Saltim Bocca alla Romana is een heerlijk Italiaans kalfsgerecht wat we eerder zelf ook gemaakt hebben. Deze keer hebben we het ‘vertaald’ naar een kalfsburger.
Saltim Bocca alla Romana is een heerlijk Italiaans kalfsgerecht wat we eerder zelf ook gemaakt hebben. Deze keer hebben we het ‘vertaald’ naar een kalfsburger.
Eerst smelten we 1 el boter in een kleine koekenpan en doen hier 2-3 verse salie blaadjes in. Deze bakken we tot ze knapperig zijn. We halen de Salie uit de pan en versnipperen dit. Dit mengen we met 60 ml goede mayonaise.
Door de mayonaise mengen we nog wat geraspte citroenschil (1 tl), citroensap en zout en peper naar smaak. Hij mag best lekker zurig zijn. Dan zetten we de salie mayonaise in de koelkast.
In de 2 Waards Kalfburgers duwen we aan 1 kant een klein beetje een kuiltje en we omwikkelen de burgers elk met 3 plakken prosciutto.
De hamburgerbroodjes snijden we door en het snijvlak wrijven we in met wat olijfolie. Inmiddels hebben we de MiniMax opgestookt naar ca. 185 graden met het voor zoveel mogelijk aan 1 kant.
De broodjes grillen we even met de snijkant op het gietijzeren rooster. Pas op, dit gaat hard. Dan gaan de burgers op het rooster, even boven het directe vuur en dan naar de koelere kant
We draaien ze om en leggen hier verse Cheddar Cheese op. Deksel dicht en wachten tot de kaas gesmolten is en de burgers ca.52 graden kerntemperatuur hebben.
Op het broodje doen we eerst de salie-mayonaise, daarop wat sla en rode ui ringen, daarop de burger, plakje tomaat en weer wat salie mayonaise.
Je vindt onze Waards kalfburgers in ons webshop in het Waards Kalfspakket en los onder burgers.
Bestel hier je Waards Kalfspakket: de luxe
Bestel hier je Waards Kalfburger
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00