0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Waards rund Entrecote rollade

    € 35,95 Op voorraad
    Entrecote rollade van het Waards Rund. Een heerlijke malse en handgebonden rollade uit eigen regio. Vacuum verpakt en direct klaar voor gebruik.... Toon meer
    • De gezelligste showroom van Nederland
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Deskundig en eerlijk advies
    • On- & offlineslager

    Productomschrijving

    Heerlijke entrecote rollade van oerhollands waards rund, handgebonden en vacuum verpakt. Onderstaand Italiaans recept is werkelijk fantastisch en zeer de moeite waard van het proberen:

    Brasato al vino rosso – Italiaanse runderrollade in rode wijn

    Ingredienten voor 6 personen:

    • runderrollade – ongeveer 1.5 - 2.0 kg
    • 2 wortels
    • 2 stengels bleekselderij
    • 1 ui
    • 3 teentjes knoflook
    • takje verse rozemarijn
    • 1 bosje basilicum
    • 4 tomaten
    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 375 ml goede rode wijn
    • 125 ml vleesbouillon
    • 2 kruidnagels
    • 1 kaneelstokje
    • 1 laurierblaadje
    • 1 eetlepel honing

    Bereidingswijze:

    Leg de runderrollade op een bord en dep hem droog met een keukenpapier. Meng op een ander bord peper en zout. Strooi dit over de rollade en wrijf het er met je hand in.

    Maak de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokje. Pel de ui en de knoflook en snijd ze zeer klein. Was de rozemarijn en ris de blaadjes van het takje. Bewaar en paar blaadjes van de basilicum voor de garnering, en snijd de overige blaadjes en stengels klein. Was de tomaat en snijd ze fijn.

    Hè? Ongepelde tomaat in mijn saus, dat kan echt niet! Geen paniek. Omdat we de saus na het smoren zeven blijven de velletjes achter in de zeef.Pak een grote (gietijzeren) braadpan. Verwarm de olie en de boter. Leg de rollade in de hete pan. Bak het vlees net zo lang aan tot de rollade makkelijk loslaat, dan heeft het namelijk de juiste korst. Draai de runderrollade een stukje en herhaal de bakprocedure. Bakken en draaien totdat het vlees rondom bruin is. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, we hebben het zo weer nodig.Doe de tomaat, bleekselderij, wortel, rozemarijn, basillicum, ui, kaneel, laurier, kruidnagel en knoflook in de pan. Goed roeren en de groenten even kort aanbakken. Schuif de groenten een beetje aan de kant en leg het vlees weer in de pan. Voeg daarna de bouillon en de wijn toe, zo dat het vlees onder staatDraai het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat het vlees zo’n drie uur sudderen. De saus moet steeds een beetje pruttelen, anders wordt de runderrollade niet zacht. Dus kijk af en toe in je pan of het nog goed gaat. Als de rollade droogvalt, draai hem dan zo nu en dan een stukje door

    Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord en dek het losjes af met aluminiumfolie. Het moet nog even 10 minuten rusten voordat je het mag aansnijden. Terwijl het vlees ligt te rusten maken wij ondertussen de saus af. Giet de saus met groenten door een zeef en dan weer terug in de pan. Om geen saus te missen hebben wij de saus en groenten door de passe-vite gedraaid in plaats van een zeef, dat is iets meer werk maar de saus krijgt uiteindelijk een veel vollere smaak. Het groenterestant dat overblijft in de passe-vite hebben we niet nodig.

    Laat de saus vervolgens op hoog vuur inkoken tot hij karnemelk-dik is. Breng hem op smaak met zout, peper en de honing. Draai het vuur uit. Knip het touw van de runderrollade en snijd hem in plakken van ongeveer 1 centimeter, twee voor iedere eter. eet smakelijk!

    Specificaties

    Artikelnummer
    231
    SKU
    163423703

    Toon meer

    Reviews

    5 from 5Based on 1 reviews
    Schrijf je eigen review
    5 from 5

    Heerlijk stuk vlees! Mooi verpakt en fijn om mee te werken. Alvorens de vetkap in een skillet aangebraden en daarna op de Bastard indirect op 150 graden naar 52 graden intern. Aangesneden op 54 graden. Conclusie: Kerst waardig stukje vlees! (Maar net zo goed op ieder ander moment in het jaar).

    • +Mooi stuk kwaliteits vlees
    Gepost door: Jeroen op 27 December 2021
    Entrecote rollade
    € 35,95
    Waards rund Entrecote rollade
    Gewicht in grammen : ca. 1.000 gram
    Op voorraad
    Toevoegen aan winkelwagen

    Recent bekeken

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking