All
Aanmaakwokkels
BEEX FIRESTARTERS 'THE GOOD STUFF' De aanmaakwol wordt normaal gebruikt voor het aansteken van haarden en kachels maar ze blijken uitermate geschikt voor het aansteken van houtskool en briketten zonder chemische luchtjes of extreme rookontwikkeling. Deze aanmaakwol is gemaakt van onbehandeld hout, plantaardige- en levensmiddelen geschikte was en natuurlijke harsen. De verbranding gebeurd daardoor gif vrij en praktisch reukloos. Plaats slechts 1 aanmaakwol (lichtjes opengedraait) onder de kolenstarter en deze brandt lang genoeg om de kolen / briketten te laten gloeien Eigenschappen : Brandduur 8 - 10 minuten Onbeperkt houdbaar en niet gevoelig voor vocht of kou Lengte ±9 cm Inhoud verpakking 1,0 kg, +/- 70 stuks
€9,95
Dammers Restaurant Houtskool 10 kg
Dammers houtskool is Zuid-Afrikaanse kool gemaakt van acacia. Is zacht van structuur en neutraal van smaak. De favoriet van menig Big Green Egg gebruiker.Kan alleen afgehaald worden!! Zuid Afrikaanse houtskool onderscheidt zich als volgt: - Het laat zich makkelijk aanmaken - Het brandt gelijkmatig en langdurig - Het brandt met zeer hoge temperatuur, wat het vlees snel laat dichtschroeien. - Het spat niet tijdens het branden. - Het geeft exact de juiste geur en smaak af aan het vlees. - Het bevat mooie, grove stukken houtskool (60-120mm), zonder teveel gruis en stof. Dammers Restaurant houtskool is verpakt in een sterke 4-laags papieren zak. Inhoud: 10 kg.
€29,95
Dammers Marabu Restaurant Houtskool
Dammers Marabu restaurant houtskool is Cubaans hardhout. De compacte structuur zorgt voor een bijzonder lange brandtijd en geeft een neutrale geur en smaak af.Ideaal voor low & slow gebruik!
€16,95
Big Green Egg Houtskool premium
Big Green Egg houtskool is 100% natuurlijke houtskool afkomstig van de Beuk en Beukenhaag. Dit fantastische pure hardhout heeft een heerlijk lange brandduur en is daardoor zeer geschikt als houtskool. De extra grote stukken gaan lang mee en geven bovendien geen onnodige rook. Ons houtskool heeft het FSC keurmerk. Voor de productie wordt gebruik gemaakt van resthout of bomen die speciaal zijn gekweekt in duurzaam beheerde bossen. Deze worden na het kappen direct terug geplant. De houtskool geeft een verfijnd smaak af. Wil je echter nog een extra touch aan de smaak van je gerechten geven? Voeg dan nog wat Big Green egg wood chips of chunks toe aan je houtskool. Productinformatie: Verpakkingsinhoud: 4.5kg of 9 kgEAN: 8719325666373
€18,50
Black Ranch Marabu houtskool 15 kg
Black Ranch Marabu De houtsoort Marabu die groeit in Cuba wordt hier gezien als een soort onkruid. De boom vermenigvuldigt zich snel en laat inheemse gewassen verdwijnen waardoor het kappen van deze boom noodzakelijk is om inheemse planten en bomen de ruimte te geven zich te ontwikkelen. De Marabu kenmerkt zich door grote stekels. Voor Cuba zal de Marabu dan ook een belangrijke inkomstenbron gaan vormen de komende jaren. Tevens wordt deze boom ook gebruikt voor biomassaverbranding. Calorische waardeHoutskool van de houtsoort marabu heeft een calorische waarde van 7000 Kca/kg. Het product ziet er totaal anders uit dan andere houtskoolsoorten doordat de marabu een soort struik is. De vorm van de houtskool zal dus lang zijn en rond. (stokvormig) VochtgehalteBlack Ranch marabu bevat ongeveer 6,7 % vocht en zal dus ontbranden met zeer weinig rook. AsIn vergelijk met Black Ranch quebracho zal er iets meer as ontstaan doordat het productieproces in Cuba nog niet zo geavanceerd is als in Zuid Amerika. Het asgehalte is na verbranding ca. 6%. GebruikWij adviseren Black Ranch Marabu voor alle grillapparaten maar vooral voor gebruik in de kamado ofin een open grill is dit een uitermate goed product doordat er een lange brandtijd is en een zeerneutrale geur en smaak. Doordat het product bijna niet spettert zorgt dit voor aangename gebruikerservaringen. Black Ranch Marabu is ook geschikt voor de kleinere barbecues door de kleinere sortering van houtskool.
€32,95
Dammers Ecobrasa Kokosbriketten (10 kg)
Voor kokosschaal briketten geldt ook dat er eigenlijk maar een land is waar de hoogste kwaliteit vandaan komt, dat is in dit geval: Indonesie. Het gaat daarbij om een kubusvormige briket die onvergelijkbare brand eigenschappen heeft. De truc van deze briket zit in de vorm, de enorme dichtheid van de briket, en het gebruik van 100% kokosschaal zonder toevoegingen van andere (lees: goedkopere) toevoegingen als bijvoorbeeld bamboe Aangezien er veel aanbieders van briketten zijn die allemaal beweren de ideale briket uitgevonden te hebben, is het bijna onbegonnen werk de beste eruit te halen. Na veel experimenteren is het ons toch gelukt de juiste te vinden en in contact te komen met de beste producent. Naar onze overtuiging is dat Ecobrasa; Zij zijn een van de grootste producenten van kokosschaal briketten voor de Europese markt. Deze kokosbriket onderscheidt zich op de volgende wijze: 1. Hij brandt zeer langdurig en gelijkmatig. Zeer zuinig in gebruik. 2. Hij heeft een ideale verbrandingstemperatuur. Makkelijk op te grillen. 3. Door de 100% kokos brandt hij vrijwel asloos. Dus geen stukken as op het vlees. 4. Deze briket gloeit alleen en brandt niet met een vlam. Zelfs als er vet op druipt blijft hij netjes gloeien. Dus geen zwart verbrand vlees meer door te heftig vuur. 5. Door de grote dichtheid(hoog s.g.) van de briketten neemt een 10 kg doos zeer weinig ruimte in. Ecobrasa luxe verpakking. Dit is een, in meerdere kleuren uitgevoerde, doos met een handig handvat (10kg). Speciaal voor de consumenten markt.
€34,95
Black Ranch Quebracho Premium Steakhouse Houtskool 15 kg
Houtskool vervaardigd van de snoeiharde houtsoort Quebracho Blanco (steeneik) uit Argentinië. De harde structuur en de grove sortering zorgen voor een lange brandduur en hoge temperatuur bij verbranding. Hierdoor is deze houtskool uiterst geschikt voor elk type keramische barbecue als Big Green egg of andere soorten houtskoolovens. Het is op plantaardige basis geproduceerd in Argentinië uit het hout van de quebracho boom(steeneik). Koolstofgehalte Black Ranch professionele houtskool (Quebracho blanco), is een hoge kwaliteit houtskool met een hoog calorisch energiewaarde en wordt geproduceerd onder de waarden van de Duitse DINnormering van ca. 80% koolstofgehalte. Productdichtheid De benaming Quebracho komt uit het Spaans: ‘Quiebra Hacha’: wat betekent: ‘Breekt de bijl’. De productdichtheid van de Quebracho houtsoort ligt op 40%. Dit wil dus zeggen dat de quebracho houtsoort één van de hardste houtsoorten ter wereld. Logischerwijs zorgt deze productdichtheid dus voor een product dat een zeer lange brandduur heeft. Quebracho blanco houtskool kan temperaturen behalen van 750 graden celcius. Technische specificatie van het hout is 1,2 Kg/dm³. Vochtgehalte Black Ranch Quebracho bevat ca. 2% vocht doordat het product op een zorgvuldige manier wordt geproduceerd en verpakt. Hoe lager het vochtpercentage hoe beter en egaler het product zal verbranden. As Het overblijfsel na verbranding van houtskool is het as. Hoe minder as, hoe hoger het koolstofgehalte van het product. Dit betekent dus dat Black Ranch Quebracho een zuiver en schoon houtskoolproduct is door het lage asgehalte van ca. 4%. Productie Black Ranch houtskool wordt gemaakt van afvalhout van de houtindustrie in Argentinië of wordt geproduceerd op de daarvoor aangelegde plantages en is een 100% natuurproduct. De productie gebeurt nog op een traditionele manier in houtskoolovens van steen en is bijna volledig een handmatig proces. De grote stukken (lump) worden geselecteerd en uitgezeefd zodat er een ideale mix van houtskool ontstaat (40-280 mm). Gebruik Black Ranch quebracho is uitermate geschikt voor verschilllende grillmethodes zoals direct en indirecte bereiding . Veelal wordt quebracho gebruikt in de kamado-grills en houtskoolovens zoals josper en mibrasa die gebruik maken van gesloten verbrandingssystemen en waarmee het product een authentieke rooksmaak meekrijgt. Wij adviseren het product bij het opstarten goed te laten gloeien totdat de rook die ontstaat verdwenen is om zodoende ongename geur en smaak te voorkomen. Aroma Quebracho blanco geeft een zeer specifieke en sterke smaak af aan het product dat bereid wordt en vooral bij vleesproducten kan dit voor net dat extra stukje smaakervaring zorgen. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten en niet iedereen zal deze smaak kunnen waarderen en daarom bieden wij naast de quebracho ook andere houtsoorten aan om zodoende aan ieders wens te kunnen voldoen. Hoge kwaliteit houtskool bestaande uit 100% geperst eikenhout. Extra grote stukken. Minimale hoeveelheid as en maximale verbranding dus zeer duurzaam. Uw gerechten krijgen een verfijnde rooksmaak en met één lading houtskool kunt u wel 8 tot 10 uur werken. Black Ranch houtskool (Premium Quality) is exclusief bij ons te verkrijgen voor detaillisten in de food- en nonfoodbranche in Nederland. Deze uitzonderlijke kwaliteit houtskool afkomstig van de Quebracho boom die onder andere groeit in Zuid-Amerika is zeer geschikt voor gebruik in de keramische barbecue maar is inmiddels ook een veel gebruikt product in de gastronomie zoals specialiteitenrestaurants met een houtskoolgrill. Black Ranch onderscheidt zich doordat het product word gemaakt van een hardhoutsoort wat niet in het tropisch regenwoud groeit. Hierdoor brengt de vervaardiging van het product voor energiewinning geen schade toe aan de natuur en word het onder CITES-voorwaarden geproduceerd. Black Ranch houtskool kenmerkt zich door het gebruik van de hardhoutsoort Quebracho met een grove en harde structuur waardoor er een hoge hitte-opbrengst en lange brandduur ontstaat in vergelijk met een andere houtskool. Doordat het product zeer grove delen bevat en de productstructuur zeer dicht is kan het zelfs meerdere keren worden gebruikt in een afgesloten grill. Tevens zal Black Ranch een aangename geur- en smaakaroma afgeven aan het bereidde product. Techische gegevens Zeer zwaar hardhout ; 1,2 Kg/dm3 wat de houtskool een bijzonder hoge brandwaarde geeft. Dat vertaalt zich in een zeer lange brandduur en een hoge temperatuur !! Voordelen van Black Ranch Houtkool : * Zeer lange brandduur * Grote grove stukken * Meerdere malen te gebruiken * Snel aan te steken * Eerste kwaliteit professionele houtskool Inhoud: 15 kg.
€36,95
Kamado Joe Big Block Houtskool
Op zoek naar de beste brandstof ter wereld? Maakt niet uit wat we moeten doen en waar we naar toe moeten. Dat is de instelling van het team bij Kamado Joe. Voor wat betreft houtskool hebben we dan ook geen genoegen genomen met een nieuwe verpakking voor een middelmatig product, zoals zo veel andere grillfabrikanten. We wilden iets dat net zo bijzonder was als onze grills. Dit is het verhaal achter de Kamado Joe houtskool In samenwerking met Argentijnse houtskoolspecialisten hebben we een exclusieve mengeling ontwikkeld van drie soorten hardhout (Guayacan, Guayaibi, Mistal and White Quebracho) die zo legendarisch compact zijn dat de plaatselijke bevolking ze 'bijlbrekers' noemt. Door dat compacte hout nauwgezet te branden in traditionele buitenovens krijgen we de grootste, beste houtskoolbrokken ter wereld. Houtskool is geen bijzaak: het resultaat en het plezier van buiten grillen staat of valt met de houtskool die je gebruikt. Daarom zijn we trots op ons verbond met vaklieden die 100% natuurlijke houtskool produceren, houtskool die langer, schoner en beter brandt. Dat zie je wanneer je de zak opent. Je voelt het wanneer je de grote brokken oppakt. En natuurlijk proef je het telkens weer – zelfs wanneer je onze topkwaliteit houtskool een tweede of derde keer gebruikt in de grill. Dat is het mooie van betere houtskool.
€27,90
Waards varken Waards varken - Doos Spare ribs "Dik bevleesd
LET OP AAN 1 STUK VERPAKT, DUS NIET PER STUK VACUUM. HOT & JUICY BEEFX DROP OFF THE BONE BBQ-RIBS Als je zelf nog nooit zelf spareribs gemaakt hebt (en dan bedoel ik niet voorgegaarde opwarmen) dan weet je nu echt niet wat je proeft.We hebben ze gister weer eens gemaakt, de HOT & JUICY BEEFX DROP OFF THE BONE BBQ-RIBS. Hiervoor gebruikten we de beroemde 3-2-1 methode.Het maken van super malse spareribs is heel weinig werk, maar kost wel veel tijd 3+2+1uur om precies te zijn. Deze keer gebruiken we Hollandse ribben van het KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees) varken. Je leest veel over de 3-2-1 methode, maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Ik leg het straks uit.Maar voor we beginnen halen we eerst het vlies van de achterkant van de ribben zodat deze mooi mals kunnen worden. Gebruik hiervoor een (graag schone) kruisschroevendraaier of een bot rond mes of lepel. Wrik dit tussen de ribben en het vlies en werk het iets omhoog. Pak het vlies met een stukje keukenrol beet (meer grip) en trek het van de ribben.Dan kruiden we de ribben rondom met een droge rub. De één bestrooien wij met Don Marco’s Cherry Bomb, een licht pittige rub. De andere met Smokey Goodness Pig Powder. Ondertussen richten we de Big Green Egg in op 105 graden Celsius indirect. Op de platesetter plaatsen we 2 aluminium bakjes met water. Enerzijds om de platesetter een beetje schoon te houden, anderzijds houdt dit de temperatuur makkelijker constant. Fase 1 (3 uur): We plaatsen de ribben in het rek (let op dat de uiteinden niet te veel boven de openingen naast je platesetter hangen, (we willen indirect grillen) en zetten de wekker over 3 uur.Check af en toe of de temperatuur i.d.d. op 105 gr. blijft staan. Fase 2 (2 uur): De ribben pakken we in aluminiumfolie met een riante scheut appelsap (zo puur mogelijk) het zuur zal het vlees extra mals maken en door het pakket droogt het niet uit. En ach de Calvados stond er toch, dus ook maar een scheutje Calvados erbij. Fase 3 (1 uur): we pakken de ribben uit en ze vallen al bijna uit elkaar, maar we zijn nog niet klaar.De ribben met de Cherry Bomb rub bestrijken we met de Don Marco’s Apple Bourbon Glaze en de Pig Powder ribben met Stockyard Southern Blues BBQ Sauce.We laten ze nog een klein uurtje in het rek staan, nog steeds op 105 graden. Tussentijds bestrijken we ze nog een keer met de sauzen. Beetje patat en huisgemaakte mayonaise erbij en klaar. De twee ribben hebben echt een totaal verschillende smaak. De een fris-pittig, de ander sticky & spicy.Geloof mij, hier eet je gegarandeerd je vingers bij op! Als je je vuur / temperatuur beheerst is dit echt het simpelste gerecht wat je kan maken. Kan niets aan mis gaan.WWW.BEEFEXCLUSIEF.NL - WE LOVE TO GRILL! OPGEROLDE DIKBEVLEESDE SPARERIBS Ook bij ons is het wel eens improviseren. Een cateringklus, een BBQ wedstrijd en een klein privé BBQ-tje voor 23 man, en dat allemaal tegelijkertijd.Dan wordt het een beetje schuiven met de apparatuur. Dus gingen we 12 spareribs tegelijk maken op een Big Green Egg Large en een BGE Medium.Toevallig hadden we vorige week tijdens de Big Green Egg mini Masterclass van Gertjan van Dijk nog een goede tip meegekregen om de spareribs op te rollen, dus dit meteen maar eens uitgetest.Eerste botje aan het laatste gebonden met slagerstouw en zo passen er precies 6 hele strengen in een BGE Medium. In de Large deden we 6 rechte strengen.Na 3 uur ingepakt met boter, appelsap en BBQ saus. Dat gaat met de opgerolde spareribs super makkelijk. Bij de rechte is het meer een uitdaging om de pakketjes weer heel in het rekje te krijgen.Na 5 uur er afgehaald en de volgende dag nog een uurtje doorgegaard, afgelakt met Blues Hog saus.Ook het insmeren gaat makkelijk met de ronde variant. Opvallend was