0
Sluiten

Categorieën

Filters

    DeRaza Iberico Spare rib fingers

    € 19,20 Op voorraad: Bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.
    Spare rib fingers van Spaanse Iberico varkens is heerlijk vlees dat tussen de ribben uit versneden is en high & fast met je favoriete rub binnen 20 minuten gereed is. Of je gaat voor 3 uurtjes Low&Slow... Toon meer
    • Deskundig advies in de gezelligste BBQ Shop
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Sfeervolle professionele workshopruimte
    • On- & offlineslager

    Productomschrijving

    WHISKEY - HONEY - MUSTARD IBERICO RIBFINGERS IN TAPAS STYLE
    Wat een smaak explosie!
    Ribfingers is het vlees wat tussen de ribben zit. Deze komen van het Iberico varken, wat garant staat voor topkwaliteit en veel smaak.
    We gaan ze in 3 uurtjes bereiden.

    Eerst kruiden we de ribfingers met Kosmo's Q Competition BBQ Products Dry Rub. Hoewel dit ‘officieel’ een Texas Beef Rub is vonden wij deze intense kruidige rub super voor ons doel. De meeste Pig Rubs hebben namelijk net iets te veel paprika smaak voor dit gerecht. Deze rub is meer gebaseerd op ui en knoflook.
    We snijden de ribfingers 1 keer door omdat we kiezen voor een tapas style en rubben de fingers. Dit laten we een half uurtje intrekken.
    Ondertussen stoken we de Big Green Egg op en en laten de Petromax Dutch Oven deksel goed heet worden. 
    We sprayen een klein beetje olie op de deksel en wrijven de bodem in met een halve knoflookbol. 
    Dan leggen we de ribfingers er in en schroeien deze rondom aan, dit gaat echt super in zo’n dikke gietijzeren deksel.
    We richten de BBQ in voor indirect op 110 graden en doen wat takjes tijm, rozemarijn en wat knoflook tenen bij het vlees. Nu blussen we af met Jack Daniel’s Tennessee Honey Whiskey.
    De deksel van het ei gaat dicht en we wachten 90 minuten. Na 90 minuten roeren we alles een keertje goed om, verwijderen eventuele losliggende takjes en voegen Blues Hog Honey mustard saus toe. En ach we zijn toch bezig, dus ook nog maar een riante scheut Jack D.
    Deksel dicht voor de komende 90 minuten en temperatuur houden we op 110 graden.

    Na in totaal 3 uur zijn we klaar.
    We doen wat ribfingers in een stenen frietzakje en maken een bordje klaar met een bedje van sla.
    Eventueel kun je de fingers met nog wat Honey mustard saus eten, maar eigenlijk is dat over de top. Ze zijn zo al bomvol van smaak.

    Echt super lekker met wat friet en een biertje, heel simpel om te maken. Maar ook hier is een beetje geduld handig.

    GOOD FOOD, GOOD FIENDS, GOOD TIMES - www.BEEFEXCLUSIEF.nl

    P.S. Wist je dat we naast Big Green Egg ook officieel dealer zijn van Kamado Joe en The Bastard?
    Wij hebben dus Kamado's voor ieder budget.

     

     

    Specificaties

    Artikelnummer
    47324
    SKU
    51589682

    Toon meer

    Reviews

    5 from 5Based on 3 reviews
    Schrijf je eigen review
    5 from 5

    Nette stukken vlees, keurig verpakt.

    • +Mooi vlees
    • -Nog niet ervaren
    Gepost door: Rob Schenk op 17 Augustus 2022
    5 from 5

    Heerlijk malse rib fingers

    • +Heerlijk
    Gepost door: Michael op 6 Juli 2022
    Toon meer

    Accessoires

    Maak je aankoop compleet

    Spare rib fingers
    € 19,20
    DeRaza Iberico Spare rib fingers
    Gewicht in grammen : ca. 850 gram
    Op voorraad: Bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.
    Toevoegen aan winkelwagen

    Recent bekeken

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking