur. Schroei de entrecotes gedurende 45 sec. aan beide kanten. Haal de entrecotes uit de pan en leg ze op de Plank.  Leg de entrecotes op de Plank in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 15 min. of zolang totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Leg 2 min. voordat je de Plank uit de oven haalt, de verkruimelde gorgonzola op de bovenkant van de entrecotes. Haal de Plank uit de oven. En dien het gerecht op, eventueel met romige spinazie of cantharellen. GEVULDE PORTOBELLO’s (4 pers.)  grote portobello’s, zonder stelen                     4 eetlepels extra-virgin olijfolie 4 fijngesneden teentjes knoflook                     230 gr feta in blokjes gensneden 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten        8 a 10 blaadjes gesneden basilicum Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud kraanwater ter voorbereiding (Leg een gewicht op de CedarWood OvenPlank zodat deze onder water komt te staan). Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de gevulde portobello’s op de plank in het midden van de oven. Zet de CedarWood OvenPlank gedurende 10 minuten in de oven, of totdat de portobello’s heet zijn en de kaas begint te smelten.  

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    €47,00

  • Koken op hout Cederhouten ovenplank Medium Koken op hout Cederhouten ovenplank Medium

    Koken op hout Cederhouten ovenplank Medium

    1 review

    Nog 4 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    De Cedarwood Ovenplank kan in alle soorten ovens gebruikt worden. Hoe langer de plank met het gerecht op lage temperatuur in de oven staat, hoe intenser de smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik in de oven, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. Voordelen van de ovenplank: *  Schoonhouden is eenvoudig; het hout houdt zichzelf schoon. Na gebruik hoeft u de plank alleen te reinigen met water en een spons/borstel en goed te laten opdrogen, alvorens de plank weer gebruikt kan worden. * De speciale houtsoort en de speciaal voor deze toepassing geselecteerde kwaliteit voorkomt dat de plank (onder normale temperaturen: 180ºC à 200ºC) in de oven kan verbranden.  * Het maakt niet uit hoe vaak u de plank gebruikt, de geur en smaak verminderen niet. De kwaliteit van de Cedarwood Ovenplank blijft goed. U kunt de plank enkele jaren gebruiken. * U kunt de plank zonder handschoen uit de oven te halen. Het gebruik van een droge doek is meer dan voldoende, de plank is warm, niet heet. Ovenplanken worden per stuk geleverd, verpakt in folie met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de kleine plank is 19x30cm. EENDENBORST MET STERANIJS OP POMPOEN Voor 8 personen: 2 x eendenborstfilet  2 theelepels anijszaad 2 theelepels komijn peper en zout 1 x flespompoen 6 x steranijsjes CedarWood OvenPlank Week de OvenPlank minimaal 1 uur in water voordat U deze gebruikt. Kerf met een scherp mes de vetlaag van de eendenborst in een ruitpatroon. Mix de venkel, komijn, peper en zout en smeer de eend hiermee in. Leg de eend met de vetlaag naar beneden op de ovenplank Plaats de pompoen met schil en al in een voorverwarmde oven van 180 graden. Gaar de pompoen 15 minuten. Snijd de hals van de pompoen in ronde ringen en verwijder de schil. Bestrooi de pompoen met een snufje zout. Plaats de ringen op de ovenplank naast de eendenborst. Gaar de pompoen en de eend in 10 minuten gaar. Leg op ieder stukje eend een steranijs en een blaadje salie.  

    Nog 4 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €34,00

  • Koken op hout CedarWood Houtsnippers

    Koken op hout CedarWood Houtsnippers

    Nog 5 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Deze CedarWood Houtsnippers van Koken op hout geven een extra smaak & geur van rook & hout aan het eten tijdens het roken in de rookoven of op de BBQ (je kunt de snippers ook los tussen de kooltjes strooien voor die heerlijke rooksmaak aan je grillgerechten).   Tip Laat de houtsnippers voor gebruik 30 minuten weken in water. Bij houtskoolbarbecues: wacht tot de houtskoolbrikettenbedekt zijn met een grijs laagje en strooi er vervolgens de natte houtsnippers over. Bij gasbarbecues: plaats de natte houtsnippers in een aluminium druipbakje.     Eigenschappen: sterke rooksmaak. Ideaal bij rundsvlees en entrecôte

    Nog 5 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €6,95

Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.