Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
292558093_1984845495042402_6200259182297690989_n

'JAPANESE BLACK' WAGYU MEATS BLACK ANGUS

INK, in Uruguay, produceert het meest verbazingwekkende rundvlees dat je nu in Europa kunt krijgen. De kuddes zijn afkomstig uit het Japanse 'Japanese Black’ (Wagyu) en worden gekruist met Black Angus voor de beste kwaliteit. Deze twee rassen worden gekruist, omdat het vlees fantastisch is qua smaak, uiterlijk en aroma.

.INK 300 dagen graan gevoerde picanha met tomaten salsa

INK, in Uruguay, produceert het meest verbazingwekkende rundvlees dat je nu in Europa kunt krijgen.

De kuddes zijn afkomstig uit het Japanse 'Japanese Black’ (Wagyu) en worden gekruist met Black Angus voor de beste kwaliteit. Deze twee rassen worden gekruist, omdat het vlees fantastisch is qua smaak, uiterlijk en aroma.

Wij mochten de 300 dagen graangevoerde .INK Picanha bereiden op de Bastard Urban Large.

Het vlees heeft een geweldige marmering en we willen er dan ook niet te veel ‘toeters en bellen’ aan hangen.

Voor een heerlijke kruidensmaak snipperen we 4 tenen knoflook, wat takjes tijm en rozemarijn en mengen dit in een bakje met grof Flor del Delta zeezout.

De vetkap van de Picanha snijden we kruislings in, net door het vet.

Dan wrijven we de picanha in met Di Lorenzetto olijfolie en het zout-kruidenmengsel.

The Bastard hebben we ingericht met 2 halve platesetters onderin, een halve driespan en een half RVS rooster bovenin. Op de gloeiende kolen leggen we een klein blokje appelhout, we willen niet te veel rooksmaak, maar wel wat. De keteltemperatuur staat op ca. 150 graden.

We plaatsen de Meater en leggen de Picanha op het RVS rooster (indirect heat).

We laten het vlees garen naar een kerntemperatuur van 40 graden en vervangen dan 1 van de platesetters door een RVS rooster, zodat deze vast op kan warmen.

Het vlees laten we gewoon bovenin op het RVS liggen.

SALSA:
Ondertussen snijden we 200 g tros-cherrytomaten in plakjes en 1 sjalot, 1 rode peper, bosje peterselie heel fijn. Hierover persen we 1 limoen uit en voegen 1 tl paprikapoeder toe, snufje peper erbij en 2 el olijfolie, goed doorroeren.
Dit plaatsen we in de koeling.

Als her vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 48 graden halen we de meater er uit en doen de luchtschuiven verder open, de temperatuur stijgt snel..
Nu grillen we de picanha rondom af op het gietijzeren rooster.

Een beetje vuur daarbij kan geen kwaad, maar het 'beruchte affakkelen’ zijn we zelf geen fan van.
Persoonlijk vinden we dat dit de smaak niet ten goede komt, maar precies wat er staat: persoonlijk.

De picanha laten we nu nog even rusten en daarna snijden we mooie plakken. We serveren de picanha met de tomatensalsa en een beetje aardappel gratin.

Je snapt wel dat als je 'Japanese Black' Wagyu kruist met het beste Black Angus en vervolgens 300 dagen graan voert, je echt in het premium segment terecht komt.
 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.