dat de ronde spareribs nog zachter waren dan de rechte en gewoon van het bot af vielen.Deze methode gaan wij zeker vaker gebruiken. Overigens pakt Gertjan ze zelf helemaal niet in, maar zoals hij zelf aangaf, dat is een kwestie van smaak. SpareribsVoor de beste bereiding neem je rauwe spareribs, van beter leven varken en extra dik bevleesd. Dit zijn de spareribs zoals u ze kent: Hollandse spareribs van A-kwaliteit. Loinribs of lenderibben. Bbq'ers noemen ze baby back ribs. Zo heten ze in de VS. Als een Amerikaanse barbecueer spareribs zegt, bedoelt ie buikspareribs. Die heten ook Belly ribs of St. Louis ribs.Spareribs zijn populair voor op de bbq. De bereiding is dan ook niet moeilijk hoewel je een paar regels in acht moet nemen:- Spareribs rauw en bij voorkeur niet voorkoken- Het vlies verwijderen- Gebruik een mooie rub of marinade - stockyard- Gaar op lagere temperatuur, ongeveer 110 tot 120 graden. De duur van de garing is dan een uur of vier. Hogere temperatuur kan ook maar dan is het resultaat minder mals.- De gewenste kerntemperatuur voor spareribs is 90 graden- Met de breektest kun je kijken of ze gaar zijn; het vlees 'breekt' doornmidden maar net niet helemaal door. Dan zijn ze klaar
€119,90
Black Ranch Acacia houtskool 15 kg
Black Ranch houtskool zak 15 kilo. Deze gezuiverde houtskoolsoort van de boomsoort Acacia wordt geproduceerd onder de voorwaarden van het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens normen voor milieu, sociale omstandigheden en economie). Black Ranch - Acacia is uitermate geschikt voor professioneel gebruik door de grove fractie (60-120 mm) en harde structuur. Door deze kenmerken heeft het product een lange brandduur en hoge energiewaarde. Door de zuivere kwaliteit (vrij van chemicaliën) zal deze houtskool een aangename aroma geven aan groenten, vis, kip en vlees tijdens het grillen. In combinatie met de hoge temperaturen ontstaat er een kwalitatief hoogwaardig product.
€38,95
Caputo Wiel van Italiaanse BBQ-worstjes (Salsiccia)
Goed idee voor op de BBQ: een wiel van heerlijke Italiaanse worstjes (Salsiccia). Een wiel bestaat uit 11 of 12 worstjes en is zowel naturel als met venkel echt fantastisch lekker! Beef Exclusief kan de worstjes in 2 varianten leveren; naturel (alleen peper en zout) of met venkel. U kunt uw keuze hierboven aangeven.
€19,50
BIG GREEN EGG PURE CHARCOAL
Beter voor het milieu en beter voor u. Big Green Egg Pure Charcoal maakt Big Green Egg nog groener en duurzamer. Deze revolutionaire houtskool, gekenmerkt door zijn ongeëvenaarde zuiverheid, wordt geproduceerd via een uniek proces en resulteert in een product dat rijk is aan koolstof, vrijwel stofvrij en praktisch rookvrij. "Praktisch", omdat er af en toe rook kan ontstaan door aanmaakblokjes, druipend vet of onverkoold materiaal uit het productieproces. Big Green Egg Pure Charcoal onderscheidt zich als een van de hoogste kwaliteit en meest duurzame houtskool op de markt. Een topkeuze voor veeleisende en milieubewuste gebruikers. Pure charcoal bestaat uit een mix van duurzaam gewonnen FSC-gecertificeerd Europees eiken, beuken en haagbeuk. Beukenhout is zachter en ontsteekt snel, terwijl harder eiken en haagbeuk zorgen voor een langdurige, stabiele verbranding. Vanwege de hoge kwaliteit is het ook zeer neutraal van smaak. Als u een extra rokerige nuance aan uw gerechten wilt toevoegen, overweeg dan om het te combineren met wat houtsnippers of houtblokken .Alleen verkrijgbaar in zakken van 9 kg. - Weinig fijn stof- Rookvrij- Ontsteekt snel- Extra lange brandtijd- FSC-gecertificeerd- Gemaakt in Europa- Eiken, beuken en haagbeuk
€37,50
BestCharcoal Houtskool Bewaar Box
Bewaar je houtskool gemakkelijk en droog in deze BestCharcoal bewaarbox. De box heeft een inhoud van 62 liter en is lucht- en waterdicht. De box is stapelbaar en heeft een draagkracht van +/- 300 kg.
€25,99
Waards varken Waards varken - Doos Spare ribs "Breed
HOT & JUICY BEEFX DROP OFF THE BONE BBQ-RIBS Als je zelf nog nooit zelf spareribs gemaakt hebt (en dan bedoel ik niet voorgegaarde opwarmen) dan weet je nu echt niet wat je proeft.We hebben ze gister weer eens gemaakt, de HOT & JUICY BEEFX DROP OFF THE BONE BBQ-RIBS. Hiervoor gebruikten we de beroemde 3-2-1 methode.Het maken van super malse spareribs is heel weinig werk, maar kost wel veel tijd 3+2+1uur om precies te zijn. Deze keer gebruiken we Hollandse ribben van het KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees) varken. Je leest veel over de 3-2-1 methode, maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Ik leg het straks uit.Maar voor we beginnen halen we eerst het vlies van de achterkant van de ribben zodat deze mooi mals kunnen worden. Gebruik hiervoor een (graag schone) kruisschroevendraaier of een bot rond mes of lepel. Wrik dit tussen de ribben en het vlies en werk het iets omhoog. Pak het vlies met een stukje keukenrol beet (meer grip) en trek het van de ribben.Dan kruiden we de ribben rondom met een droge rub. De één bestrooien wij met Don Marco’s Cherry Bomb, een licht pittige rub. De andere met Smokey Goodness Pig Powder. Ondertussen richten we de Big Green Egg in op 105 graden Celsius indirect. Op de platesetter plaatsen we 2 aluminium bakjes met water. Enerzijds om de platesetter een beetje schoon te houden, anderzijds houdt dit de temperatuur makkelijker constant. Fase 1 (3 uur): We plaatsen de ribben in het rek (let op dat de uiteinden niet te veel boven de openingen naast je platesetter hangen, (we willen indirect grillen) en zetten de wekker over 3 uur.Check af en toe of de temperatuur i.d.d. op 105 gr. blijft staan. Fase 2 (2 uur): De ribben pakken we in aluminiumfolie met een riante scheut appelsap (zo puur mogelijk) het zuur zal het vlees extra mals maken en door het pakket droogt het niet uit. En ach de Calvados stond er toch, dus ook maar een scheutje Calvados erbij. Fase 3 (1 uur): we pakken de ribben uit en ze vallen al bijna uit elkaar, maar we zijn nog niet klaar.De ribben met de Cherry Bomb rub bestrijken we met de Don Marco’s Apple Bourbon Glaze en de Pig Powder ribben met Stockyard Southern Blues BBQ Sauce.We laten ze nog een klein uurtje in het rek staan, nog steeds op 105 graden. Tussentijds bestrijken we ze nog een keer met de sauzen. Beetje patat en huisgemaakte mayonaise erbij en klaar. De twee ribben hebben echt een totaal verschillende smaak. De een fris-pittig, de ander sticky & spicy.Geloof mij, hier eet je gegarandeerd je vingers bij op! Als je je vuur / temperatuur beheerst is dit echt het simpelste gerecht wat je kan maken. Kan niets aan mis gaan.WWW.BEEFEXCLUSIEF.NL - WE LOVE TO GRILL! SpareribsVoor de beste bereiding neem je rauwe spareribs, eExtra dik bevleesd en per stuk verpakt. Dit zijn de spareribs zoals u ze kent: Hollandse spareribs van A-kwaliteit. Loinribs of lenderibben. Bbq'ers noemen ze baby back ribs. Zo heten ze in de VS. Als een Amerikaanse barbecueer spareribs zegt, bedoelt ie buikspareribs. Die heten ook Belly ribs of St. Louis ribs.Spareribs zijn populair voor op de bbq. De bereiding is dan ook niet moeilijk hoewel je een paar regels in acht moet nemen:- Spareribs rauw en bij voorkeur niet voorkoken- Het vlies verwijderen- Gebruik een mooie rub of marinade - stockyard- Gaar op lagere temperatuur, ongeveer 110 tot 120 graden. De duur van de garing is dan een uur of vier. Hogere temperatuur kan ook maar dan is het resultaat minder mals.- De gewenste kerntemperatuur voor spareribs is 90 graden- Met de breektest kun je kijken of ze gaar zijn; het vlees 'breekt' doornmidden maar net niet helemaal door. Dan zijn ze klaar
