All
Vis Vis - Noorse Zalm (zijde) met huid
We kennen allemaal wel de zalmmoten op de rookplank, vandaag doen we het eens anders.Haal de zalm een half uur vooraf uit de koelkast.Eerst leggen we een dubbele strook stevige folie op het werkblad en daarop de zalm met de huid omlaag.Dan vouwen we de zijkanten omhoog en de hoeken ‘rollen’ we dicht. Zo ontstaat een schaal of om bij het vissen te blijven, een bootje.Vis moet zwemmen, dat weet iedereen, dus gieten we royaal Limoncello over de zalm, gevolgd door olijfolie. Dan snijden we de ui, bladpeterselie, knoflook, dille en wat schijven citroen. Hiermee bedekken we de zalm.Door de zijkant van het pakket steken we de Meater in het dikste stuk van de zalm. Dan leggen we nog een dubbel vel folie op de zalm en vouwen de zijkanten en het boven vel samen dicht. De Big Green Egg staat indirect ingericht op 140 -160 graden. De zalm moet even zijn staart een beetje intrekken om in de Big Green Egg Medium te passen, maar dan gaat de deksel keurig dicht. In ca. een half uurtje gaart de vis naar een kern van 53 -54 graden en halen we deze er af. Hij zal nog iets doorgaren terwijl hij rust. We serveren de zalm in de folie op een plank en rollen de zijkanten van de folie op. Deze bedekken we met vers zeewier.Good Friends, Good Food, Good Times!
€21,19
Black Ranch Marabu houtskool 15 kg
Black Ranch Marabu De houtsoort Marabu die groeit in Cuba wordt hier gezien als een soort onkruid. De boom vermenigvuldigt zich snel en laat inheemse gewassen verdwijnen waardoor het kappen van deze boom noodzakelijk is om inheemse planten en bomen de ruimte te geven zich te ontwikkelen. De Marabu kenmerkt zich door grote stekels. Voor Cuba zal de Marabu dan ook een belangrijke inkomstenbron gaan vormen de komende jaren. Tevens wordt deze boom ook gebruikt voor biomassaverbranding. Calorische waardeHoutskool van de houtsoort marabu heeft een calorische waarde van 7000 Kca/kg. Het product ziet er totaal anders uit dan andere houtskoolsoorten doordat de marabu een soort struik is. De vorm van de houtskool zal dus lang zijn en rond. (stokvormig) VochtgehalteBlack Ranch marabu bevat ongeveer 6,7 % vocht en zal dus ontbranden met zeer weinig rook. AsIn vergelijk met Black Ranch quebracho zal er iets meer as ontstaan doordat het productieproces in Cuba nog niet zo geavanceerd is als in Zuid Amerika. Het asgehalte is na verbranding ca. 6%. GebruikWij adviseren Black Ranch Marabu voor alle grillapparaten maar vooral voor gebruik in de kamado ofin een open grill is dit een uitermate goed product doordat er een lange brandtijd is en een zeerneutrale geur en smaak. Doordat het product bijna niet spettert zorgt dit voor aangename gebruikerservaringen. Black Ranch Marabu is ook geschikt voor de kleinere barbecues door de kleinere sortering van houtskool.
€32,95
Angus & Oink Jack and Cola rub
Toen we het nieuws kregen dat we uitgenodigd waren om deel te nemen aan The Jack Daniels World Championship Contest 2018 besloten we om een rub te maken om het te vieren! Onze rub wizard ging aan de slag en begon te creëren, wat is het beste ding om te gaan met Jack Daniels, nou dat zou Cola zijn, natuurlijk. Dus we zijn verheugd om onze Limited Edition Cola Rub uit te brengen, perfect voor het maken van Porky Cola Cubes! Gewoon het varkensvlees wrijven en koken, en dan een lekkere JD en Cola reductie saus toevoegen, probeer het, je zult het geweldig vinden!!!
€14,95
Big Green Egg Cast Iron Skillet
Of je nu veel of weinig tijd hebt, voor de Cast Iron Skillet is tijd geen issue. In deze gietijzeren allrounder laat je vlees razendsnel dichtschroeien of juist urenlang smoren of stoven. Maak bijvoorbeeld sirloin steaks, Indonesische Rendang, een aardappelgratin of casserole. Tijd over? Een mooi nagerecht zoals een cobbler of een clafoutis kan ook in de Cast Iron Skillet. Gietijzer gaat een leven lang mee (of langer). Ook is het bestand tegen zeer hoge temperaturen en geleidt het heel goed, waardoor het over het hele oppervlak gelijkmatig warm wordt. Wel zo prettig bij het (roer)bakken, braden, smoren en stoven. De Cast Iron Skillet heeft 2 praktische handvatten en een diameter van 36 centimeter. Vet hem na het afwassen in met plantaardige olie en je Cast Iron Skillet is weer als nieuw. GIETIJZER GEBRUIKEN ONDERHOUDEN EN SCHOONMAKEN Wat zijn de voordelen van koken met gietijzer? Hoe zit het met het onderhoud? Dit zijn vragen die vaak voorbij komen. Peter Bootsma, BBQ specialist van LetzQ en Big Green Egg ambassadeur, geeft de antwoorden.
€80,95
Grate Goods Carolina Mustard Barbecue Sauce
In Amerika heeft elke regio zijn eigen smaak, structuur en bereidingswijze. Onze Carolina Style Mustard BBQ Sauce is geïnspireerd op de Carolina’s. Een zoete mosterdsaus uit deze regio vormt de basis, waaraan we gerookte paprika, sinaasappel en nog veel meer smaakvolle ingrediënten toevoegden. In 2015 werden wij wereldkampioen ‘Whole Hog BBQ’ met deze speciale saus! Wij raden deze saus aan bij karbonades,barbecueworsten en kip. Of experimenteer en combineer deze saus met pulled pork.
€9,99
Don Marco's Barbecue Sugar 'n Spice
Sugar ‘n Spice is een prachtige combinatie van ongeraffineerde rietsuiker, vanille, chili en een vleugje Jamaicaanse rum, perfect voor gegrild fruit, gegrilde en gebakken zoetigheden, gebak, taarten en nog veel meer. Interessant is dat Don Marco’s “Sugar ‘n Spice “ook geschikt is om een sensationele saladedressing te mengen of zelfs om de koffie te zoeten. Ingrediënten: ongeraffineerde rietsuiker, vanillepoeder, Jamaicaanse rum, zeezout, chili.
€9,45
Grate Goods Alabama White Barbecue Sauce
Deze traditionele witte barbecuesaus is perfect om kip in te dippen maar gaat ook prima samen met andere vlees-, groente- of visgerechten en is de ultieme dressing voor coleslaw. Daarnaast smaakt hij heerlijk bij een tosti of als vervanger van crème fraîche bij Flammkuchen. We doen mee aan internationale BBQ wedstrijden en als we niet meedoen jureren we wedstrijden in heel Europa maar ook in de Verenigde Staten onder andere op de World Food Championships in Las Vegas. We melangeren onze eigen kruiden en sauzen, barbequen op locatie en delen graag onze kennis middels workshops of een masterclass. That's what we do! Op 23 mei 2015 zijn we Wereldkampioen heel varken barbequen geworden!
€9,99
Kosmos Q Original Pork Injection
Original Pork Injection Niets zegt meer 'de hemel op aarde', zoals zachte spareribs en loins, en niets maakt ze zo zacht met een premium injectie. Gebruik een speciale thuismengeling van volledig natuurlijke zouten en kruiden, bereid voor maximale vochtretentie, in combinatie met de rokerige zoetheid van bruine suiker en varkensvlees van topkwaliteit, en bereid je voor op pulled pork met een geheel nieuwe betekenis voor de uitdrukking " fall-off-the-bone." Geperfectioneerd door een wedstrijd Pit Master, VOOR competitie Pit Masters, zijn er niet veel andere manieren om je troon te bestijgen als Ruler of the Grill. Je weet zeker dat je spareribs in de goede richting gaan als je ervoor kiest om Kosmo's Q Pork Injection te gebruiken!
€29,95
Smokey Goodness 3 - Het bigger better BBQ boek
Smokey Goodness 3: het Bigger, Better BBQ-boek is het nieuwste kookboek van barbecue-held Jord Althuizen. Dit is het echte barbecuewerk: stoer, slow en avontuurlijk. Met nieuwe flavours voor jouw favoriete Big Five op de barbecue: beef, pork, chicken, fish en... desserts. Ontdek dit keer de Zuid-Afrikaanse braai. Jord Althuizen is de man achter Smokey Goodness, het BBQ-bedrijf dat Nederland verovert. Zijn boeken Smokey Goodness en Smokey Goodness 2 zijn absolute bestellers en winnaar van Kookboek van het Jaar 2016 én Kookboek van het Jaar 2017.
€34,99
Smokey Goodness 2 - Het next level barbecue boek
Smokey Goodness 2 is het nieuwe barbecueboek van wereldkampioen BBQ Jord Althuizen. Het jurylid van RTL 4's Grillmasters gaat in dit prachtige, ruige barbecueboek op zoek naar de allerlekkerste BBQ-recepten en smeulende verhalen wereldwijd. De stoere, rokerige recepten zijn fingerlickin' good, van Zuid-Afrikaanse braai tot Argentijnse asado: let's get that fire started!Voor zijn eerste BBQ-boek Smokey Goodness won Jord Althuizen de prijs van Kookboek van het Jaar 2016.
€34,99
Laguiole Luxury Line Steakmessen Gemengd hout
Ieder zijn eigen unieke steakmes? Met deze 6-delige steakmessenset kan het. 6 hoogwaardige en scherpe steakmessen in verschillende houtsoorten en kleuren. De set bevat de volgende houtsoorten: olijfhout, eikenhout, rozenhout, teak, wengé en pakkahout. De messen hebben allen een glad snijvlak met een lemmetdikte van 2,5 mm. Alle messen zijn niet vaatwasbestendig.
€74,95
Smokey Goodness 4 - Winter BBQ boek
Met het one of a kind Smokey Goodness Winter BBQ boek van Jord Althuizen kom je ook de winter meer dan warmpjes door. Met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden. Tot aan een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu toe: van aperitief tot dessert, alles van de barbecue. En natuurlijk een goede portie ice cold adventure. Let it snow, let it glow!
€34,99
Big Green Egg Green Dutch Oven Round
De Green Dutch Oven voor de Big Green Egg is met recht een zware jongen. Deze geëmailleerde gietijzeren braadpan stooft, suddert, kookt, bakt en braadt. Een echte allrounder dus! Je kunt de deksel van de Green Dutch Oven apart gebruiken als ondiepe bakpan of als vorm voor cakes en desserts. De Green Dutch Oven is rond en ovaal beschikbaar. Wat staat er toch te stoven in de Green Dutch Oven? Deze multifunctionele braadpan is een uitkomst als je coq-au-vin, soep, chili of (voor de toetjesfreaks) een crumble of cobbler maakt. Hij kan ook in je gewone oven en wordt alleen maar mooier met de jaren. Door de fraaie afwerking zet je hem met trots op tafel. De ovale Green Dutch Oven heeft een inhoud van 5,2 liter (35 cm). De ronde Green Dutch Oven heeft een inhoud van 4 liter (23 cm). GIETIJZER GEBRUIKEN ONDERHOUDEN EN SCHOONMAKEN Wat zijn de voordelen van koken met gietijzer? Hoe zit het met het onderhoud? Dit zijn vragen die vaak voorbij komen. Peter Bootsma, BBQ specialist van LetzQ en Big Green Egg ambassadeur, geeft de antwoorden.
€153,50
Wartmann Sous Vide regelaar WM-1507
Smaakvol sous-vide koken met de nieuwste Wartmann WM-1507 SV sous-vide circulator. Een betaalbare sous-vide dompelaar met uitzonderlijk hoge prestaties voor zo'n compact apparaat. Maar liefst 1300 Watt vermogen levert een goede watercirculatie en een constante watertemperatuur - in een elegante vormgeving. Deze compacte, stijlvolle sous vide regelaar is ideaal voor grote én kleine porties. Door middel van het intuitive LCD Touch bedieningsdisplay stelt u de gewenste tijdsduur en temperatuur nauwkeurig in waarna de sous-vide regelaar het voedsel perfect kookt naar uw wens, keer op keer.Kenmerken van de Wartmann sous-vide circulator WM-1507 SVOpvolger van de Wartmann WM-1506 SVCapaciteit: 25 literTemperatuurbereik: 25 tot 95ºCPrecisie: 0,5ºCCompact, licht en stijlvolGeschikt voor kleine én grote porties (waterbad niet inbegrepen)Timer tot 99 uur met akoestische signaleringEenvoudig aan zijkant van pan of waterbad te bevestigenEenvoudig schoon te maken en op te bergenBediening: LCD Touch Control of draaiwiel
€159,95