Abonneer je op onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze mailing en ontvang €5 korting op jouw eerste bestelling!
Wildzwijn Medaillons met Aardappel Mosterdpuree Ingredienten 500 gram wild zwijnmedaillons 50 gram roomboter 4 dl slagroom 2 dl witte wijn (fris & fruitig) 3 eetlepels mosterd6 stronken witlof 600 g kruimige aardappelen 1/2 bosje bieslooksuiker Peper en zout Olijfolie Bereiden: Kruid de wildzwijn madaillons met peper en zout Braad ze 4 minuten aan in een combinatie van olie en boter. Haal ze uit de pan, pak ze in met folie en laat ze staan tot het moment van serveren. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook dan de aardappels tot ze helemaal gaar zijn. Giet ze daarna af en stamp de aardappels goed fijn. Doe de slagroom en mosterd erbij. Wrijf tot slot de puree door een zeef om deze goed glad te maken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de witlof een keer door midden en leg ze 3 minuten in een hete pan met anti-aanbaklaag. Voeg dan een beetje kristalsuiker toe en laat de suiker karameliseren. Blus af met de witte wijn, voeg de roomboter toe en laat het mengsel inkoken tot er een stroperige saus ontstaat. Verdeel de smeuïge aardappelpuree over de borden. Leg de wild zwijnmedaillons op de aardappelpuree. Leg dan de witlof erbij en maak het gerecht af met wat fijngesneden bieslook.
€6,10
EEN WILD TRIO De verkleurde bladeren vallen van de bomen en de wind giert om de pit. De vuurkorf knettert en de vlammen dansen even wild als ons trio. Herfst, de tijd van Wild en stamppotten. Wij houden er van.We hebben een heerlijk wild trio bereid uit onze voorraad, bestaande uit een hertenbiefstukje, wild zwijn medaillon en een hazenfilet. Voor bij de hertenbiefstuk en het wildzwijn hebben we een mooie wildsaus gemaakt en een stamppotje van pastinaak, aardappel en tijm. Omdat we toch zo lekker bezig zijn hebben we meteen maar een mooie Terre Brune uit 2015 open getrokken. Dit trio is echt een aanrader om te proberen, maar let wel even op de klemtoon als je thuis voorstelt dat je graag een wild trio wilt. Wildsaus: Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 wortel en 1 stengel bleekselderij (allemaal fijngesnipperd) even aan.Blus af met 200 ml wild- of rundfond, 200 ml rode wijn en 200 ml (kook-)room. Voeg 1 tl mosterd en 4 blaadjes laurier toe. Laat tot de helft inkoken. Zeef de saus en breng hem op smaak met zout en peper. Voeg vlak voor gebruik nog een klontje boter toen. www.BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GRILL! Bestel hier je wildtrio: https://www.beefexclusief.nl/wild-zwijn-en-herten-trio.html Wild zwijn -en herten trio bestaat uit een mals hertenbiefstukje, wild zwijn medaillons en een hazenfilet van ca. 70 gram per stuk. Heerlijk trio van mooie wild-produkten voor de winter BBQ.
€8,95
Traditioneel wordt een wildstoofschotel gemaakt in de herfst en winter, gedurende het jachtseizoen. Tegenwoordig is wild het hele jaar door verkrijgbaar, omdat bijvoorbeeld hertenvlees afkomstig is van fokkerijen. Het onderstaande recept is voor 6 tot 8 personen. Ingredienten:1,5 kg wildstoofvlees 75 gram boterwater (warm)2 theelepels knoflookzout2 theelepels worcestersaus2 theelepels zwarte peper2 laurierblaadjes4 jeneverbessen1 grote ui, gesnipperd6 middelgrote aardappelen500 gram kleine worteltjeseen paar stengels bleekselderij4 eetlepels bloem200 ml koud water Bereidingswijze:Haal het vlees een uurtje voor het bereiden uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen, snijd het stukjes. Verhit de boter in een grote braadpan en braad hierin het vlees aan. Doe dit in delen als de pan te vol wordt. Schenk water in de pan, zodat het vlees net onder staat. Gebruik geen koud, maar warm water. Door het toevoegen van koud water ‘schrikt’ het vlees waardoor het taai wordt. Voeg knoflookzout, worcestersaus, zwarte peper, de laurierblaadjes, jeneverbessen en de ui toe. Laat dit geheel twee uur stoven. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schrap de worteltjes en snijd ze in stukken. Snijd de bleekselderij in schijfjes. Controleer dan na twee uur of het vlees mals is. Voeg de groenten toe, roer alles door elkaar en laat nog een half uur sudderen met het deksel schuin op de pan. Breng indien nodig het vlees op smaak met peper en zout. Maak van het koude water en de bloem een papje. Voeg dit rustig en al roerend toe aan de inhoud van de pan. Laat de wildstoofschotel in 5 minuten binden. Serveer deze wildstoofschotel met vers gebakken brood en drink er een stevige rode wijn bij.
€14,03
Rack van wild zijn (8 ribben gemiddeld) Marinades / sauzen 4 dl Rode Wijn 6-8 Ansjovisfilets 4 teentjes Knoflook 1 el Tijm 4 Sjalotjes 1 el Suiker 1 el Tomatenpuree 2 el Olijfolie Benodigdheden convEGGtor Cast Iron Grid Instant Read Digital Thermometer Staafmixer Voorbereiding 1. Pel de knoflook en sjalotjes en versnipper deze. Meng ze vervolgens samen met alle andere ingrediënten van de marinade met een staafmixer.2. Wrijf het rack in met de marinade en laat deze minimaal 8u in de koelkast staan. Om de smaak beter in te laten trekken wordt het aangeraden om deze een hele dag te laten staan. Haal hem een uur voor gebruik weer uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.3. Verhit de Green Egg met Cast Iron Grid tot een temperatuur van 165 graden. Bereiding 1. Braad het rack een paar minuten aan op het rooster. Om te voorkomen dat de botten die uitsteken zwart worden, kan je die eventueel omwikkelen met aluminiumfolie.2. Verwijder het rack en het rooster en plaats de convEGGtor. Zet het rooster terug en laat nu het rack ongeveer 1u en 15 min garen op het rooster.3. Het rack is gaar als deze een kerntemperatuur van 62 graden heeft. Let erop dat hij iets eerder uit de Green Egg gehaald wordt i.v.m. na garen. Controleer de kerntemperatuur met de Digital Thermometer.4. Verpak het rack in aluminiumfolie en laat deze na garen tot een kerntemperatuur van 62 graden is bereikt.
€30,30
Wild Zwijn procureur met sinaasappel en gember uit de Dutch Oven Of je hem uiteindelijk pulled of niet moet je zelf weten, maar de smaken van dit wild zwijn procureur gerecht zijn echt heerlijk. We gebruiken 2,5 kilo Wild Zwijn Procureur bestaande uit 2 stukken. Over de 2 stukken strooien we met de schilrasp van totaal 2 schoongeboende sinaasappels, 4 cm geraspte gember, zout en peper. We schenken er nog wat Di Lorenzetto olijfolie over en wrijven beide stukken procureur goed in. De Big Green Egg hebben we ingesteld op 100 graden op de dome-thermometer met de platesetter er in. Voor de oplettende kijker: Normaal gebruik je hierbij het RVS rooster, maar de Petromax FT 6 is redelijk fors in de Big Green Egg Medium en past niet i.c.m. ons gemodificeerde RVS rooster, dus vandaar het cast Iron rooster. De Dutch Oven hebben we in de BGE voorverwarmd en we wrijven de bodem in met wat olie en leggen de procureurs er in. Hierop leggen we wat takjes tijm en daarop de plakjes van de 2 geraspte sinaasappels. Hierbij schenken we iets minder dan een halve fles witte wijn. We plaatsen een thermometer in het vlees en op het rooster om enigszins te monitoren. Deksel op de pan en deze gaat in de Big Green Egg. We sluiten de ketel en nu een uur of 8 wachten. Na 7,5 uur gaat de deksel van de Dutch Oven en kijken we of de procureur al te 'scheuren’ is, we plaatsen hem nog een half uurtje terug. Ondertussen bakken we wat krieltjes en grillen we wat tomaatjes, haricots verts of worteltjes zouden ook prima passen bij dit gerecht. Na 8 uur halen we de Procureur uit de pan en leggen deze op de plank. Een gedeelte pullen we, je kan een paar vorken erbij leggen en je gasten zelf grotere of kleinere stukken laten plukken. We schenken royaal de wijn/sinaasappel/gember jus over het geplukte vlees en garneren met de sinaasappelschijfjes. De smaak is echt top, en mocht je nog over hebben dan zou ik het wel pullen en bewaren in een bakje met de wijnjus. Volgende keer lekker opwarmen met een broodje of een wrap, ook heerlijk. Bestel hier je Wild Zwijn Procureur www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level BBQ!
€16,78
Meld je aan voor onze mailing en ontvang €5 korting op jouw eerste bestelling!