All
Aanmaakwokkels
BEEX FIRESTARTERS 'THE GOOD STUFF' De aanmaakwol wordt normaal gebruikt voor het aansteken van haarden en kachels maar ze blijken uitermate geschikt voor het aansteken van houtskool en briketten zonder chemische luchtjes of extreme rookontwikkeling. Deze aanmaakwol is gemaakt van onbehandeld hout, plantaardige- en levensmiddelen geschikte was en natuurlijke harsen. De verbranding gebeurd daardoor gif vrij en praktisch reukloos. Plaats slechts 1 aanmaakwol (lichtjes opengedraait) onder de kolenstarter en deze brandt lang genoeg om de kolen / briketten te laten gloeien Eigenschappen : Brandduur 8 - 10 minuten Onbeperkt houdbaar en niet gevoelig voor vocht of kou Lengte ±9 cm Inhoud verpakking 1,0 kg, +/- 70 stuks
€9,95
Dammers Restaurant Houtskool 10 kg
Dammers houtskool is Zuid-Afrikaanse kool gemaakt van acacia. Is zacht van structuur en neutraal van smaak. De favoriet van menig Big Green Egg gebruiker.Kan alleen afgehaald worden!! Zuid Afrikaanse houtskool onderscheidt zich als volgt: - Het laat zich makkelijk aanmaken - Het brandt gelijkmatig en langdurig - Het brandt met zeer hoge temperatuur, wat het vlees snel laat dichtschroeien. - Het spat niet tijdens het branden. - Het geeft exact de juiste geur en smaak af aan het vlees. - Het bevat mooie, grove stukken houtskool (60-120mm), zonder teveel gruis en stof. Dammers Restaurant houtskool is verpakt in een sterke 4-laags papieren zak. Inhoud: 10 kg.
€29,95
Wagyu Beef Wagyu Beef - Wagyu Hamburger
The Emperors Burger Het verhaal gaat dat alleen de Japanse keizer Wagyu vlees mocht eten, vandaar de naam voor deze keizerlijke burger.We hebben er een bijzondere burger van gemaakt. Om te beginnen hebben we onze eigen Criminal Tasty Beef X Burger Sauce gemaakt van Mayonaise, Mosterd, BBQ sauce, grof knoflookpoeder, gedroogde grof gemalen sjalotjespoeder, paprikapoeder en witte wijnazijn. Deze smeren we royaal op het broodje. Daarop wat vers gesneden rauwe zoete ui, wat veldsla en wat augurk plakjes. Ondertussen grillen we wat plakken bacon en leggen deze op de augurk. Op de Wagyu burger smelten we wat kaas en deze gaat op de bacon. Dan als kroon op de keizersburger leggen we een gebakken vers eitje van eigen kippen, sunny site up uiteraard. Kapje er op en klaar.En zo bouw je een burger! www.BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GRILL! Bestel hier je Wagyu burgers: https://www.beefexclusief.nl/wagyu-beef-wagyu-hamburger.html Wagyu burgerDeze Wagyu Burgers worden gemaakt van de mooiste snippers van het Wagyu rund.De Wagyu Burger onderscheid zich met andere burgers door de superieure marmering. De Wagyu Burger is ongekend lekker.Het mooiste pure rundvlees komt van het Wagyu rund, waar geen conserveermiddelen aan zijn toegevoegd. De Wagyu Burger is 100% rundvlees, licht gekruid en ongekend lekker. Bereiding:Voor bereiding ontdooien. Liefst in de koelkast, maar wanneer er weinig tijd is dan kunt u de burgers in een grote bak koud water leggen dan zijn ze binnen 30 minuten ontdooid.Geen kruiden of vet gebruiken.De Wagyu Burger is het lekkerst als deze puur gegeten wordt, met een rosé kern als bij steak.Geniet van het sublieme smaakpallet.
€4,95
Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund (Rubia Gallega) - Hamburger pakket (4/8/12 stuks)
Waards Rund is topkwaliteit vlees. De runderen lopen vrij buiten of staan warm in de comfortabele stal, compleet met rubberen ’ligbedden', stro en muziek. Ze eten vers gras in de weide en worden bijgevoerd met speciaal voer en biologische kruiden. Dit geheim is al een aantal jaren bekend binnen de top van de Nederlandse Horeca.Een aantal top restaurants heeft Waards Rund dan ook als specialiteit op de kaart staan. Waardse Herfstburgers Simpel, maar super lekker. Snij de champignons in plakjes en versnipper wat knoflookteentjes. Knip wat takjes rozemarijn. Maak wat runderfond aan (Bij gebrek aan runderfond is bouillon eventueel een alternatief). Bak de champignons met de knoflook en de rozemarijn tot de champignons beetje bruin worden. giet het runderfond erbij en voeg wat roomboter toe. Optioneel een klein scheutje Cognac, het is tenslotte herfst. Gewoon lekker laten pruttelen. De champignons zijn net sponsjes en zullen zich volzuigen met de heerlijke mix van runderfond, knoflook en rozemarijn. Gril de burgers en leg er een plak oude kaas op. Rustig laten smelten.Ondertussen kunnen de broodjes gebakken worden in de BBQ (of in de oven, alles kan ook binnen in de keuken uiteraard). Leg de burger op het broodje Champignons er bovenop leggen. Herfstbokje inschenken, en genieten.
€12,95
Waards varken Buikspek zonder zwoerd
PANCETA BUIKSPEK ESTILO HOLLANDES - KDV BUIKSPEK HOLLANDSE STIJL Om het zomergevoel vast te houden zochten we weer een mooi stukje Waards varken op. Ditmaal de Panceta ofwel buikspek.Maar toen we de donkergrijze wolken zagen besloten we om er eens typisch Hollandse draai aan te geven. We mengen de mosterd, ketjap, de knoflook, sambal, paprikapoeder en het zout in een schaal met de staafmixer tot een gladde massa.Het spek snijden we op de speklaag kruislings in. In een kleine braadslee leggen we een opengeslagen pedaalemmerzak en daarin het spek.Het voordeel van een pedaalemmerzak is dat je hem straks mooi ‘luchtdicht’ en strak om het vlees kan knopenMet de marinade bestrijken we het spek royaal en wrijven het goed in, met name op de ingesneden kant. We draaien het spek om en smeren het rondom royaal in.We herhalen dit een paar keer en gieten het restant van de marinade over het spek. De zak vouwen we uit en wrijven de lucht er zo veel mogelijk uit en knopen de zak strak dicht, de marinade zit nu mooi rondom het spek opgesloten.De schaal met de zak gaat minimaal 36 uur de koelkast in (om de 12 uur de zak draaien). We erwarmen de BBQ indirect tot ca 125 graden en voegen wat rookhout toe, bijvoorbeeld Hickory of beuken en leggen het spek op het rooster.Wij gebruiken onze ‘indirect wok' weer die er voor zorgt dat het druipende spek en marinade netjes opgevangen wordt. Het spek gaart rustig tot een kerntemperatuur van ca. 85 graden en gaat daarna nog even met de speklaag op het directe vuur.Dan laten we het spek rusten onder een stukje folie.Ongeduldig als we zijn snijden we het lauwwarme spek even aan om om te kijken en een klein stukje te proeven. Het valt niet mee om het bij een klein stukje te houden, maar koud is de smaak nog veel intenser weten we.Dus leggen we hem weg en gaat hij de koelkast in. De volgende dag snijden we met een simpel snijmachientje (€ 70,- bij Blokker) mooie plakken. Ingredienten1,2 kg. Buikspek of Panceta2 eetlepels Mosterd Maille Dijon Ancienne175 ml. Ketjap Manis4 Knoflook tenen fijn gesneden1 teelepel sambal1 eetlepel gerookte paprika poeder25 gr. zeezout www.beefexclusief.nl
€11,95
Waards varken Spare ribs - Breed
HOT & JUICY BEEFX DROP OFF THE BONE BBQ-RIBS Als je zelf nog nooit zelf spareribs gemaakt hebt (en dan bedoel ik niet voorgegaarde opwarmen) dan weet je nu echt niet wat je proeft.We hebben ze gister weer eens gemaakt, de HOT & JUICY BEEFX DROP OFF THE BONE BBQ-RIBS. Hiervoor gebruikten we de beroemde 3-2-1 methode.Het maken van super malse spareribs is heel weinig werk, maar kost wel veel tijd 3+2+1uur om precies te zijn. Deze keer gebruiken we Hollandse ribben van het KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees) varken. Je leest veel over de 3-2-1 methode, maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Ik leg het straks uit.Maar voor we beginnen halen we eerst het vlies van de achterkant van de ribben zodat deze mooi mals kunnen worden. Gebruik hiervoor een (graag schone) kruisschroevendraaier of een bot rond mes of lepel. Wrik dit tussen de ribben en het vlies en werk het iets omhoog. Pak het vlies met een stukje keukenrol beet (meer grip) en trek het van de ribben.Dan kruiden we de ribben rondom met een droge rub. De één bestrooien wij met Don Marco’s Cherry Bomb, een licht pittige rub. De andere met Smokey Goodness Pig Powder. Ondertussen richten we de Big Green Egg in op 105 graden Celsius indirect. Op de platesetter plaatsen we 2 aluminium bakjes met water. Enerzijds om de platesetter een beetje schoon te houden, anderzijds houdt dit de temperatuur makkelijker constant. Fase 1 (3 uur): We plaatsen de ribben in het rek (let op dat de uiteinden niet te veel boven de openingen naast je platesetter hangen, (we willen indirect grillen) en zetten de wekker over 3 uur.Check af en toe of de temperatuur i.d.d. op 105 gr. blijft staan. Fase 2 (2 uur): De ribben pakken we in aluminiumfolie met een riante scheut appelsap (zo puur mogelijk) het zuur zal het vlees extra mals maken en door het pakket droogt het niet uit. En ach de Calvados stond er toch, dus ook maar een scheutje Calvados erbij. Fase 3 (1 uur): we pakken de ribben uit en ze vallen al bijna uit elkaar, maar we zijn nog niet klaar.De ribben met de Cherry Bomb rub bestrijken we met de Don Marco’s Apple Bourbon Glaze en de Pig Powder ribben met Stockyard Southern Blues BBQ Sauce.We laten ze nog een klein uurtje in het rek staan, nog steeds op 105 graden. Tussentijds bestrijken we ze nog een keer met de sauzen. Beetje patat en huisgemaakte mayonaise erbij en klaar. De twee ribben hebben echt een totaal verschillende smaak. De een fris-pittig, de ander sticky & spicy.Geloof mij, hier eet je gegarandeerd je vingers bij op! Als je je vuur / temperatuur beheerst is dit echt het simpelste gerecht wat je kan maken. Kan niets aan mis gaan.WWW.BEEFEXCLUSIEF.NL - WE LOVE TO GRILL!
€13,83
Waardse boerderijkip Waardse Boerderij Kip
De Waardse boerderij kip komt van boerderijen in het Groene Hart. Lekkere kiprecepten van Beef Exclusief: Juicy Spitroasted Chicken - Piro Rotisserie Campfire Chicken in a birdcage KOMPAAN FIRESTARTER BEERCAN CHICKEN Butterfly Chicken met compote van gerookte appel en frites. Super Sappige Sinaasappel kip uit de Skillet Waardse Kerst Kip met Cranberries Spit-gegrilde Waardse Boerderij kip met sinaasappel en ras el hanout FREAKY FRIDAY CHICKEN ON A BEERCAN
€13,25
Waardse boerderijkip Kippendijen zonder vel
BeefX super malse Hollands eetcafé kipdijsaté Als ik dit Indonesische saté zou noemen beledig ik mijn Indonesische buurvrouw van vroeger diep, dus dat doen we zeker niet. Maar de marinade is hier wel op gebaseerd. We maken de marinade met hieronder genoemde ingrediënten en gebruiken een kilo Waardse Boerderij kipdij filet met vel, gewoon omdat wij dat lekker vinden.De kipdij snijden we een keer door in de lengte zodat we een soort stroken krijgen. Kipdij (met vel) blijft altijd rommelig vlees om te zien, maar is echt 10x lekkerder en sappiger dan kipfilet.De kip doen we met de marinade in een zipperbag en leggen deze dan een paar uur in de koelkast. Ondertussen trekken we onze oude Weber weer eens uit de hoek en deze richten we in voor indirect grillen.Voor de satésaus kiezen we een ‘kant en klare’ basis.Ja Ja , het was lazy sunday. We fruiten een versnippert uitje en wat knoflook in een skillet op de Weber en mengen dit door de saus. De kipdij ‘reepjes’ rijgen we ondertussen zigzag aan de houten spiesjes. De saté grillen we eerst rondom goed aan boven direct vuur om vervolgens indirect te leggen en door te laten garen tot 75 graden kerntemperatuur.Even prikken met de Superfast Thermapen en je weet snel zeker dat je precies goed zit.Satésaus erbij en wat gebakken en gedroogde uitjes er over en klaar. Geen ingewikkeld verhaal, makkelijk en snel maar toch heel lekker. Een Hollands eetcafé zou hier zeker vaste klanten aan overhouden. Ingrediënten marinade:250 ml ketjap manis1 rode peper, zaad verwijderd, gesnipperd2 limoenen, sap3 sjalotten, gesnipperd4 teentjes knoflook, fijngehakt2 cm verse gember, gerasptZeezoutVleugje bruine basterdsuiker1 el olijfolie www.BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GRILL! PROVENÇAALSE KIP UIT DE HOLLANDSE POLDER De wind giert om het huis en we verlangen naar een zwoele zomeravond. Lekker op een dorpspleintje onder de platanen genieten van een heerlijke Provençaalse kip. Als dat zou kunnen… What the .. We gaan het gewoon maken, een lekker kruidige stoverij van kip met paprika's en tomaten. En dan gemaakt van die super zachte Waardse Boerderij kipdijen. Die zon denken we er wel even bij. Let wel op de ingrediënten, de dragon is echt van cruciaal belang voor de smaak. • Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui met de knoflook aan. Roerbak enkele minuten.• Voeg de stukken kip toe en bak mee tot ze goudbruin zijn.• Blus de kip met de wijn af en kruid met peper en zout. Voeg er de tomatenblokjes, de paprika's en oregano aan toe en laat nog 40 a 50 minuten op zacht vuur sudderen.• Verdeel over de borden en werk af met de dragon. INGREDIËNTEN• 800 g Waardse Boerderij Kipdijfilet, in stukken• 3 paprika's, in repen, groen, rood, geel• 400 g tomatenblokjes• 2 zoete uien, fijngesnipperd• 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd• 1 glas witte wijn• 2 el olijfolie• 2 el oregano• 3 takjes dragon• peper en zout BEEFEXCLUSIEF.NL - WE LOVE TO GRILL MARIONS SMOKING HOT ALL AMERICAN NACHO CHEESE PULLED CHICKEN Van onze American Friend Marion Unangst kregen we het recept voor deze pulled chicken. De BBQ hebben we op lage temperatuur 100 - 110 graden verwarmd en de eerder genoemde wok schaal is boven de kolen geplaatst voor een grote indirecte zone.Ondertussen hebben we een kilo kippendijen van de Waardse Boerderij Kip bestrooid met de Cheeky Chicken Rub van Smokey Goodness.Als de kippendijen op het rooster gaan gieten we nog een biertje in de wok op de bodem. Dit houdt het lekker dampig in de Q, houdt de kippendijen extra mails en dempt de stralingswarmte van de wok nog eens extra.Thermometer er in en afwachten. Tijd voor een biertje en een praatje tijdens dit heerlijke nazomer weer. Als de kip een kerntemperatuur bereikt heeft van rond de 80 graden halen we de dijen er uit en ‘plukken deze door ze met 2 vorken uit elkaar te trekken tot flinters.NIET SNIJDEN! Gewoon plukken, dat gaat best snel. Gebruik kippendijen en geen filet omdat dijen veel malser en gewoon veel lekkerder zijn. Leg de pulled chicken in een grote schaal en meng hier een bakje Philladelpia cream chees doorheen. Voeg 125 ml. BUFFALO BLUE CHEESE WING SAUCE van ‘Most Wanted Pain is Good’ toe. Dit is al vrij pittig, maar we gaan hem nog wat extra up spicen met 125 ml. HOLY SMOKE THAT”S HOT! BBQ SAUCE van Smokey Goodness.Even goed door roeren en verdelen over de schaal. We stoken de indirecte zone nog even op naar 200 graden laten de kip nog indirect nagaren en de Philly smelten (ca. 25 minuten)Zet de schaal weg en leg nog even de Nacho Cheese Tortilla chips op het indirecte rooster om ze te verwarmen.Eet de pulled chicken op de Tortilla chip. This chick wil light your fire!Thanks Marion Unangst
€7,36
Waards varken Jalapeno cheddar grillworst
Waardse jalapeño cheddar grillworst een ambachtelijk gemaakte grillworst volgens eigen receptuur met de supercombi van licht pittige jalapeño en romige cheddarkaas. Heerlijk voor op brood! Vacuum geportioneerd naar ca. 500 gram
€9,95
Waards varken Oer hammetje naturel (Spaakham)
Bekijk hier het recept voor sticky pig wingsOerham, spaakham, pigwings What’s in a name? Zoals ik vrijdag al gemeld had gingen we lekkere spaakhammetjes maken op de Big Green Egg.Spaakhammetjes worden ook wel oerhammetjes of PigWings genoemd. Hoe je ze ook wilt noemen, wij vinden het allemaal prima.Het spaakhammetje is de kuit van het varken. Allereerst hebben we ze gekruid met R Butts R Smokin ‘R Beef Rub. Als we het dan hebben over bijzondere en verwarrende namen: deze smaakt heerlijk op varkensvlees. Snap jij het nog?. Vervolgens hebben we ze ingesmeerd met Blues Hog Honey Mustard Saus en 2 uurtjes in laten trekken.Het ei hebben we ondertussen indirect ingericht en op 110 graden gebracht.Nadat we voor wat rooksmaak nog een mooie chunk sinaasappelhout toegevoegd hebben leggen we de hammetjes op het rooster. Low en sow garen we deze naar 65 graden.Dan pakken we ze even in alufolie met wat roomboter en Blues Hog BBQ sauce en laten ze doorgaren naar 75 graden kerntemperatuur.Ondertussen maken we gevulde tomaten klaar naar recept uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers.We pakken de hammetjes uit en smeren ze nog een keer in met Blues Hog BBQ saus en laten ze nog even een kwartiertje ‘drogen’ op het rooster. Echt super lekker zo’n hammetje en met de tomaat kregen we meteen een idee voor een nieuw recept, dat gaan we later in de week maar eens maken. www.BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GRILL!- HONING-MOSTERD GEPEKELDE SPAAKHAMMETJES MET JOPEN BIER-HONING AFLAK EN GEKONFIJTE ZUURKOOL IN SPEK Goede titel, lekker kort ook. We hebben de hammetjes gepekeld in een pekel uit het 2e boek van Jord: appelciderazijn, water, zout, suiker, honing, peperkorrels en mosterdzaad. Daarbij hebben we gewoon zeezout gebruikt. Schrik dan niet van de kleur van het vlees als je het uit de pekel haalt. Wil je het vlees mooi rood houden kies dan voor kleurzout. De pekel hebben we geïnjecteerd en los met het hammetje in een zipperbag gedaan.Door de zipperbag rustig in een bak met water te laten zakken duw je de lucht eruit en kan je deze mooi vacuüm afsluiten.Deze hebben we 12 uur in de koeling gelegd. We halen het vlees uit de pekel en drogen dit af.Dan ‘bekleden’ we 2 kleine gietijzeren pannetjes met ontbijtspek. Onderin leggen we 2 kleine plakjes boter op het spek. Daarop een laag zuurkool. In een leeg theezakje (later makkelijk er uit te vissen) doen we wat tijm, laurierblad, gekneusde jeneverbessen, herbs de provence en peperkorrels. Deze gaat op de zuurkool. Daarop weer een laag zuurkool en 2 plakjes roomboter. Nog lekkerder dan roomboter is een lepel ganzenvet. Als laatste vouwen we de spek dicht over de zuurkool. Deze pannetjes zetten we zonder deksel indirect in de Big Green Egg 110 -130 gr.We leggen de 2 hammetjes er bij. Ondertussen mixen we een half flesje bier met 3 eetlepels honing en een beetje zeezout. In ons geval Jopen bokbier. Laten we eerlijk zijn, bier dat Jopen heet kan alleen maar lekker zijn toch?We bestrijken de hammetjes met het bier-honing mengsel en herhalen dit elke 15 minuten. Tegen de tijd dat de hammetjes rond de 63-65 graden zijn halen we de zuurkool en de plate setter weg en grillen de hammetjes nog even direct waarbij de Jopen-honing mooi karamelliseert.Je kan de zuurkool spekbol uit het pannetje halen en los bij de zuurkool leggen of gewoon in het pannetje erbij serveren. Waarschuw wel even voor het kruidenbuiltje. Ingredienten: Pekel:500 ml appelcider azijn500 ml water4 el zout1,5 el kristalsuiker3 el honing2,5 el mosterdzaad7 zwarte peperkorrels Aflak:half flesje bier3 eetlepels honingbeetje zeezout www. BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GRILL! Bestel hier je spaakham / oerham: https://www.beefexclusief.nl/oer-hammetje-naturel-spaakham.…
€3,48
Vis Vis - Noorse Zalm (zijde) met huid
We kennen allemaal wel de zalmmoten op de rookplank, vandaag doen we het eens anders.Haal de zalm een half uur vooraf uit de koelkast.Eerst leggen we een dubbele strook stevige folie op het werkblad en daarop de zalm met de huid omlaag.Dan vouwen we de zijkanten omhoog en de hoeken ‘rollen’ we dicht. Zo ontstaat een schaal of om bij het vissen te blijven, een bootje.Vis moet zwemmen, dat weet iedereen, dus gieten we royaal Limoncello over de zalm, gevolgd door olijfolie. Dan snijden we de ui, bladpeterselie, knoflook, dille en wat schijven citroen. Hiermee bedekken we de zalm.Door de zijkant van het pakket steken we de Meater in het dikste stuk van de zalm. Dan leggen we nog een dubbel vel folie op de zalm en vouwen de zijkanten en het boven vel samen dicht. De Big Green Egg staat indirect ingericht op 140 -160 graden. De zalm moet even zijn staart een beetje intrekken om in de Big Green Egg Medium te passen, maar dan gaat de deksel keurig dicht. In ca. een half uurtje gaart de vis naar een kern van 53 -54 graden en halen we deze er af. Hij zal nog iets doorgaren terwijl hij rust. We serveren de zalm in de folie op een plank en rollen de zijkanten van de folie op. Deze bedekken we met vers zeewier.Good Friends, Good Food, Good Times!
€21,19
Waards varken Varkenshaas spiesen
5 stuks totaal ca. 500 gram Met de hand gesneden en geregen varkenshaas spies, gemarineerd in een zelf ontwikkelde kruidenmix. De favoriet van velen!! Probeert u 'm ook?Bereiding:Grill de spies in 12 tot 14 minuten gaar op het hete gedeelte van de barbecue. Regelmatig omdraaien. VARKENSHAAS SATE varkensvlees (bevat : Varkensvlees),invertsuikerstroop, melasse, water,zout, sojabonen (bevat : Soja),kleurstoffen(E150A),verdikkingsmiddelen(E412),conserveermiddelen(E202), kruiden enspecerijen (bevat : Tarwe, Gluten),aroma (mais) (bevat : Maïs), paprika,peper, mosterdmeel (bevat : Mosterd),gember, suiker, smaakversterkers (bevat: Glutaminaat)(E621 (bevat :
€11,25
Waards varken Buikspek met Zwoerd
PANCETA BUIKSPEK ESTILO HOLLANDES - KDV BUIKSPEK HOLLANDSE STIJL Om het zomergevoel vast te houden zochten we weer een mooi stukje Waards varken op. Ditmaal de Panceta ofwel buikspek.Maar toen we de donkergrijze wolken zagen besloten we om er eens typisch Hollandse draai aan te geven. We mengen de mosterd, ketjap, de knoflook, sambal, paprikapoeder en het zout in een schaal met de staafmixer tot een gladde massa.Het spek snijden we op de speklaag kruislings in. In een kleine braadslee leggen we een opengeslagen pedaalemmerzak en daarin het spek.Het voordeel van een pedaalemmerzak is dat je hem straks mooi ‘luchtdicht’ en strak om het vlees kan knopenMet de marinade bestrijken we het spek royaal en wrijven het goed in, met name op de ingesneden kant. We draaien het spek om en smeren het rondom royaal in.We herhalen dit een paar keer en gieten het restant van de marinade over het spek. De zak vouwen we uit en wrijven de lucht er zo veel mogelijk uit en knopen de zak strak dicht, de marinade zit nu mooi rondom het spek opgesloten.De schaal met de zak gaat minimaal 36 uur de koelkast in (om de 12 uur de zak draaien). We erwarmen de BBQ indirect tot ca 125 graden en voegen wat rookhout toe, bijvoorbeeld Hickory of beuken en leggen het spek op het rooster.Wij gebruiken onze ‘indirect wok' weer die er voor zorgt dat het druipende spek en marinade netjes opgevangen wordt. Het spek gaart rustig tot een kerntemperatuur van ca. 85 graden en gaat daarna nog even met de speklaag op het directe vuur.Dan laten we het spek rusten onder een stukje folie.Ongeduldig als we zijn snijden we het lauwwarme spek even aan om om te kijken en een klein stukje te proeven. Het valt niet mee om het bij een klein stukje te houden, maar koud is de smaak nog veel intenser weten we.Dus leggen we hem weg en gaat hij de koelkast in. De volgende dag snijden we met een simpel snijmachientje (€ 70,- bij Blokker) mooie plakken. Ingredienten1,2 kg. Buikspek of Panceta2 eetlepels Mosterd Maille Dijon Ancienne175 ml. Ketjap Manis4 Knoflook tenen fijn gesneden1 teelepel sambal1 eetlepel gerookte paprika poeder25 gr. zeezout www.beefexclusief.nl
€13,35
Slagerstouw
Slagerstouw Het touw is gemaakt van 100% katoen en is daardoor voedselveilig en smaakloos. Het touw is perfect voor het opbinden van rollades of gevogelte, maar je kan er nog veel meer mee! Denk aan het samenbinden van kruiden en groenten, bijvoorbeeld asperges! Het touw is multifunctioneel en in 100 en 700 meter lengte verkrijgbaar.• Afmetingen: L 100 of 700 m • Materiaal: 100% katoen • Voor het opbinden van rollades of gevogelte • Ook voor het bijeenbinden van groenten en kruiden • Multifunctioneel
€8,95
Black Ranch Marabu houtskool 15 kg
Black Ranch Marabu De houtsoort Marabu die groeit in Cuba wordt hier gezien als een soort onkruid. De boom vermenigvuldigt zich snel en laat inheemse gewassen verdwijnen waardoor het kappen van deze boom noodzakelijk is om inheemse planten en bomen de ruimte te geven zich te ontwikkelen. De Marabu kenmerkt zich door grote stekels. Voor Cuba zal de Marabu dan ook een belangrijke inkomstenbron gaan vormen de komende jaren. Tevens wordt deze boom ook gebruikt voor biomassaverbranding. Calorische waardeHoutskool van de houtsoort marabu heeft een calorische waarde van 7000 Kca/kg. Het product ziet er totaal anders uit dan andere houtskoolsoorten doordat de marabu een soort struik is. De vorm van de houtskool zal dus lang zijn en rond. (stokvormig) VochtgehalteBlack Ranch marabu bevat ongeveer 6,7 % vocht en zal dus ontbranden met zeer weinig rook. AsIn vergelijk met Black Ranch quebracho zal er iets meer as ontstaan doordat het productieproces in Cuba nog niet zo geavanceerd is als in Zuid Amerika. Het asgehalte is na verbranding ca. 6%. GebruikWij adviseren Black Ranch Marabu voor alle grillapparaten maar vooral voor gebruik in de kamado ofin een open grill is dit een uitermate goed product doordat er een lange brandtijd is en een zeerneutrale geur en smaak. Doordat het product bijna niet spettert zorgt dit voor aangename gebruikerservaringen. Black Ranch Marabu is ook geschikt voor de kleinere barbecues door de kleinere sortering van houtskool.
€32,95
DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Chistorra Iberica Worstjes
Chistorra Iberica Worstje is een heerlijk pittig Spaans worstje van Iberico varkens, paprikapoeder, knoflook en zout. zalig om op te bakken en als tapas te serveren. Recept:Bollos Preñaos de Chistorra (huisgemaakte worstebroodjes met Chistorra)Ingredienten:500 gram wit broodmeel 10 gram zout300 ml. lauw water5 gram gistChistorra worstjes Stap 1: Maak brooddeeg zoals u gewend bent. Stap 2: Laat het deeg 30 minuten op een warme plek rijzen in een afgedekte kom.Stap 3: Neem een stuk brooddeeg, vul het met een stuk Chistorra en vorm een langwerpig worstenbroodje. 90 minuten laten rusten bedenkt met een vochtige theedoek. Stap 4: Oven voorverwarmen op 250 graden met een kom of ovenbestendige schaal met water om stoom te genereren. Op een met bakpapier bedekte ovenschaal leggen we de worstenbroodjes, snijden ze schuin in en strooien een weinig bloem op de bovenkant van de worstenbroodjes. Stap 5: In de oven zetten, de oven met plantenspray bevochtigen om stoom te generen. Oven op 200 graden, 15 tot 20 minuten. Heerlijk met aioli!
€3,50
Wild Wild - Veluwse eendenfilet
Eendenborst uit de skillet met sinaasappel, rode kool en krieltjes Dit lekkere recept vonden we op https://www.biggreenegg.eu/nl/inspiratie/recepten, we hebben het een beetje aangepast niet persé omdat dat het lekkerder is, maar omdat het voor ons zo even beter uit kwam, Eendenborst en sinaasappel is altijd een mooie combi maar met deze rode kool toch bijzonder. Eerst snijden we 1 rode kool en 5 banaansjalotten fijn en raspen we de schil van 2 sinaasappels. De sinaasappels snijden we door, persen we uit en een extra sinaasappel snijden we in 6 stukken. De sjalotjes fruiten we een minuutje in de Dutch Oven, dan voegen we de rode kool, sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de stukken sinaasappel en 2 tl gemalen kaneel toe. Dit roeren we even goed om. We doen er 400ml rode wijn bij, roeren nog een keer goed om en laten dit 2 uur zachtjes pruttelen. Elk half uur roeren we even goed om. Als de kool bijna klaar is maken we wat maizena aan met wat water, mengen tot een papje en roeren dit dor de rode kool. Doe dit beetje bij beetje tot de kool de gewenste dikte heeft. We laten de rode kool nog 2 minuten pruttelen en brengen hem op smaak met zout en peper. De rode kool zetten we weg en stoken de Big Green Egg verder op met de petromax skillet er in (of je plancha griddle als je die hebt). Van de eendenborst snijden we het vet kruislings in en we kruiden de eend met zout en peper. Als de skillet heet is legen we de eendenborstjes er in met de vleeskant omlaag. deze grillen we een paar minuten. Dan draaien we ze om met de vetkant omlaag, steken de thermometers er in en leggen wat plakken sinaasappel (de 4e dus) op de eend. We sluiten de deksel en laten de eend lekker in zijn eigen vet garen. In het recept geven ze aan bij een kerntemperatuur van 52 graden de eend uit de pan halen. Dus dat hebben we braaf gedaan, maar persoonlijk vind ik dat hij daarna iets te ver door gaarde, ook al bleef hij heerlijk sappig. Volgende keer zou ik 50 graden aanhouden en even laten rusten, maar dat is misschien een kwestie van smaak. Als de eend uit de pan is bakken we de sinaasappelschijven nog heel even in het eendenvet. We serveren de eend met de rode kool en in de schil gekookte krieltjes die we met wat gesnipperde bieslook bestrooien. Weer een mooi gerechtje wat niet misstaat in de decembermaand.
€16,54
Waardse boerderijkip Kip burger ca. 150 gram
Onze Verse Kip Burgers zijn perfect als je zin hebt in iets anders en lekkers om je zelf en de familie te verrassen. De Kip Burgers zijn bereid met vers en malse kipfilet, Perfect te bereiden op de barbecue of in de pan, heerlijk tussen een broodje of bij de maaltijd. KIPVLEESkruiden en specerijen (bevat :Koriander), KIP/KALKOEN (bevat :Kippenvlees), zout, ui, knoflook, peper,paprika, suiker
€2,95
Waards varken Boston Butt (varkensschouder)
BEEF-X PULLED PORK WRAPSPulled Pork is nou niet bepaald het meest originele BBQ-gerecht. Wat wel grappig is dat iedereen er zijn eigen visie en recept voor heeft.Eigenlijk is Pulled Pork niet eens een gerecht op zich, het is een basisingrediënt voor talloze gerechten. We meldden gister al dat het een mooie dag was om Pulled Pork te maken, vandaag dus het uitgebreide verslag.De basis is een mooie procureur 4 kg (varkensnek/schouder) van het Hollands KDV varken. Deze hebben we de avond voor de bereiding ingewreven met een droge Pig Wing rub, van Don Marcos.(https://www.beefexclusief.nl/pig-wing.html)Om 08:30 steken we de Big Green Egg aan en brengen hem op 110 graden. Ondertussen maken we een mengsel van 100 ml. appelsap, 100 ml witte wijn azijn (of appelcider azijn) en 100 ml Grand Marnier.Voor we gaan beginnen injecteren we de procureur op een aantal plekken royaal met dit mengsel.De rest gieten we in een sprayfles. Om 9:00 uur leggen we wat big chunk’s olijfboom rookhout bij de kolen en gaat het varken op de grill.De Meater heeft precies genoeg bereik om het proces binnen te volgen waarbij ook de ambient functie erg handig is. Hiermee wordt de ketel-temperatuur boven het rooster weergegeven. Na een uur openen we het deksel en bespuiten het vlees rondom met de gemaakte spray. Dit houden we de dag door ieder uur vol. Op 67 graden komen we in de 'the stall’, wat inhoudt dat de temperatuur blijft hangen of zelfs kan dalen. Dit duurt zomaar 1-1,5 uur. Geen paniek, gewoon rustig wachten.Bij 70 graden vouwen we een aluminium ‘bootje’ en leggen het vlees er in. We hebben nog een flesje vuur en vlam bier van Brouwerij de Molen staan van laatst en gieten dit erbij. Dan voorzichtig dichtvouwen en zorgen dat de Meater buiten de folie steekt.In de bovenkant prikken we wat gaten. Check nu meteen even of je nog genoeg kolen over hebt voor de volgende uren. Anders kan je ze nu mooi bijvullen.Nu nog een paar uur het vlees bewaken. Om 17:45 uur bereiken we de 87 graden en mag Miss Piggy er weer af.Nu nog 20 minuten op een warme plaats laten rusten. Dat doen we maar even binnen, net als het pullen. Anders koelt hij wel heel snel af. Pullen:Ondertussen warmen we wat BBQ saus op. Wij kozen voor de https://www.beefexclusief.nl/blues-hog-smokey-mountain-saus….Dan trekken we het varken uit elkaar. Hij is zo mooi dat dit met de hand kan, ware het niet dat hij van binnen te heet is om beet te pakken. Dus toch maar een paar vorken erbij pakken.We strooien er nog wat Don Marco’s Pig Wing overheen, gieten de BBQ saus er bij en mengen het geheel. Ondertussen maken we een coleslaw van dunne reepjes rode kool, appel, wortel, gele rozijnen en griekse yoghurt.Dat zuurtje is heerlijk fris bij de Pulled Pork. We grillen wat wraps direct op het resterende vuur en vullen deze met de coleslaw en Pulled Pork.Touwtje er om en ‘it’s a wrap’. Uiteraard hebben we nog Pulled Pork over waar we later nog wat andere dingen mee zullen doen. Recept coleslaw:• 250 gram rode kool• 2 eetlepels Griekse yoghurt• 1 eetlepel mayonaise• 2 eetlepels appelcider azijn (of een andere azijn)• een grote hand julienne gesneden wortel• 1/2 appel in julienne (met schil, zonder klokhuis)• gele rozijnen• peper en zout naar smaak Leg de rozijnen in een bakje en giet er een klein beetje heet water overheen. Zo zwellen ze een beetje op en worden ze extra sappig.Snij de rode kool in hele dunne reepjes. Doe de reepjes en de azijn in een kom en roer even door. Laat zo 15 minuten ‘trekken’. Dat maakt de kool iets zachter en makkelijker te eten. Giet daarna de overtollige azijn uit de kom.Giet de rozijnen af en roer die samen met de yoghurt, mayonaise, wortel en appel door de reepjes rode kool. Maak op smaak met peper en zout.Serveer deze rode coleslaw met appel bijvoorbeeld bij je broodje Pulled Pork of een ander lekker gerecht! www.BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GRILL! Boston Butt; redelijk onbekend in Nederland, maar zeer gebruikelijk bij barbecueteams in de USA die werken volgens de regels van de KCBS tijdens wedstrijden. Het onderdeel wordt uitgesneden op een manier die niet standaard is in Nederland. In Nederland wordt normaliter de procureur gescheiden van de schouder. In het geval van de Boston Butt zagen we de ribben door als normaal, en snijden het vlees van de procureur en deels van de schouder in tot op het schouderblad. Deze zagen we ook rechtstreeks door en vervolgens snijden we het vlees van de schouder door en rollen we het geheel van het spek af. Als laatste halen we het bot uit de procureur, maar laten we het gedeelte schouderblad zitten. Na het garingsproces van de Pulled Pork laat het been zich heel makkelijk verwijderen. Bron: vleesboek by Henry Hanzevoort
€38,50
LetzQ Pork Rub
Pork Rub : Voor de barbecuewedstrijden waar wij als team aan deelnemen hebben wij onze eigen rubs ontwikkeld. Nadat wij diverse keren in de prijzen waren gevallen kwam het steeds vaker voor dat familie, vrienden, kennissen en collega-teams om wat van onze rubs vroegen. Door de enthousiaste reacties werd het besluit de rubs in een potje te stoppen al snel genomen en hebben wij ons eigen LetzQ-label opgezet. De lijn bevat drie varianten: pork, beef en chicken. Iedere variant bestaat uit natuurlijke ingrediënten als suiker, zout, gedroogde groenten en een uitgebalanceerde mix van kruiden en specerijen die zijn afgestemd op het specifieke gebruik van de rub. De rubs van LetzQ bevatten geen smaakversterkers of andere E-nummers en worden geproduceerd in een allergeenvrije fabriek. --- Ook deze rub hebben wij een hele tijd getest en is super op ons wedstrijd vlees gebleken. De ribben worden goed beoordeeld op de wedstrijden en hebben ook al wat prijzen in de wacht gesleept, evenals het onderdeel pork waar wij de Puled Pork van maken. In Italië hadden we bijna de perfect score, hier scoorden we alleen wat betreft opmaak iets minder waardoor de perfect score helaas niet werd behaald maar wel een hele nette eerste plaats waardoor ons vermoeden werd bevestigd dat wij deze rub ook maar eens op de markt moesten gaan brengen. Zijn er dan veel mensen die deze gerechten maken? In het wedstrijd wereldje wel maar ook thuis moest hij toepasbaar zijn en dus hebben wij getest met verschillende soorten varkensvlees zoals karbonade, filetlapjes, rollade, maar ook door het rundergehakt en op de kip is dit een hele lekkere rub. Kortom wederom een rub die breed inzetbaar is en niet perse allen op varkensvlees lekker is !
€13,50
Black Angus Beef Black Angus Beef - Gentleman steak
Gentleman steak van graan gevoerde Angus is een mooi mals braadstuk en houdt het midden tussen een entrecote of lende en de ribeye met wat meer vet ! GENTLEMAN STEAK with homemade pepper sauce Valentijnsdag komt er aan en na de casanova, heart shaped pizza’s was het gister tijd voor ‘a little Red Neck romance’. Dus een dikke steak, pepersaus en gepofte aardappel. Grillinstructor Reli kwam met de suggestie van de graan gevoerde Black Angus Gentleman steak. De vetkap snijden we even kruislings in en we bestrooien de steak rondom met ALL “Q’UED” UP! STEAK SHAKE. Zoals het etiket vermeld ‘the magic happens when you shake it on’. Dus dat willen we wel eens meemaken.Lees hier het complete recept
€32,80
Waardse boerderijkip Kipfilet
Eerlijk is heerlijk! malse kipfilet van Onze eigen Waardse 'beter leven' Boerderij kip is nu ook los verkrijgbaar. Proef het verschil en maak er de lekkerste recepten mee. Per stuk vacuum verpakt.
€3,95
Koken op hout Cederhouten BBQ-plank groot
De Cedarwood BBQ-plank kan op alle soorten barbecues gebruikt worden. De plank zorgt voor een heerlijk intense smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik op de barbecue, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. U kunt de BBQ-planken per stuk of per set van 4 stuks aanschaffen (u kunt uw keuze aangeven voordat u het product in de winkelwagen plaatst). In beide gevallen zijn de planken in folie verpakt met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de grote plank is 19x40cm. ZALM MET CITROEN 1 CedarWood BbqPlank Moot zalm 1 eetlepel olijfolie Zout & peper Citroen, in dunne plakjes gesneden Fijngesneden bieslook Leg de Plank 1/2 uur of langer in koud water. Plaats de moot zalm, indien met vel, dan de moot met de kant van het vel op de plank leggen. Wrijf de moot in met olijfolie. Strooi zout en peper over de zalmmoot. Strooi bieslook over de zalm. Leg de citroenschijfjes op de moot. Leg de Barbecue
€13,95
Caputo Wiel van Italiaanse BBQ-worstjes (Salsiccia)
Goed idee voor op de BBQ: een wiel van heerlijke Italiaanse worstjes (Salsiccia). Een wiel bestaat uit 11 of 12 worstjes en is zowel naturel als met venkel echt fantastisch lekker! Beef Exclusief kan de worstjes in 2 varianten leveren; naturel (alleen peper en zout) of met venkel. U kunt uw keuze hierboven aangeven.
€19,50
Waardse boerderijkip Kippendijen met vel
De 1-ster Beter Leven Waardse Boerderij kipdij met vel is een ware traktatie. Het sappige vlees van de kipdij is heerlijk mals en vol van smaak, terwijl het velletje zorgt voor een extra knapperige textuur en een rijke, hartige smaak. Het vlees is afkomstig van kippen die op een diervriendelijke manier zijn opgegroeid op de Waardse Boerderijen, waar ze vrije uitloop hebben. De kippen zijn gevoed met hoogwaardige voeding en hebben voldoende bewegingsruimte gehad, wat de kwaliteit van het vlees ten goede komt. Bereid de kipdij met vel op de barbecue, in de oven of in de pan voor een heerlijk hoofdgerecht. De smaakvolle en malse kipdij zal jouw smaakpapillen verwennen en je laten genieten van een echt culinair hoogstandje. Lees hier onze kipdij receptentips Wat is het verschil tussen kipdij en kipfilet? Kipdij en kipfilet zijn beide delen van een kip, maar ze verschillen in textuur, smaak en voedingswaarde. Kipdij is het vlees dat afkomstig is van de bovenkant van de dij van de kip. Het is donkerder van kleur en bevat meer vet dan kipfilet, waardoor het een sappiger en smaakvoller stukje vlees is. Kipdij wordt vaak gebruikt voor gerechten die langere bereidingstijden nodig hebben, zoals stoofschotels, omdat het minder snel uitdroogt dan kipfilet. Kipfilet daarentegen is het vlees dat afkomstig is van de borst van de kip. Het is een magere en stevige stukje vlees met weinig vet, en heeft een milde smaak. Kipfilet is zeer veelzijdig en kan op veel verschillende manieren worden bereid, zoals bakken, grillen, roosteren en pocheren. Het is ook een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een mager stukje vlees. In termen van voedingswaarde bevat kipdij meer calorieën en vet dan kipfilet. Een portie kipdij bevat ongeveer 150 calorieën en 9 gram vet, terwijl een portie kipfilet ongeveer 130 calorieën en 3 gram vet bevat. Beide delen van de kip zijn echter een goede bron van eiwitten en bevatten weinig koolhydraten.
€5,57
LetzQ Chicken Rub
Chicken Rub (300 gram): Kip is een breed inzetbaar stukje vlees, uitgaande van de bestaande rubs is dit in onze ogen een rub die er eens uitspringt. Heerlijk op alle kipproducten zoa ls, de filet, dijen, poten en wings maar ook super lekker op de grillworst bijvoorbeeld. Alle smaaktonen zijn erin verwerkt een rub die je zeker eens moet gaan proberen! --- Voor de barbecuewedstrijden waar wij als team aan deelnemen hebben wij onze eigen rubs ontwikkeld. Nadat wij diverse keren in de prijzen waren gevallen kwam het steeds vaker voor dat familie, vrienden, kennissen en collega-teams om wat van onze rubs vroegen. Door de enthousiaste reacties werd het besluit de rubs in een potje te stoppen al snel genomen en hebben wij ons eigen LetzQ-label opgezet. De lijn bevat drie varianten: pork, beef en chicken. Iedere variant bestaat uit natuurlijke ingrediënten als suiker, zout, gedroogde groenten en een uitgebalanceerde mix van kruiden en specerijen die zijn afgestemd op het specifieke gebruik van de rub. De rubs van LetzQ bevatten geen smaakversterkers of andere E-nummers en worden geproduceerd in een allergeenvrije fabriek.
€13,50
Blues Hog Smokey Mountain Sauce
Blues Hog Smokey Mountain Sauce is een unieke grill-/afwerkingssaus die de rijke mix van hoogwaardige ingrediënten van Blues Hog Original combineert met de toegevoegde diepte van natuurlijke hickory rook. Blues Hog Smokey Mountain is een uitstekende basting saus voor kip, ribben, varkensvlees, rundvlees en kan worden gebruikt in bijgerechten zoals gebakken bonen! GLUTEN FREE.
€10,95
Waardse boerderijkip Platte kipvleugels
Chickenwings met BlueCheese sauce uit de LetzQ Spitbasket. We hebben weer een mooie gadget toegevoegd aan de pit. De LetzQ spitbasket. In onze shop zijn meerdere soorten baskets voor aan het draaispit verkrijgbaar waaronder ook een mooie draadbasket van Spit on Fire. Waarom dan deze? Dat is simpel, deze past in onze medium kamado (en uiteraard ook op grotere kamado’s). Weer een fantastische gadget waarmee je van alles kan, van aardappeltjes, kippenvleugels, popcorn of patat maken tot het zelf branden van koffie of noten. Het is een mooie RVS trommel die doet denken aan een wasmachine. De sluiting is simpel en praktisch. Prijs? €39,95 Wij gaan deze ronde voor de kipvleugels (1kg). Deze kruiden we 2 uur van te voren royaal met ‘Angus & Oink Hot & Hostile’ rub een lekker pittige kruidenmix perfect voor onze vleugels. Dit laten we in de koelkast intrekken in de kip. We gaan niet marineren of lakken, dat plakt allemaal vast in je trommel, dat wil je niet en is ook niet nodig. De binnenkant van de trommel wrijven we even in met een doekje met olie en de Big Green Egg stoken we op naar 200 graden. De vleugels gaan in de trommel, draaispit er doorheen en deze plaatsen we in de kamado. Motor aan en de timer zetten we op 40 minuten. We gooien nog wat rookhoutsnippers op de gloeiende kolen, niet te veel, gewoon voor nog wat extra smaak. De vleugeltjes tuimelen vrolijk door de trommel en garen zo mooi gelijkmatig zonder ter verbranden. Het vet wat vrijkomt uit de kip mengt zich ook continu weer met de vleugels zo worden ze echt super mals en zacht en nooit droog. Je hebt niet het krokante korstje van op het rooster grillen, maar de totaalsmaak is veel lekkerder, het is minder werk en verbrand niet. Terwijl de ‘wasmachine’ met de vleugels aan staat maken we de BlueCheese Sauce. 150 gr. Mayonaise, 150 ml creme fraiche, 1,5 EL rode wijn azijn, 1 EL Worcestershire sauce, 150 gram blauwe kaas gaan in de blender en mengen we tot een egale massa. Als dit klaar is voegen we chilly saus en Tabasco naar smaak toe om de saus een bite te geven. Als de vleugeltjes klaar zijn serveren we deze met de saus en een lekkere koude Corona. Lekker voor in de MANCAVE tijdens het kijken van een wedstrijd. Maar ook heerlijk op je terras genietend van een zomeravond. En even praktisch, de trommel gaat gewoon in de vaatwasser en kwam er weer glanzend schoon uit.
€10,95
Angus & Oink Jack and Cola rub
Toen we het nieuws kregen dat we uitgenodigd waren om deel te nemen aan The Jack Daniels World Championship Contest 2018 besloten we om een rub te maken om het te vieren! Onze rub wizard ging aan de slag en begon te creëren, wat is het beste ding om te gaan met Jack Daniels, nou dat zou Cola zijn, natuurlijk. Dus we zijn verheugd om onze Limited Edition Cola Rub uit te brengen, perfect voor het maken van Porky Cola Cubes! Gewoon het varkensvlees wrijven en koken, en dan een lekkere JD en Cola reductie saus toevoegen, probeer het, je zult het geweldig vinden!!!
€14,95
Grate Goods All Purpose BBQ Rub
Onze All Purpose BBQ Rub bestaat uit een krachtige blend van kruiden en specerijen, waaronder komijn, chili en Szechuan peper. Een perfecte basisrub voor jouw favoriete gerecht. Gebruik deze rub op alle soorten vlees en gevogelte, bij voorkeur een half uur voorafgaand aan de bereiding. Deze robuuste rub complimenteert de smaak van goed vlees of gevogelte en is krachtig genoeg voor alle BBQ bereidingen. Echte Barbecue smaak! Hiermee kunt u uw BBQ product inwrijven, bij voorkeur tenminste een half uur voordat u gaat barbecueën. Ingrediënten: paprika, zout, ui, suiker, knoflook, peper, venkelzaad, steranijs, komijn, chili, Szechuan peper, kaneel, kruidnagel. Uitsluitend natuurlijke ingrediënten! Een gebalanceerde en krachtige melange van specerijen van The Dutch BBQ Crew die doen waar Nederlanders al honderden jaren goed in zijn; het mengen van specerijen. Vers gemalen en gemengd in kleine hoeveelheden. Hiermee kunt u uw BBQ product inwrijven, bij voorkeur tenminste een half uur voordat u gaat barbecueën.
€8,99
Grate Goods Beef or Steak Rub
Een goede steak heeft niet veel nodig, dat weten wij als geen ander. Onze Beef or Steak Rub versterkt de natuurlijke smaak van vlees door toevoeging van onder andere kardemom en een vleugje koffie. Eenperfecte combinatie. Nog voordat deze rub officieel op de markt kwam, gebruikten wij hem al tijdens de voorrondes van de World Steak Championship. Met succes! Hiermee hebben we ons gekwalificeerd voor de finale van deze wereldkampioenschappen in Fort Worth, Texas. Echte Barbecue smaak! Hiermee kunt u uw BBQ product inwrijven, bij voorkeur tenminste een half uur voordat u gaat barbecueën. Ingrediënten: paprika, zout, ui, suiker, knoflook, peper, venkelzaad, steranijs, komijn, chili, Szechuan peper, kaneel, kruidnagel. Uitsluitend natuurlijke ingrediënten! Een gebalanceerde en krachtige melange van specerijen van The Dutch BBQ Crew die doen waar Nederlanders al honderden jaren goed in zijn; het mengen van specerijen. Vers gemalen en gemengd in kleine hoeveelheden. Hiermee kunt u uw BBQ product inwrijven, bij voorkeur tenminste een half uur voordat u gaat barbecueën.
€8,99
Waards varken Waards varken - BBQ worst
Layton BBQ worst zijn zalige en milde Mexicaanse BBQ worstjes om te grillen en zijn per 5 stuks verpakt.Onze kinderen zijn er gek op!! Ingrediënten: VARKENSVLEES,VARKENSVET,WATER,ZOUTPALMOLIE,TARWEZETMEEL,SOJABLOEM,AARDAPPELZETMEEL,SPECERIJEN,VOEDINGS-ZUUR E260,E270,E330,STABILISATOR E450,E452, SMAAKVERSTERKER E621,KETJAPCOMPLEXVORMER E575,SUIKER,CONSERVEER-MIDDEL E202,E250,E211
€7,95
BeneGas Light Gasflessen
Met BeneGas Light smaakt buiten kokkerellen naar meer Steeds vaker en langer genieten we in onze tuin of op de camping van het buiten eten met vrienden of familie. Kokkerellen op een gasbarbecue en nagenieten op een sfeervol verwarmd terras. De barbecue vormt de spil van de buitenkeuken. Net als chef-koks geven hobby-koks vaak de voorkeur aan gas. Geen enkele andere energiebron reageert zo snel en nauwkeurig en zorgt zo voor een gegarandeerd smaakvol resultaat. De gasbarbecue neemt daarom een steeds prominentere plaats in. Bij de fraaie en handige gasbarbecues past een moderne kunststof gasfles. BeneGas Light is licht in gewicht en transparant. Hierdoor is het gasniveau zichtbaar en kan men eenvoudig ‘aflezen’ of er nog voldoende gas is voordat de barbecue aangaat. Al diverse malen is barbecuen op gas als beste uit de smaaktest gekomen! Gasbarbecues, van buitenkeuken tot meeneem model snel, veilig en gemakkelijk Het bijzondere van de gasbarbecue is dat deze in een handomdraai klaar is voor gebruik maar ook veilig en gebruiksvriendelijk is. Bovendien krijgt het eten dat heerlijke roosteraroma, zonder de rommel die houtskool met zich meebrengt. Moderne gasbarbecues zijn uitgerust met een ontstekingsmechanisme voorzien van een drukknop, voor het gemakkelijk ontsteken van de barbecue. Met de traploze regeling van de gastoevoer kan men de hittebron op een veilige manier regelen. De warmte wordt op een eenvoudig manier gecontroleerd. De druipplaat voorkomt rookvorming en aanbranden terwijl het schoonmaken van de barbecue een stuk gemakkelijker wordt. Bij zoveel gemak hoort natuurlijk ook de meest makkelijke gasfles de BeneGas Light dé lichtgewicht fles. BeneGas Light en de veiligheid Het moderne design is synoniem aan gebruiksvriendelijkheid, ergonomie en veiligheid. De BeneGas Light heeft een unieke gepatenteerde constructie, die bestaat uit een gasdichte laag die uit één geheel is vervaardigd, rondom versterkt met glasvezel en is voorzien van een fraaie en functionele behuizing. Dit betekend ook dat de veiligheid gewaarborgd is, in tegenstelling tot stalen flessen brand een BeneGas Light fles gecontroleerd uit. Zie voor meer informatie onze pagina over veiligheid. Ook bij winterse temperaturen kan er worden gebarbecued De trend is dat er, weer-of-geen-weer, het hele jaar door buiten lekker gebarbecued wordt. Zelfs koude of sneeuw zijn géén probleem. En waarom ook niet? Juist bij de winter past de authentieke grillsmaak van een (h)eerlijk stuk vlees. Omdat de BeneGas Light is gevuld met propaan, dat ook vloeibaar is op lage temperaturen, kan deze uitstekend worden gebruikt in de winter. Het summum onder de propaanfles. Let op! gasflessen kunnen helaas niet per post verstuurd worden en dienen dus te worden afgehaald op ons adres aan de Coenecoop 2B1 te Waddinxveen
€40,00
Grate Goods Spicy Chipotle BBQ Rub
Een pittige rub gemaakt van de mooiste jalapeño pepers uit Mexico. Met een zeer uitgesproken smaak door toevoeging van de bekende groene jalapeño pepers en de rijpere rode variant. Deze melange wordt in balans gebracht door toevoeging van chipotle pepers: overrijpe gerookte pepers die worden gedroogd op mesquite hout. Hierdoor ontstaat een zoete, rokerige smaak. Gebruik deze rub bij voorkeur een half uur van tevoren, op alle soorten vlees, gevogelte en zelfs op vis! Geniet van deze uitgesproken rub, met een licht rokerig tintje.Ingrediënten: paprika, zout, ui, suiker, knoflook, chipotle peper, groene jalapeño peper, rode jalapeño peper, paprika (gerookt), chili, peper, venkelzaad, komijn. Chipotle pepers zijn rijpe Jalapeño pepers welke langzaam zijn gerookt en gedroogd. Chipotle pepers staan bekend om de zoete en rokerige smaak. Chipotle pepers zijn een favoriete pittige aanvulling op BBQ gerechten. De basis van uw persoonlijke smaak! Deze rub complementeert de smaak van uw BBQ gerechten en is uitermate geschikt als basis en "drager" van de kruiden en specerijen die u gebruikt in uw eigen recept
€8,99
Big Green Egg Large
De Big Green Egg Large is het meest populaire model in de Big Green Egg-familie. Op het kookoppervlak van de Large maak je met gemak al jouw favoriete gerechten én die van familie en vrienden. Tegelijk als dat moet, want op de Large heb je genoeg ruimte om voor 8 personen te koken. Met al die ruimte bereid je op de Large ook heel makkelijk complete driegangenmenu’s. Bouw de Large in in een (acacia) tafel of buitenkeuken, of plaats de Large in een EGG Nest en Nest Handler om hem makkelijk en veilig te kunnen verplaatsen. Wil je het maximale uit je EGG halen? Dan is de Large ook jouw perfecte match, want het is het model waarvoor de meeste accessoires beschikbaar zijn. En daarmee zijn de mogelijkheden van deze alleskunner eigenlijk, de naam zegt het al, Large. Je gaat vanzelf een reden bedenken voor een spontane Big Green Egg-party!
€1.833,00
Blues Hog Original BBQ Sauce 1/2 gallon ca. 1.893 liter
Blues Hog Original BBQ Saus is de meest verkochte barbecue saus, gemaakt van alle natuurlijke ingrediënten, en de zoete, maar kruidige, smaak verbetert de smaak van alle vleeswaren bereid op de grill of in de keuken. Lekker op kip, varkensvlees, vis, wild, gemengd met gemalen vlees en groenten. Vooral geweldig op ribbetjes! GLUTEN FREE.
€33,95
Waards kalf Waards kalf - Kalfsmuis
VITELLO TONATOMet kerst hebben wij zelf o.a. een lekkere Vitello Tonato gemaakt.'s Middags een mooie kalfsmuis gegrild en af laten koelen. Vervolgens de tonijn-mayonaise gemaakt.Doe de tonijn, ansjovis, de helft van de kappertjes en de mayonaise in een maatbeker. Knijp hier nog een citroen in uit. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde mayonaise. Proef of de tonijn-mayonaise op smaak is.Denk er om, alleen even proeven... Snij dunne plakjes van de kalfsmuis, doe de tonijn-mayonaise in een pastic (spuit)zak en doseer het naar smaak over het kalfsvlees. Zet het geheel nog een half uurtje in de koelkast.Snijd de rode ui in halve ringen. Maak de rucola aan met wat olijfolie, peper en zout. Leg wat aangemaakte rucola in het midden en strooi wat ui en kappertjes over het kalfsvlees. Maal er nog een beetje peper overheen en klaar. Ook heerlijk voor oudejaarsavond; Ingrediënten voor 2 personen: 250 gram kalfsmuis2 eetlepels mayonaise1 blikje tonijn op water3 ansjovisjes2 eetlepels kappertjes1/2 rode uiHandje RucolaolijfoliePeper en zout. Vitello tonnato: Kalfsmuis braden Kalfsmuis is de basis voor een vitello tonnato. De dunne plakjes vlees zijn mals en rosé en geweldig in combinatie met tonijnmayonaise. Je kunt de kalfsmuis op verschillende manieren bereiden. Ik doe het altijd in de oven. Zo heb je meer controle over het vlees dan wanneer je het bijvoorbeeld pocheert. De truc is om het vlees vooraf uit de koelkast te halen zodat het ontspant voordat je het verhit. Een lage oventemperatuur van ongeveer 100°C is essentieel. Dit garandeert een langzame garing en dus mals vlees. Het gebruik van een kerntemperatuurmeter is hierbij wat mij betreft onmisbaar. Stel deze in op 54°C. Bereiding kalfsmuis voor vitello tonnato Haal de kalfsmuis 45 minuten van te voren uit de koelkast.Verwarm de oven tot 100°C. Maak met een scherp mesje een aantal kleine inkepingen in het vlees en doe daar kruidnagels en kleine stukjes knoflook in. Bestrooi het vlees flink met peper en zout.Smelt boter in een koekenpan, laat bruin worden en schroei het vlees rondom dicht en bruin. Leg het vlees op een ovenplaat en giet de gesmolten boter erover.Stel de kerntemperatuurmeter in op 54°C en steek deze in het midden van de kalfsmuis. Plaats het vlees in de oven en laat langzaam garen.Laat het vlees afkoelen en laat het vervolgens licht aanvriezen in de vriezer. Zo kun je makkelijk dunne plakjes snijden. Tip: je kunt de hoeveelheid plakjes snijden die je nodig hebt en het bevroren vlees terug in de vriezer doen. Handig en snel voor de volgende keer dat je Vitello tonnato eet!
