Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
IMG_0044

Brede Spareribs - Hollands varken

Spare ribs, zoveel soorten, zoveel smaken en nog meer meningen. Wel inpakken, niet inpakken, bite of fall off the bone. Wij maken deze brede spare ribs van Hollands varken gewoon weer op de beproefde 3-2-1 methode. Dus stoken we de Big green Egg op naar 110 graden en plaatsen de conveggtor, een lekbakje, RVS rooster en ribrekje.

Spare ribs, zoveel soorten, zoveel smaken en nog meer meningen. Wel inpakken, niet inpakken, bite of fall off the bone. 
Wij maken deze brede spare ribs van Hollands varken gewoon weer op de beproefde 3-2-1 methode.
Dus stoken we de Big Green Egg op naar 110 graden en plaatsen de conveggtor, een lekbakje, RVS rooster en ribrekje.

Van de achterkant van de ribben verwijderen we het vlies. Dit wip je makkelijk  los met een lepel en met een stukje keukenpapier in je hand heb je voldoende grip om het vlies er af te trekken.
Dan bestrooien we de ribben rondom royaal met de rub van NOSKOS met de logische naam: ‘THE SPARERIBS’.
We leggen een chunk Blues Hog Cherry rookhout op de gloeiende kolen en plaatsen de ribben in het rekje.
Met deze ribben zijn we 6 uur bezig en het weer wisselde gister van zon tot hagel en natte sneeuw. Niet echt weer om daar heel de middag bier drinkend naast te gaan zitten en kumbaya te zingen.
Dus pakken we een aardappel en steken hier de Meater plus in en leggen die op het rooster. Zo kunnen we binnen verder werken en ondertussen de temperatuur monitoren.

Na 3 uur is het tijd voor fase 2.
We pakken 2 vellen bucherpaper en vouwen hier een soort envelopje van.
Hier doen we de streng in, bedruipen deze met Suckle Busters BBQ sauce Hot & Spicy, doen hier 2 eetlepels bruine suiker, een klontje roomboter, een klein beetje appelsap en last but not least een royale scheut Jack Daniels Tennessee money Whiskey.

We vouwen de pakketjes dicht en plaatsen deze terug in het ei.

Het voordeel van Bucherpaper is dat het niet schadelijk is en minder snel stuk gaat dan aluminiumfolie.

De deksel gaat weer dicht.

 

Na 2 uur volgt fase 3. 

We halen de ribben uit de pakketjes, lakken deze met Suckle Busters BBQ sauce Hot & Spicy en plaatsen ze weer terug.

Na een half uur gaan we ze nogmaals lakken, dus nu kunnen we nu net zo goed bij blijven en ondertussen een biertje pakken.

Na de laatste lak is het nog een half uurtje wachten, dan zijn de ribben klaar.

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.