Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

All

9 producten


  • Waards varken Waards varken - Doos Spare ribs "Dik bevleesd Waards varken Waards varken - Doos Spare ribs "Dik bevleesd

    Waards varken Waards varken - Doos Spare ribs "Dik bevleesd

    2 reviews

    Nog 5 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    Waards varken - Doos Spare ribs "Dik bevleesd LET OP AAN 1 STUK VERPAKT, DUS NIET PER STUK VACUUM. HOT & JUICY BEEFX DROP OFF THE BONE BBQ-RIBS Als je zelf nog nooit zelf spareribs gemaakt hebt (en dan bedoel ik niet voorgegaarde opwarmen) dan weet je nu echt niet wat je proeft.We hebben ze gister weer eens gemaakt, de HOT & JUICY BEEFX DROP OFF THE BONE BBQ-RIBS. Hiervoor gebruikten we de beroemde 3-2-1 methode.Het maken van super malse spareribs is heel weinig werk, maar kost wel veel tijd 3+2+1uur om precies te zijn. Deze keer gebruiken we Hollandse ribben van het KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees) varken. Je leest veel over de 3-2-1 methode, maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Ik leg het straks uit.Maar voor we beginnen halen we eerst het vlies van de achterkant van de ribben zodat deze mooi mals kunnen worden. Gebruik hiervoor een (graag schone) kruisschroevendraaier of een bot rond mes of lepel. Wrik dit tussen de ribben en het vlies en werk het iets omhoog. Pak het vlies met een stukje keukenrol beet (meer grip) en trek het van de ribben.Dan kruiden we de ribben rondom met een droge rub. De één bestrooien wij met Don Marco’s Cherry Bomb, een licht pittige rub. De andere met Smokey Goodness Pig Powder. Ondertussen richten we de Big Green Egg in op 105 graden Celsius indirect. Op de platesetter plaatsen we 2 aluminium bakjes met water. Enerzijds om de platesetter een beetje schoon te houden, anderzijds houdt dit de temperatuur makkelijker constant. Fase 1 (3 uur): We plaatsen de ribben in het rek (let op dat de uiteinden niet te veel boven de openingen naast je platesetter hangen, (we willen indirect grillen) en zetten de wekker over 3 uur.Check af en toe of de temperatuur i.d.d. op 105 gr. blijft staan. Fase 2 (2 uur): De ribben pakken we in aluminiumfolie met een riante scheut appelsap (zo puur mogelijk) het zuur zal het vlees extra mals maken en door het pakket droogt het niet uit. En ach de Calvados stond er toch, dus ook maar een scheutje Calvados erbij. Fase 3 (1 uur): we pakken de ribben uit en ze vallen al bijna uit elkaar, maar we zijn nog niet klaar.De ribben met de Cherry Bomb rub bestrijken we met de Don Marco’s Apple Bourbon Glaze en de Pig Powder ribben met Stockyard Southern Blues BBQ Sauce.We laten ze nog een klein uurtje in het rek staan, nog steeds op 105 graden. Tussentijds bestrijken we ze nog een keer met de sauzen. Beetje patat en huisgemaakte mayonaise erbij en klaar. De twee ribben hebben echt een totaal verschillende smaak. De een fris-pittig, de ander sticky & spicy.Geloof mij, hier eet je gegarandeerd je vingers bij op! Als je je vuur / temperatuur beheerst is dit echt het simpelste gerecht wat je kan maken. Kan niets aan mis gaan. OPGEROLDE DIKBEVLEESDE SPARERIBS Ook bij ons is het wel eens improviseren. Een cateringklus, een BBQ wedstrijd en een klein privé BBQ-tje voor 23 man, en dat allemaal tegelijkertijd.Dan wordt het een beetje schuiven met de apparatuur. Dus gingen we 12 spareribs tegelijk maken op een Big Green Egg Large en een BGE Medium.Toevallig hadden we vorige week tijdens de Big Green Egg mini Masterclass van Gertjan van Dijk nog een goede tip meegekregen om de spareribs op te rollen, dus dit meteen maar eens uitgetest.Eerste botje aan het laatste gebonden met slagerstouw en zo passen er precies 6 hele strengen in een BGE Medium. In de Large deden we 6 rechte strengen.Na 3 uur ingepakt met boter, appelsap en BBQ saus. Dat gaat met de opgerolde spareribs super makkelijk. Bij de rechte is het meer een uitdaging om de pakketjes weer heel in het rekje te krijgen.Na 5 uur er afgehaald en de volgende dag nog een uurtje doorgegaard, afgelakt met Blues Hog saus.Ook het insmeren gaat makkelijk met de ronde variant. Opvallend was dat de ronde spareribs nog zachter waren dan de rechte en gewoon van het bot af vielen.Deze methode gaan wij zeker vaker gebruiken. Overigens pakt Gertjan ze zelf helemaal niet in, maar zoals hij zelf aangaf, dat is een kwestie van smaak.

    Nog 5 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €119,90

  • Sale -25% Old Hickory Old Hickory - Butcher knife 10

    Old Hickory Old Hickory - Butcher knife 10

    Nog 34 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    Slagersmes - Butcher knife 10" BBQ is big business!  De vraag wordt steeds groter naar BBQ geralteerde produkten met die rauwe mannelijke uitstraling en van echte, duurzame materialen gemaakt. Alles om het met zorg gegrillde vlees de aandacht te geven die het verdient. So spice up that man cave - met de Old Hickory messen van Ontario Knife Company!  Onverwoestbaar 1095 carbon steel met hardhouten handvat en koperen bevestiging en al ruim 100 jaar met liefde, vakmanschap en volgens traditie gemaakt in Franklinville USA. Ontario knife company kent een lange historie en een trotse traditie die teruggaat naar het jaar 1889. De oorspronkelijke  3 oprichters begonnen in Ontario county, New York met de produktie van de eerste messen met een grote slijpsteen aangedreven door de plaatselijke watermolen. Aanvankelijk lokaal verkocht vanuit een handkar maakte het bedrijf, dat inmiddels de naam Ontario Knife Company droeg, in rap tempo naam en faam. In 1902 werd er door dit succes en het ontstane ruimtegebrek verhuisd naar een andere grotere door stromend water aangedreven molen in Franklinville en tot de dag van vandaag vind hier de produktie van de messen plaats. De Old Hickory messen zijn van het geharde 1095 carbon steel gemaakt en het handvat van lokaal gewonnen hardhout. Internationale bekendheid van deze authentieke messen kwam pas toen de van Youtube bekende pitmasters, de BBQ Pit Boys,  ze in hun filmpjes gebruikten en met geen enkel ander mes willen werken.  Miljoenen views later zijn de onverwoestbare, maar betaalbare Old Hickory messen niet meer uit de BBQ wereld weg te denken en is het een van onze populairste produkten geworden. Nog nooit van de BBQ Pit Boys gehoord?  Check dan eens 1 van hun veelbekeken filmpjes zoals deze: BBQ Pit Boys Een vlijmscherp slagersmes. Old style. Voor het mooi snijden van vleesstukken zonder het vlees te "beschadigen". Specifications: Hardness: 53-58 HRC Edge Type: Plain Lock Type: Fixed Handle Color: Brown Blade Grind: Flat Blade Finish: Brushed Blade Color: Silver Blade Thickness: 0.1 in (0.25 cm) Blade Material: 1095 Carbon Steel Blade Length: 7 in (18 cm) Overall Length: 11.75 in (30 cm) Country of Origin: United States of America

    Nog 34 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €33,95€25,45

  • Waards varken Waards varken - Doos Spare ribs "Breed Waards varken Waards varken - Doos Spare ribs "Breed

