Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
421961998_822474139894419_7989934793311089976_n-1

Miguel Vergara Angus Cote de Boeuf - 300 dagen Graan Gevoerd / 21 dagen DryAged -

Dit is wel het mooiste Angus vlees wat we in huis hebben. 900 Gram 300 dagen graan gevoerd voor een geweldige vetmarmering en vervolgens 21 dagen dry aged voor een intense smaak en malse structuur. Om in carnavalstermen te blijven, aan dit vlees geen polonaise! Gewoon puur en perfect bereiden.

Eerst wrijven we het vlees rondom in met Di Lorenzetto olijfolie en vervolgens bestrooien we het met salt flakes van Flor del Delta.

De Bastard starten we op met BEEFX Firestarters ’The good stuf’. We plaatsen de platesetters en RVS roosters en stellen de temperatuur in op 110 graden. De kolenmand is tot de rand gevuld.

We plaatsen de nieuwe Meater2 Plus in de Cote de Boeuf en zijn benieuwd naar de werking van de 4-punten meting. De kerntemperatuur stellen we in op 49 graden.

De Cote de Boeuf gaat op het RVS rooster indirect heat en we klikken op de kerntemperatuur in de app om de 4-punten meting te bekijken. In de weergave zien we de temperatuur van alle 4 de afzonderlijke punten en dit wordt al snel interessant. Je ziet verschillen van wel 3-4 graden in de 4 waardes. Dit kan zijn doordat de ene sensor in het vlees zit en de andere in een vet gedeelte, maar het kan ook zijn dat er iets scheef geprikt is en de uiterste punt meer de buitenrand meet.

Standaard geeft de app het koudste meetpunt aan en ook wij houden dit aan.

Wij zijn hier echt super blij mee. In het verleden gebeurde het nog wel eens dat de kerntemperatuur al ruim op medium stond en bij het doorsnijden het midden nog rare was. Die tijd is nu echt voorbij.

Als de Meater aangeeft dat we een kerntemperatuur van 49 graden bereikt hebben halen we het complete multilevel cooking system uit de Bastard en plaatsen het gietijzeren rooster van onze MiniMax rechtstreeks op de kolenmand onderin de Bastard.

De luchtschuiven gaan open en we jagen de temperatuur op. Met de IR thermometer meten we de temperatuur van het gietijzeren rooster op 260 graden.

We leggen de Cote de Boeuf op het rooster, sissend en dampend geeft deze meteen een heerlijke geur af. De Meater laten we gewoon in het vlees zitten en deze geeft geen enkel probleem.

Na 2 minuten draaien we de Cote de Boeuf een kwartslag en vervolgens grillen we de andere kant af. Het vlees karameliseert geweldig. Niet alleen het loeihete rooster maar ook de extreme temperatuur van de kolen op korte afstand geven echt een pure intense grillsmaak.

We laten de Cote de Boeuf rusten onder een stukje Butcherpaper, dit ademt beter dan aluminiumfolie.

Dan slijpen we ons Forged mes nog even met de Horl2 slijper.

Ik heb wel eens eerder verteld over onze eerste 'Cote de Boeuf pour deux' op een terras in het Corsicaanse Calvi. Het rauwe vlees werd getoond, bereid en vervolgens werd een tafeltje naast ons gereden waarop alle mooie vleesdelen van het bot en tussen het vet uitgesneden werden. Vervolgens werd het geserveerd op ons bord.

We besluiten het met dit vlees op dezelfde manier te doen.

En zo voelde het onder de terrasheater toch ineens als een zwoele zomeravond op een terras. Dit ondanks de aanzwellende storm en regen om ons heen.

Life is what you make it…

Bestel hier je Miguel Vergara Cote de Boeuf

Bestel hier je Meater2 Plus

Bestel hier je Horl2 Messenslijper

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ!

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.