€14,95
Blues Hog Sweet & Savory Rub
The newest addition to the "Award-Winning, Choice of Champions" line. Blues Hog Sweet & Savory Seasoning is excellent on chicken, pork, fish wild game, beef and veggies! Especially amazing on RIBS! GLUTEN FREE Ingrediënten: Salt, Sugar, Spices, Yeast Extract, Dehydrated Garlic, Dehydrated Onion, Hydrolyzed Corn protein, Soybean Oil, Caramel Color, Natural Beef Flavor, Palm Oil, Modified Food Starch, Rendered Beef Fat, and not more than 2% Calcium silicate (added to prevent caking). Inhoud: 6.25oz/170 gram
€10,45
LetzQ Beef Rub
Beef Rub (300gram): Na een lange tijd mengen en testen van deze beef rub wonnen we de hoogste score die te behalen is bij onze wedstrijd in Zweden 180 ** (perfect-perfect) iets waar we heel erg blij mee waren, de wedstrijden hierna haalden wij ook nog hele mooie scores en wisten wij dat wij hier een hele mooie melange te pakken hadden. Het werd tijd dat wij deze zouden gaan delen met de andere wedstrijd teams maar de markt voor Brisket is wel heel erg klein. De wedstrijden zijn wel in opkomst maar om nou alleen een rub op de markt te brengen voor Brisket is wel heel erg gewaagd. Dus hebben wij de rub eens getest op allerlei runder steaks maar ook op bijvoorbeeld een varkenshaas, en wij kunnen dan vanuit onze persoonlijke smaak vertellen dat dit zeer geslaagd is. Deze Beef rub is dus heel erg breed inzetbaar. Een super mooi product! Voor de barbecuewedstrijden waar wij als team aan deelnemen hebben wij onze eigen rubs ontwikkeld. Nadat wij diverse keren in de prijzen waren gevallen kwam het steeds vaker voor dat familie, vrienden, kennissen en collega-teams om wat van onze rubs vroegen. Door de enthousiaste reacties werd het besluit de rubs in een potje te stoppen al snel genomen en hebben wij ons eigen LetzQ-label opgezet. --- De lijn bevat drie varianten: pork, beef en chicken. Iedere variant bestaat uit natuurlijke ingrediënten als suiker, zout, gedroogde groenten en een uitgebalanceerde mix van kruiden en specerijen die zijn afgestemd op het specifieke gebruik van de rub. De rubs van LetzQ bevatten geen smaakversterkers of andere E-nummers en worden geproduceerd in een allergeenvrije fabriek.
€13,50
American Stockyard Southern Blues
Deze saus is net zo zoet en zwoel als zijn vernoemde muziekstijl. Bruine suiker, appelazijn en meer dan 20 verschillende kruiden en (natuurlijke) smaakmakers maken deze tot een kampioen BBQ saus waar u nu thuis van kan genieten. Met deze saus kunt u uw vlees bestrijken in de laatste minuten van de bereiding, zodat er een glanzend smaakvol laagje ontstaat. Uitermate geschikt voor spareribs. Maar probeer deze saus ook eens bij rund- of lamsvlees. Ook geschikt voor bij de Gourmet of Fondue. Barbecuesaus. Ingrediënten: bruine suiker, appelazijn, suiker, tomatenpuree, water, kruidenmix (chilipoeder, zout, gedroogde knoflook), gedistilleerde azijn, zout, gedroogde ui, vanille-extract, natuurlijk rookaroma, melasse, uipoeder, tamarinde, knoflookpoeder, specerijen.
€9,95
Blues Hog Tennessee Red Sauce
Een dunne saus op basis van azijn en peper die populair is in Zuidelijke Barbecuegerechten. Blues Hog Tennessee Red saus kan gebruikt worden als marinade, baste of zelfs als dipsaus. Uitstekend op varkens- en rundersandwiches, deze saus geeft het eten een uniek smaakimpuls met een "pittige houding"! GLUTEN FREE.
€10,95
Angus & Oink Honey Chilli
Angus & Oink Honey Chilli rub is een fantastische kruidenmix die is ontworpen om gerechten een explosie van smaak te geven. Deze rub combineert zoete honing en pittige chili met een mix van specerijen en kruiden, waaronder paprika, knoflook en ui, om een unieke en heerlijke smaak te creëren die je smaakpapillen zal verwennen. Deze rub is perfect voor het op smaak brengen van verschillende soorten vlees, zoals kip, varkensvlees, rundvlees en lamsvlees. Het is ook geweldig voor het op smaak brengen van vis en groenten, waardoor het een veelzijdig kruidenmengsel is dat in elke keuken past. De Angus & Oink Honey Chilli rub kan op verschillende manieren worden gebruikt. Het kan worden ingewreven in het vlees voordat het wordt gegrild, gebakken of gerookt, of het kan worden gebruikt als een droge marinade. Het kan ook worden toegevoegd aan sauzen en dressings voor extra smaak.
€14,95
American Stockyard Red Raspberry
Zoete rode frambozen uit noordwest Amerika, BBQ kruiden, honing en een snufje Chipotle peppers zijn gecombineerd tot deze unieke saus. Met deze saus kunt u uw vlees bestrijken in de laatste minuten van de bereiding, zodat er een mooi glanzend en smaakvol laagje ontstaat. Deze saus past perfect bij kip, rund, lams-, varkensvlees en wild. Ook geschikt voor bij de Gourmet of Fondue. Barbecuesaus met rode frambozen. Ingrediënten: suiker, water, ?% rode frambozen, tomatenpuree, witte azijn, honing, ui, zout, kruidenmix (ui, zout, specerijen, knoflook), natuurlijk rookaroma, chipotlepuree (chipotle, water, zout, citroenzuur), groene peper, olijfolie, melasse, knoflook, chipotlepoeder, tamarinde, knoflookpoeder, specerijen.
€9,95
Barbecue Pakket XL
BBQ Pakketten van Beef Exclusief Als de zon weer gaat schijnen begint het bij veel mensen te kriebelen: Barbecuetijd! Een tijd van gezelligheid en creatief tafelen. Gezellig met een groep mensen in de buitenlucht een maaltijd bereiden. Wij hebben een aantal samengestelde BBQ pakketten. Het combineren van pakketten met andere vleesproducten is ook mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op: 0182-759111 of info@beefexclusief.nl Inhoud XL BBQ pakket: 27 x Kipsaté spiesen (9 porties van 3 spiesen) 9 x Kip Hawaii spiesen 9 x Kip shaslick spiesen 9 x golf spiesen 9 x barbecue worsten 9 x hamburgers
€79,95
Blues Hog Honey Mustard Sauce
Blues Hog Honey Mustard is een dikke, gouden gastronomische saus die de zoete smaak van honing combineert met de pittige smaak van bereide mosterd. Een exotische mix van kruiden voedt de natuurlijke smaken van gerookt vlees. Blues Hog Honing Mosterd is uitstekend geschikt als dompelsaus, als bedruipende saus of zelfs als heerlijke saladedressing! GLUTEN FREE.
€10,95
Waards varken Glazed Ham
SPEENVARKEN HAM HEEL • Hele ham, beenham of kerstham van het speenbig• Met been en zwoerd• Heerlijk zacht en romig• Uitermate geschikt om te garen • Pronkstuk op de BBQ Wil je een pronkstuk op tafel zetten? Ga dan voor de Speenvarken Ham Heel! De bout komt in zijn geheel van de achterkant van het Hollandse Speenvarken en is geschikt als braadstuk, zoals beenham. Het speenvarken is heerlijk zacht en romig. Deze ham is ideaal voor een kerstham en uitermate geschikt om te garen in oven of als pronkstuk op de BBQ. HET SPEENVARKENHet speenvarken wordt meestal in zijn geheel bereid en dient vaak als hoofdgerecht en eyecatcher op feesten en partijen. Het vlees van een speenvarken is zachter, malser en witter dan dat van een volwassen varken.Dit komt door het hoge gehalte aan collageen. Doordat de huid nog jong is, wordt het zwoerd knapperig bij bereiding.
€31,31
Ecobrassa Ecobrasa charcoalstarter 1 kg
Super handige houtskool en Briketten Starter. Door de luchtsroom die ontstaat in de starter, worden de kooltjes snel en egaal warm. -Steek 3 aanmaakblokjes aan op een niet brandbare onder grond -Zet de starter boven op de brandende blokjes en vul deze met Ecobrasa of houtskool -Na ongeveer 5 minuten ontstaat er een warme luchtstroom, die zorgt dat alle kooltjes in de starter beginnen te gloeien -Zijn alle kooltjes goed heet. Til de starter (met ovenhandschoen op) en verspreid de kooltjes in de BBQ. verkrijgbaar in 2 formaten voor 1 of 2kg houtskool/briketten
€9,60
American Stockyard Original Pitmaster
BBQ pitmasters (een pitmaster is degene die achter de BBQ staat) hebben ieder hun eigen geheime recept. Dit is de onze. Deze zoete saus heeft een hoge dosering bruine rietsuiker met een vleugje pittige mosterd en een snufje kruiden. Met deze saus kunt u uw vlees bestrijken in de laatste minuten van de bereiding, zodat er een mooi glanzend en smaakvol laagje ontstaat. Nu heeft u uw eigen geheime BBQ wapen! Uitermate geschikt voor spareribs en brisket. Maar probeer deze saus ook eens bij uw rund- of lamsvlees. Ook geschikt voor bij de Gourmet of Fondue. Barbecuesaus Ingrediënten: bruine suiker, suiker, tomatenpuree, water, mosterd (water, azijn, mosterdzaden, zout, kurkuma, specerijen), gedistilleerde azijn, zout, zwarte peper, natuurlijk rookaroma, uipoeder, gedroogd knoflookpoeder, cayennepoeder.
€9,95