Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
IMG_0076

Black Angus Tomahawk 200 dagen graan gevoerd

Wij hebben maar liefst 6 verschillende soorten runder tomahawks in ons assortiment. o.a. Kalf, Triple Bone Waards Rund, Rubia Gallega en deze heerlijke 200 dagen graan gevoerde Black Angus Tomahawk. De graanvoering zie je duidelijk terug in de marmering van het vlees. Dit vet geeft echt een supersmaak.

Wij hebben maar liefst 6 verschillende soorten runder tomahawks in ons assortiment. o.a. Kalf, Triple Bone Waards Rund, Rubia Gallega en deze heerlijke Australische 200 dagen graan gevoerde Black Angus Tomahawk. De graanvoering zie je duidelijk terug in de marmering van het vlees. Dit vet geeft echt een supersmaak. 

Een tomahawk is natuurlijk gewoon een stoer stuk vlees op tafel, daar moet je niet teveel aan toevoegen.
Dus bestrooien we deze alleen met SPG van Grate Goods.

De Big Green Egg medium passen we even aan. We pakken de helft van het gietijzeren rooster in met alufolie en plaatsen een halve Grill Elevator van The Bastard op het rooster. We hebben wat pof aardappelen 10 minuten voorgekookt, deze hebben we ingeprikt met een vork, ingesmeerd met olijfolie, ingepakt in folie en geplaatst op het rooster (normaal zouden we hier een halve convector gebruiken, maar deze lag niet in de pit en zo kan het ook).

De temperatuur stoken we op naar 150 graden en we leggen de Tomahawk op het hoge RVS rooster. We willen wel dat de vorm mooi blijft dus leggen we een klein propje folie onder het bot om te steunen.
De Meater plaatsen we en dan sluiten we de kamado.

Na een minuut of 20 draaien we de tomahawk voor de zekerheid, maar zo te zien was dat niet echt nodig. 

Als de kerntemperatuur 50 graden is halen we de tomahawk van het rooster. We halen de grillverhoger weg en ook de alufolie van het rooster.
Alle schuiven zetten we even vol open en dan grillen we de tomahawk kort af aan beide zijden. 

Let wel even op je bot dat dit niet verbrandt. Je kan het even inpakken in folie of er een strookje folie onder leggen als je denkt dat dit te hard verkleurt. 

De tomahawk gaat er uit en laten we een minuut of 10 rusten.
We serveren de tomahawk met de pofaardappel, groentechips en wat cocktailtrostomaatjes.

Deze sappige tomahawk is niet alleen een imposante verschijning op je BBQ tafel, hij heeft ook echt die pure BBQ smaak, heerlijk! 

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.