€131,50
Pitmaster Marabu Houtskool 15 kg
De Pitmaster Marabu is een unieke houtskool die zich kenmerkt door de harde en dichte structuur van het hout waardoor er hoge temperaturen behaald kunnen worden en een lange brandduur. De houtsoort Marabu groeit in Cuba en wordt gezien als een soort onkruid. De boom vermenigvuldigt zich snel en laat inheemse gewassen verdwijnen waardoor het kappen van deze boom noodzakelijk is om inheemse planten en bomen de ruimte te geven zich te ontwikkelen. De Marabu kenmerkt zich door grote stekels. Door de kleinere sortering is het product te gebruiken op alle soorten barbecues. De Marabu houtskool wordt uitgezeefd op een fractie van minimaal 40 MM. Het overgebleven materiaal wordt fijn gemaakt en met een uitgekiend proces vermalen en verwerkt tot een briket met een uitzonderlijke vorm. Er wordt gebruik gemaakt van een uniek procedé om de briket te vormen. Dit zorgt voor een extreem hoog koolstofgehalte. Het natuurlijke bindmiddel en de verwerking van een van de beste houtskoolsoorten ter wereld zorgt voor een bijzondere product met een hoge kwalitatieve grillervaring en uitermate geschikt voor lange sessies in bijvoorbeeld restaurants of slowcooking.
€34,95
Pitmaster Witte Quebracho
Deze houtskool is uiterst geschikt voor elk type keramische barbecue. Pitmaster quebracho blanco, is een hoge kwaliteit houtskool met een hoog calorisch energiewaarde en wordt geproduceerd onder de waarden van de Duitse DINnormering van ca. 80% koolstofgehalte. De benaming Quebracho komt uit het Spaans: 'Quiebra Hacha': wat betekent: 'Breekt de bijl'. De productdichtheid van de Quebracho houtsoort ligt op 40%. Dit wil dus zeggen dat de quebracho houtsoort één van de hardste houtsoorten ter wereld. Logischerwijs zorgt deze productdichtheid dus voor een product dat een zeer lange brandduur heeft. Quebracho blanco houtskool kan temperaturen behalen van 750 graden celcius. Pitmaster houtskool wordt gemaakt van afvalhout van de houtindustrie in Paraquay of wordt geproduceerd op de daarvoor aangelegde plantages en is een 100% natuurproduct. De productie gebeurt nog op een traditionele manier in houtskoolovens van steen en is bijna volledig een handmatig proces. De grote stukken (lump) worden geselecteerd en uitgezeefd zodat er een ideale mix van houtskool ontstaat (40-280 mm).
€32,95
Pitmaster Acacia Houtskool 10kg
De Pitmaster Acacia is een houtskool wat gemaakt is uit de boomsoort Acacia. De uit Zuid Afrika afkomstige houtskool soort is gezuiverd en wordt geproduceerd onder de strenge fsc voorwaarden, kortom een goede duurzame oplossing. Het is een harde houtskool, wat je merkt in de hitte dat geproduceerd wordt en de tijdsduur dat het meegaat. De stukken houtskool zijn van mooi van grootte. Er zitten mooie grote stukken in. Hierdoor kan de temperatuur goed worden vastgehouden en er blijven geen stukken over. Alles brandt mooi op en er blijft zeer weinig as over na gebruik. Hierdoor blijft de zuurstof doorvoer goed, wat betekend dat dit ten gunste is van de temperatuur.
€24,95
Home Fires Braai Kolenmaker voor braai
Maak je eigen kolen met deze massieve oerdegelijke kolenmaker van Home Fires voor alle types Braai. Hoogte : 31 cm Lengte : 42,5 cm Breedte kolenmaker : 18 cm Breedte kolenmaker incl. Lamellen : 23 cm Gewicht: 18 kg!
€315,00
Home Fires Braai Built-in 800
De Home Fires Built-in 800 is 80 cm breed. De kolenmaker hangt rechts waardoor er een grilloppervlakk van 54×46 cm beschikbaar is. De braai is ook uitgerust met een grote kooklade. De achterwand van de braai heeft een hitteschild en de kolenmaker is geïsoleerd aan de achterkant. Dit model wordt standaard geleverd met een zwaar RVS steakrooster met massieve spijlen van 8 mm, een pook, een verhoogde, uitneembare aspan met lade en een houder voor een traditioneel potjie. Verder is er ook een voorbereiding voor verlichting. Hiervoor is optioneel een porseleinen fitting verkrijgbaar. Het basisprincipe is echter van alle braai modellen hetzelfde. Er wordt door middel van de kolenmaker een houtvuur in het midden van de braai gestookt. De kolenmaker zorgt voor een constante aanvoer van eigengemaakte kooltjes en voor een gezellig vuurtje tijdens het koken. Bent u klaar met koken dan kunt u met een haardrooster de braai als open haard gebruiken. Al onze modellen zijn voorzien van een meedraaiende weerhaan op de schoorsteen die inregenen voorkomt en een goede trek garandeert. Verder zijn er voor de braai natuurlijk diverse opties beschikbaar zoals een draaiend spit, gietijzeren kookpot, broodoven, wokset en haardrooster. Door het plaatsen van de optionele zijtafels heeft u afzetruimte voor uw benodigdheden en creëert u tegelijkertijd de mogelijkheid voor houtopslag. Kortom, de Afrikaanse braai garandeert gezelligheid, sfeer en genieten en zal zeker een blijvende indruk bij uw gasten achterlaten. Inclusief: Aspan / kolenmaker / Roosters / Panhouder / Deuren Exclusief: transport (75,-) en montagemateriaal
€1.999,00
Feuerhand Kolen voor de Tamber
Feuerhand houtskool voor tafelgrill (1 KG) Wat maakt de Feuerhand Houtskool voor Tafelgrill de ideale basis voor barbecueplezier op de tuintafel: Gemaakt van Europees hardhout Optimaal formaat voor het gebruik van de Feuerhand Table Top Grills; eenvoudig af te meten Smaakloze ontstekingslaag van puur natuurlijke ingrediënten Veilig en eenvoudig te ontsteken zonder barbecue aanmaakblokjes Houtskool gloeit snel bij een constante grilltemperatuur voor een langdurige barbecuesessie De Feuerhand Houtskool voor Tafelgrill is hoogwaardige houtskool die speciaal ontwikkeld is voor Feuerhand Tafelgrills. Zo kunt u genieten van een heerlijke barbecue op uw balkon of terras. Aangebracht in een gepatenteerd proces, is de ontstekingslaag gebaseerd op puur natuurlijke ingrediënten. Het is eenvoudig aan te steken met een lucifer of een aansteker en uw handen blijven schoon. De praktische navulverpakking van 1 kg zorgt voor ontspannende avonden met heerlijke gegrilde hapjes, zoals van de Feuerhand Tamber Table Top Grill. Met slechts één portie houtskool voor Table Top Grill (ca. 140 g) kunt u tot anderhalf uur direct aan tafel grillen. De verpakking is vochtbestendig en u kunt de Houtskool voor Tafeltop Grill dus gemakkelijk en zonder kwaliteitsverlies opbergen. De houtskool voor Tafelgrill geeft minimale asresten die u gewoon bij het restafval kunt doen.
€9,99
BeterBBQ Handig met de houtskool
Een goede barbecue hoeft niet duur te zijn. Met een betaalbare houtskoolbarbecue kan je de mooiste gerechten op tafel toveren. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste ingrediënten en... dit boek!Doorgewinterde barbecue-auteurs Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas leren je barbecueën op de kleine ruimte en in alle seizoenen. In dit boek focussen zij zich op de hibachi en de kettlebbq. De hibachi (of shishirin), een kleine open grill die je op tafel zet, is super handig voor kleine grill-gerechtjes maar met een beetje extra techniek ook geschikt voor grotere stukken vlees. De kettle-bbq, een allrounder en dé aanjager van de barbecuerevolutie van de laatste 20 jaar, staat in vele achtertuinen en schuren te verstoffen. Stof 'm af en leer met dit simpele bolletje roken, grillen en indirect garen.
€15,99