Crisco inbrand-vet gietijzer

€7,95 Incl. btw

Merk:

The Windmill - genuine dutch cast iron

Levertijd:

1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Crisco is een plantaardig vet om gietijzer mee te seasonen. Door middel van seasoning breng je een beschermlaag aan op het gietijzer ter voorkoming van roest en aanbakken.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

 

 

 

 

 

Artikelnummer: TWM069
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Crisco is een natuurlijk plantaardig vet dat als vervanger van boter bij bakken braden gebruikt kan worden. Het is echter ook geschikt om gietijzer mee te seasonen. Door middel van seasoning breng je een beschermlaag aan op gietijzer ter voorkoming van roest en aanbakken.

 

De Dutch Oven

Al sinds het tijdperk van jagers en boeren maken bevolkingen gebruik van openlucht koken, maar de laatste jaren beleeft buiten koken een opmars. Bij koken in de buitenlucht komen verschillende technieken en materialen kijken. Het vraagt dan ook om enige tijd, kunde en geduld, maar wanneer je het eenmaal onder de knie heb, kun je genieten van de meest authentieke manier van koken. En dat resulteert in heerlijke gerechten.

De Dutch Oven
Het klassieke kookobject voor open vuur is de Dutch Oven: een grote gietijzeren pan op drie pootjes, die je kan neerzetten op steenkolen. De oven wordt al gebruikt sinds de zevende eeuw, maar heeft zichzelf bewezen als een tijdloos en onmisbaar attribuut voor koken in de buitenlucht. Naar verluidt heeft de oven zijn naam verkregen doordat Nederlandse kooplui de oven bij mensen aan de deur verkochten. Nederlandse kolonisten die in Amerika verbleven, gebruikten de oven regelmatig. De oven werd onder Amerikanen al gauw aan de man gebracht, aangezien de Dutch Oven de mogelijkheid bood om onder primitieve omstandigheden lekker te koken.

Inhoud: ca. 1350 gram

Een Dutch Oven gebruiken
De Amerikanen hadden het zich goed bekeken. In de Dutch Oven kun je namelijk alle denkbare gerechten bereiden: van pizza’s tot stoofpotjes en van braadvlees tot taarten. In principe kun je gelijk beginnen met koken in een Dutch Oven: het enige wat je nodig hebt is de oven zelf en een vuur. Natuurlijk is er genoeg kennis om op te doen om expert te worden op het gebied van Dutch Ovens. Zo kun je kiezen voor een open vuur van hout of briketten. Daarnaast zijn er verschillende soorten en maten Dutch Ovens, die allemaal een andere functie hebben. De Dutch Oven in ons s12tarterspakket is wat dat betreft ideaal voor de beginnende buitenkok.

i

Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »