Abonneer je op onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze mailing en ontvang €5 korting op jouw eerste bestelling!
We kennen allemaal wel de zalmmoten op de rookplank, vandaag doen we het eens anders.Haal de zalm een half uur vooraf uit de koelkast.Eerst leggen we een dubbele strook stevige folie op het werkblad en daarop de zalm met de huid omlaag.Dan vouwen we de zijkanten omhoog en de hoeken ‘rollen’ we dicht. Zo ontstaat een schaal of om bij het vissen te blijven, een bootje.Vis moet zwemmen, dat weet iedereen, dus gieten we royaal Limoncello over de zalm, gevolgd door olijfolie. Dan snijden we de ui, bladpeterselie, knoflook, dille en wat schijven citroen. Hiermee bedekken we de zalm.Door de zijkant van het pakket steken we de Meater in het dikste stuk van de zalm. Dan leggen we nog een dubbel vel folie op de zalm en vouwen de zijkanten en het boven vel samen dicht. De Big Green Egg staat indirect ingericht op 140 -160 graden. De zalm moet even zijn staart een beetje intrekken om in de Big Green Egg Medium te passen, maar dan gaat de deksel keurig dicht. In ca. een half uurtje gaart de vis naar een kern van 53 -54 graden en halen we deze er af. Hij zal nog iets doorgaren terwijl hij rust. We serveren de zalm in de folie op een plank en rollen de zijkanten van de folie op. Deze bedekken we met vers zeewier.Good Friends, Good Food, Good Times!
€38,85
Waards Lam - Natuurproduct uit het Groene HartSchoonebeeker heideschapen lopen door de polders van de Lopikerwaard, Alblasserwaard en de Noordwaard in deBiesbosch. Vrij in de natuur gehoed door een herder met zijn honden vreten zij kruiden, grassen en bloemen. De lammeren lopen van april tot september mee in de kudde. Schaapskudde in de natuur In de parken en natuurgebieden van dorpen zoals Linschoten, Oudewater en Lopik is de kudde een beleving voor de mensen die er leven. Ouders met kinderen komen graag kijken hoe de herder met de kudde werkt. De schaapskudde zorgt voor biodiversiteit in de natuur, omdat zij de ruige grassen wegvreten en de kans geven aan kruiden door de open vegetatie die ontstaat. Die kruidenen hun zaden eten zij op en via de vacht en de mest kiemen de zaden in nieuwe gebieden. Waar de schaapskudde is geweest wordt het steeds kruiden- en bloemrijker. Omdatde schapen veel lopen en buiten zijn, zijn het gezonde dieren. SchaapskuddeStreekherder Huug Hagoort van de Schaapskooi Ottoland hoedt met zijn honden en collega-herders meerdere schaapskuddes in de polders en de natuur tussen Dordrecht en Utrecht.www.schaapskooiottoland.nl Bijzondere leefomgevingHet Lopikerwaarden Streekfonds vindt het belangrijk dat mensen in hun directe omgeving in contact komen met dieren en de natuur van de polder. Waards LamHet lam van de schaapskudde is van een kruising met een Charolais ram. Het Schoonebeeker leideschaap is een oud zeldzaam ras met een even bijzondere en zeldzame smaak. Door de kruising met Charolais wordt het lam meer gespierd en net iets vetter. De lammeren worden tussen december en februari geboren en gaan in april met de schaapskudde mee naar buiten. De poldernatuur in, een heerlijk vrij leven middenin de kudde. Het dier groeit vrij en gezond op. Het vlees is dus eenbijzonder natuurproduct uit de Waarden van het Groene Hart.
€24,90
Meld je aan voor onze mailing en ontvang €5 korting op jouw eerste bestelling!