Abonneer je op onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze mailing en ontvang €5 korting op jouw eerste bestelling!
Big Green Egg houtskool is 100% natuurlijke houtskool afkomstig van de Beuk en Beukenhaag. Dit fantastische pure hardhout heeft een heerlijk lange brandduur en is daardoor zeer geschikt als houtskool. De extra grote stukken gaan lang mee en geven bovendien geen onnodige rook. Ons houtskool heeft het FSC keurmerk. Voor de productie wordt gebruik gemaakt van resthout of bomen die speciaal zijn gekweekt in duurzaam beheerde bossen. Deze worden na het kappen direct terug geplant. De houtskool geeft een verfijnd smaak af. Wil je echter nog een extra touch aan de smaak van je gerechten geven? Voeg dan nog wat Big Green egg wood chips of chunks toe aan je houtskool. Productinformatie: Verpakkingsinhoud: 4.5kg of 9 kgEAN: 8719325666373
€18,50
De Cedarwood BBQ-plank kan op alle soorten barbecues gebruikt worden. De plank zorgt voor een heerlijk intense smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik op de barbecue, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. U kunt de BBQ-planken per stuk of per set van 4 stuks aanschaffen (u kunt uw keuze aangeven voordat u het product in de winkelwagen plaatst). In beide gevallen zijn de planken in folie verpakt met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de kleine plank is 12x26cm. ZALM MET CITROEN 1 CedarWood BbqPlank Moot zalm 1 eetlepel olijfolie Zout & peper Citroen, in dunne plakjes gesneden Fijngesneden bieslook Leg de Plank 1/2 uur of langer in koud water. Plaats de moot zalm, indien met vel, dan de moot met de kant van het vel op de plank leggen. Wrijf de moot in met olijfolie. Strooi zout en peper over de zalmmoot. Strooi bieslook over de zalm. Leg de citroenschijfjes op de moot. Leg de Barbecue. ZALM & CIDER 1 grote, onbehandelde cederhouten plank 300 ml appelcider 3 bosuitjes, fijngehakt 1 eetl. zout 1 eetl. gemberwortel geraspt1 teentje knoflook, geperst] 1 kg zalmzijde zonder huid tijdens het bakken geeft de plank smaak af aan de vis. Het resultaat; licht rokerige, geurige zalm. week de plank ten minste 1 uur, maar liever nog wat langer, in water. Meng de cider, bosui, zout, gember en de knoflook in een ondiepe schaal. Leg de zalmfilet erin, zorg dat beide kanten goed door de marinade zijn gehaald en dek de schaal af. Laat de zalm zeker een uur, maar liever 1 nacht marineren. De zalm zal door de invloed van de cider al iets 'garen'. Verwarm de bbq voor tot matig vuur wacht tot het smeult en het vuur minder heet is. Haal de zalmzijde uit de marinade en leg op de plank. Leg de plank op het rooster of in de smeulende as. Dek de vis af met wat aluminiumfolie en rook de zalm ongeveer 10 minuten. Als het hout vlam vat kan het geblust worden met een plantenspuit. als u de vis met een vork uit elkaar kunt trekken is hij gaar . Maar nog wat rauw in het midden is ook lekker.