    Waards varken Waards varken - Doos Spare ribs "Breed

    Nog 9 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    Waards varken - Doos Spare ribs "Breed (ca. 10 kg) LET OP AAN 1 STUK VERPAKT, DUS NIET PER STUK VACUUM. De brede spare ribs van het Waards Varken zijn een must-have voor echte BBQ-fanaten. Deze ribs onderscheiden zich door hun formaat: breder gesneden, met meer vlees tussen de botten en een stevige bite. Dit maakt ze ideaal voor een lange, langzame bereiding op de BBQ, waarbij het vlees heerlijk mals wordt zonder volledig van het bot te vallen. Een puur en ambachtelijk streekproduct Deze brede spare ribs zijn afkomstig van het Waards Varken, een eerlijk Nederlands streekproduct uit het Groene Hart. De varkens groeien op in een natuurlijke en stressvrije omgeving, wat resulteert in vlees van topkwaliteit met een volle, pure smaak. De juiste vetverhouding zorgt ervoor dat de ribs tijdens de bereiding sappig blijven en een diepe, rijke smaak ontwikkelen. Bereidingstip: Low & slow voor de perfecte bite Brede spare ribs komen het best tot hun recht bij een low & slow bereiding. Rook ze indirect op 110-120°C met houtsoorten zoals appel of eik voor een subtiele rooksmaak. Wil je een stevige bite? Houd de bereiding iets korter en lak de ribs af met een dikke BBQ-saus voor een gekaramelliseerde korst. Of je ze nu naturel kruidt of volop insmeert met een sticky glaze, deze brede spare ribs zijn een gegarandeerde smaakmaker op de BBQ.   HOT & JUICY BEEFX DROP OFF THE BONE BBQ-RIBS Als je zelf nog nooit zelf spareribs gemaakt hebt (en dan bedoel ik niet voorgegaarde opwarmen) dan weet je nu echt niet wat je proeft.We hebben ze gister weer eens gemaakt, de HOT & JUICY BEEFX DROP OFF THE BONE BBQ-RIBS. Hiervoor gebruikten we de beroemde 3-2-1 methode.Het maken van super malse spareribs is heel weinig werk, maar kost wel veel tijd 3+2+1uur om precies te zijn. Deze keer gebruiken we Hollandse ribben van het KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees) varken. Je leest veel over de 3-2-1 methode, maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Ik leg het straks uit.Maar voor we beginnen halen we eerst het vlies van de achterkant van de ribben zodat deze mooi mals kunnen worden. Gebruik hiervoor een (graag schone) kruisschroevendraaier of een bot rond mes of lepel. Wrik dit tussen de ribben en het vlies en werk het iets omhoog. Pak het vlies met een stukje keukenrol beet (meer grip) en trek het van de ribben.Dan kruiden we de ribben rondom met een droge rub. De één bestrooien wij met Don Marco’s Cherry Bomb, een licht pittige rub. De andere met Smokey Goodness Pig Powder. Ondertussen richten we de Big Green Egg in op 105 graden Celsius indirect. Op de platesetter plaatsen we 2 aluminium bakjes met water. Enerzijds om de platesetter een beetje schoon te houden, anderzijds houdt dit de temperatuur makkelijker constant. Fase 1 (3 uur): We plaatsen de ribben in het rek (let op dat de uiteinden niet te veel boven de openingen naast je platesetter hangen, (we willen indirect grillen) en zetten de wekker over 3 uur.Check af en toe of de temperatuur i.d.d. op 105 gr. blijft staan. Fase 2 (2 uur): De ribben pakken we in aluminiumfolie met een riante scheut appelsap (zo puur mogelijk) het zuur zal het vlees extra mals maken en door het pakket droogt het niet uit. En ach de Calvados stond er toch, dus ook maar een scheutje Calvados erbij. Fase 3 (1 uur): we pakken de ribben uit en ze vallen al bijna uit elkaar, maar we zijn nog niet klaar.De ribben met de Cherry Bomb rub bestrijken we met de Don Marco’s Apple Bourbon Glaze en de Pig Powder ribben met Stockyard Southern Blues BBQ Sauce.We laten ze nog een klein uurtje in het rek staan, nog steeds op 105 graden. Tussentijds bestrijken we ze nog een keer met de sauzen. Beetje patat en huisgemaakte mayonaise erbij en klaar. De twee ribben hebben echt een totaal verschillende smaak. De een fris-pittig, de ander sticky & spicy.Geloof mij, hier eet je gegarandeerd je vingers bij op! Als je je vuur / temperatuur beheerst is dit echt het simpelste gerecht wat je kan maken. Kan niets aan mis gaan.

    Nog 9 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €131,50

  • Sale -25% Old Hickory Old Hickory - 5 delige messenset Old Hickory Old Hickory - 5 delige messenset

    Old Hickory Old Hickory - 5 delige messenset

    Nog 4 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    5 piece messen - Cutlery Set BBQ is big business!  De vraag wordt steeds groter naar BBQ geralteerde produkten met die rauwe mannelijke uitstraling en van echte, duurzame materialen gemaakt. Alles om het met zorg gegrillde vlees de aandacht te geven die het verdient. So spice up that men cave - met de Old Hickory messen van Ontario Knife Company!  Onverwoestbaar 1095 carbon steel met hardhouten handvat en koperen bevestiging en al ruim 100 jaar met liefde, vakmanschap en volgens traditie gemaakt in Franklinville USA. Ontario knife company kent een lange historie en een trotse traditie die teruggaat naar het jaar 1889. De oorspronkelijke  3 oprichters begonnen in Ontario county, New York met de produktie van de eerste messen met een grote slijpsteen aangedreven door de plaatselijke watermolen. Aanvankelijk lokaal verkocht vanuit een handkar maakte het bedrijf, dat inmiddels de naam Ontario Knife Company droeg, in rap tempo naam en faam. In 1902 werd er door dit succes en het ontstane ruimtegebrek verhuisd naar een andere grotere door stromend water aangedreven molen in Franklinville en tot de dag van vandaag vind hier de produktie van de messen plaats. De Old Hickory messen zijn van het geharde 1095 carbon steel gemaakt en het handvat van lokaal gewonnen hardhout. Internationale bekendheid van deze authentieke messen kwam pas toen de van Youtube bekende pitmasters, de BBQ Pit Boys,  ze in hun filmpjes gebruikten en met geen enkel ander mes willen werken.  Miljoenen views later zijn de onverwoestbare, maar betaalbare Old Hickory messen niet meer uit de BBQ wereld weg te denken en is het een van onze populairste produkten geworden. Nog nooit van de BBQ Pit Boys gehoord?  Check dan eens 1 van hun veelbekeken filmpjes zoals deze: BBQ Pit Boys brisket Vlijmscherpe slagersmessen. Old style. Voor het mooi snijden, fileren en ontbenen  van vleesstukken, zonder het vlees te "beschadigen". 4" Paring Knife7" Butcher Knife8" Slicing Knife6" Boning Knife3 1/4" Paring Knife Specifications: Hardness: 53-58 HRC Lock Type: Fixed Blade Material: 1095 Carbon Steel Blade Thickness: 0.1 in (0.25 cm) Blade Finish: Brushed Handle Color: Hardwood Country of Origin: United States of America

    Nog 4 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €80,95€60,70

  • Victorinox Victorinox Uitbeenmes recht Fibrox

    Victorinox Victorinox Uitbeenmes recht Fibrox

    Nog 10 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    Victorinox Uitbeenmes recht Fibrox

    Nog 10 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €21,45

  • Victorinox Victorinox Uitbeenmes 15 cm krom flexibel Fibrox

    Victorinox Victorinox Uitbeenmes 15 cm krom flexibel Fibrox

    Nog 7 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    Victorinox Uitbeenmes 15 cm krom flexibel Fibrox

    Nog 7 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €17,50

  • Sale -25% Old Hickory Old Hickory - Boning of Household knife 6

    Old Hickory Old Hickory - Boning of Household knife 6

    Nog 25 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    Old Hickory 6 Inch Boning Knife - uitbeenmes Old Hickory Household knife 6". Vlijmscherp vleesmes met old style houten handle Geschiedenis Ontario knife company (Old Hickory) kent een lange historie en een trotse traditie die teruggaat naar het jaar 1889. De oorspronkelijke 3 oprichters begonnen in Ontario county, New York met de produktie van de eerste messen met een grote slijpsteen aangedreven door de plaatselijke watermolen. Aanvankelijk lokaal verkocht vanuit een handkar maakte het bedrijf, dat inmiddels de naam Ontario Knife Company droeg, in rap tempo naam en faam. In 1902 werd er door dit succes en het ontstane ruimtegebrek verhuisd naar een andere grotere door stromend water aangedreven molen in Franklinville en tot de dag van vandaag vind hier de produktie van de messen plaats.De Old Hickory messen zijn van het geharde 1095 carbon steel gemaakt en het handvat van lokaal gewonnen hardhout. Internationale bekendheid van deze authentieke messen kwam pas toen de van Youtube bekende pitmasters, de BBQ Pit Boys, ze in hun filmpjes gebruikten en met geen enkel ander mes willen werken. Miljoenen views later zijn de onverwoestbare, maar betaalbare Old Hickory messen niet meer uit de BBQ wereld weg te denken en is het een van onze populairste produkten geworden.

    Nog 25 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €14,95€11,20

  • Victorinox Victorinox SwissClassic keuken messenset, 5 delig fibrox Maa

    Victorinox Victorinox SwissClassic keuken messenset, 5 delig fibrox Maa

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    Deze 5-delig messenset uit de Victorinox SwissClassic serie is voor zien van de volgende messen: Victorinox Groente-/schilmesje gekartelde snedeVictorinox Groente-/schilmesje gladde snedeVictorinox TafelmesVictorinox Koksmes 19cmVictorinox Broodmes 21cm Victorinox SwissClassicGoede keukenmessen en keuekengerei maken het bereiden van eten makkelijker. De keukenmessen uit de Victorinox SwissClassic serie bevatten een ergonomisch handvat gemaakt van Fibrox of zwart kunststof. De lemetten zijn optimaal gehard en bevatten hierdoor een zeer scherpe snede, die ook nog eens heel lang scherp blijft.

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    €65,95

  • Sale -25% Old Hickory Old Hickory - Paring knife 750-4

    Old Hickory Old Hickory - Paring knife 750-4

    Nog 3 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    Old Hickory - Paring knife 750-4 De Old Hickory Paring Knife met een lemmet van 4 inch is een klassiek keukenmes van de Ontario Knife Company. Al sinds 1924 staat deze messenlijn bekend om zijn duurzaamheid, scherpe snede en ambachtelijke afwerking. Dit mes is ontworpen voor precisiewerk zoals schillen, snijden en fijnsnijden, en is geliefd bij zowel thuiskoks als professionals. Belangrijke kenmerken: Hoog koolstofstalen lemmet van 4 inch, handgeslepen voor optimale scherpte en eenvoudig na te slijpen Handvat van echt hickoryhout, vlamgebrand en gepolijst voor een unieke, antieke uitstraling Messing compressieklinknagels voor een solide en duurzame bevestiging van het lemmet Volledig met de hand vervaardigd in Amerika, volgens traditionele productiemethoden Uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik in de keuken, vooral bij fijn snijwerk Waarom kiezen voor Old Hickory?Old Hickory is de oudste nog actieve messenlijn van Ontario Knife Company en wordt al meer dan 90 jaar met trots geproduceerd. In tegenstelling tot veel moderne messen van roestvrij staal, biedt het koolstofstaal van Old Hickory een veel betere scherpte en behoud van de snede. Deze messen zijn gemaakt om generaties lang mee te gaan en stralen puur ambacht uit. Een tijdloos keukenmes dat vakmanschap en functionaliteit perfect combineert.Bestel vandaag nog en ontdek zelf waarom Old Hickory al decennialang wordt geroemd door fijnproevers en vakmensen.

    Nog 3 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €14,95€11,20

Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Bancontact
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Klarna
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.