€4,95
De Cedarwood BBQ-plank kan op alle soorten barbecues gebruikt worden. De plank zorgt voor een heerlijk intense smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik op de barbecue, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. U kunt de BBQ-planken per stuk of per set van 4 stuks aanschaffen (u kunt uw keuze aangeven voordat u het product in de winkelwagen plaatst). In beide gevallen zijn de planken in folie verpakt met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de grote plank is 19x40cm. ZALM MET CITROEN 1 CedarWood BbqPlank Moot zalm 1 eetlepel olijfolie Zout & peper Citroen, in dunne plakjes gesneden Fijngesneden bieslook Leg de Plank 1/2 uur of langer in koud water. Plaats de moot zalm, indien met vel, dan de moot met de kant van het vel op de plank leggen. Wrijf de moot in met olijfolie. Strooi zout en peper over de zalmmoot. Strooi bieslook over de zalm. Leg de citroenschijfjes op de moot. Leg de Barbecue
€13,95
De Cedarwood BBQ-plank kan op alle soorten barbecues gebruikt worden. De plank zorgt voor een heerlijk intense smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik op de barbecue, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. U kunt de BBQ-planken per stuk of per set van 4 stuks aanschaffen (u kunt uw keuze aangeven voordat u het product in de winkelwagen plaatst). In beide gevallen zijn de planken in folie verpakt met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de middenmaat plank is 19x26cm. ZALM MET CITROEN 1 CedarWood BbqPlank Moot zalm 1 eetlepel olijfolie Zout & peper Citroen, in dunne plakjes gesneden Fijngesneden bieslook Leg de Plank 1/2 uur of langer in koud water. Plaats de moot zalm, indien met vel, dan de moot met de kant van het vel op de plank leggen. Wrijf de moot in met olijfolie. Strooi zout en peper over de zalmmoot. Strooi bieslook over de zalm. Leg de citroenschijfjes op de moot. Leg de Barbecue
€8,95
Door geweekte houtsnippers over de kolen te strooien worden de ingrediënten en gerechten gerookt en krijgen zij extra smaak. Big Green Egg Wood Chips zijn verkrijbaar in de smaakvarianten walnoot, pecannoot, appel en kers. Zak à 3 liter.
€11,40
Elke Big Green Egg-chef heeft zijn eigen stijl. Met de originele Wood Chips geef je al je gerechten een karakteristiek rokerige smaak. Meng de (geweekte) houtsnippers door je houtskool of strooi een hand Wood Chips over de houtskool heen. Of doe het allebei: dat is een kwestie van smaak. Net als welke soort Wood Chips je kiest: hickory, pecannoot, appel of kers. De Wood Chips vallen bij elk gerecht in de smaak. Hickory doet het goed bij rood vlees, kalkoen en kip. Een zak Wood Chips heeft een inhoud van 2,9 liter.
€11,40
De Cedarwood Ovenplank kan in alle soorten ovens gebruikt worden. Hoe langer de plank met het gerecht op lage temperatuur in de oven staat, hoe intenser de smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden. Vóór gebruik in de oven, altijd minimaal 1 uur laten weken in water. Voordelen van de ovenplank: * Schoonhouden is eenvoudig; het hout houdt zichzelf schoon. Na gebruik hoeft u de plank alleen te reinigen met water en een spons/borstel en goed te laten opdrogen, alvorens de plank weer gebruikt kan worden. * De speciale houtsoort en de speciaal voor deze toepassing geselecteerde kwaliteit voorkomt dat de plank (onder normale temperaturen: 180ºC à 200ºC) in de oven kan verbranden. * Het maakt niet uit hoe vaak u de plank gebruikt, de geur en smaak verminderen niet. De kwaliteit van de Cedarwood Ovenplank blijft goed. U kunt de plank enkele jaren gebruiken. * U kunt de plank zonder handschoen uit de oven te halen. Het gebruik van een droge doek is meer dan voldoende, de plank is warm, niet heet. Ovenplanken worden per stuk geleverd, verpakt in folie met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de grote plank is 29x34cm. KOGELBIEFSTUK VAN DE CEDARWOOD OVENPLANK CedarWood OvenPlank 3 kogelbiefstukjes 3 plakken danish blue 20 gram roomboter snufje zout en peper Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur onder water. Verwarm de oven voor op 100C. Niet hoger! Schroei de kogelbiefstuk rondom dicht in een koekenpan. Wrijf de kogelbiefstukjes in met zout en peper. Leg er een plak danish blue op. Leg de kogelbiefstukjes op de CedarWood OvenPlank. De kogelbiefstukjes op de ovenplank gedurende 20 minuten op 100C garen in de oven. GEKRUIDE KIPPEBORST (4 pers.) 4 kippeborsten 4 tenen knoflook zout & peper naar smaak kruiden 2 geklopte eieren Week de CedarWood OvenPlank in koel water gedurende 1 uur (plaats een gewicht om de plank onder water te houden), verwarm de oven voor op 170°C. Besprenkel de CedarWood Oven Plank met olijfolie. Voeg bij het geklopte ei een beetje water toe. Voeg in een kom het mengsel van de kruiden samen. Dompel de kip in het eimengsel en rol de kip daarna door het kruidenmengsel Braad de kip 1 min. in een hete pan aan alle zijden voordat u hem op de CedarWood Oven Plank legt. Plaats de CedarWood Oven Plank in het midden van de oven en rooster de kip gedurende 35 min. ENTRECOTE MEt GORGONZOLA (4 pers.) 400 gr. Entrecote 100 gr gorgonzola 2 eetlepels roomboter zout & peper Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud water. (Leg een gewicht op de plank zodat deze onder water komt te staan). Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de entrecote. Smelt 2 eetl. roomboter in een zware pan op een heet vuur. Schroei de entrecotes gedurende 45 sec. aan beide kanten. Haal de entrecotes uit de pan en leg ze op de Plank. Leg de entrecotes op de Plank in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 15 min. of zolang totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Leg 2 min. voordat je de Plank uit de oven haalt, de verkruimelde gorgonzola op de bovenkant van de entrecotes. Haal de Plank uit de oven. En dien het gerecht op, eventueel met romige spinazie of cantharellen. GEVULDE PORTOBELLO’s (4 pers.) grote portobello’s, zonder stelen 4 eetlepels extra-virgin olijfolie 4 fijngesneden teentjes knoflook 230 gr feta in blokjes gensneden 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten 8 a 10 blaadjes gesneden basilicum Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud kraanwater ter voorbereiding (Leg een gewicht op de CedarWood OvenPlank zodat deze onder water komt te staan). Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de gevulde portobello’s op de plank in het midden van de oven. Zet de CedarWood OvenPlank gedurende 10 minuten in de oven, of totdat de portobello’s heet zijn en de kaas begint te smelten.
€47,00
Sekelbos geeft een heerlijke geur, waardoor het zelfs als rookhout heerlijk is. Sekelbos Braaihout brandt 2 tot 3 keer langer dan europees hardhout. Zeer zuinig in gebruik ( gaat 50-60% langer mee dan europees hardhout). Dankzij extreem laag vochtgehalte geen/zeer weinig rook. Sekelbos geeft voor de braai / Ofyr / Smoker fantastische warmte en geeft 5 tot 6 uur warmte met mooie geel / blauwe vlammen in een mooi vlammenspel
€29,95
Door geweekte houtsnippers over de kolen te strooien worden de ingrediënten en gerechten gerookt en krijgen zij extra smaak. Big Green Egg Wood Chips zijn verkrijbaar in de smaakvarianten walnoot, pecannoot, appel en kers. Zak à 3 liter.
€11,40
Trager premium houtpellets zijn gemaakt van 100% natuurlijk hardhout en food grade. Ze zorgen voor de perfecte verbranding en een optimale houtgestookte smaak. Gemaakt in de VS in eigen Traeger fabrieken en eindeloze smaakcombinaties. Zak van 9,07KG. Met Traeger Apple-pellets krijg je een lichte, licht fruitige rooksmaak die van nature groente, varkensvlees en gevogelte versterkt. Ook lekker bij deegwaren.
€19,90
Elke Big Green Egg-chef heeft zijn eigen stijl. Met de originele Wood Chips geef je al je gerechten een karakteristiek rokerige smaak. Meng de (geweekte) houtsnippers door je houtskool of strooi een hand Wood Chips over de houtskool heen. Of doe het allebei: dat is een kwestie van smaak. Net als welke soort Wood Chips je kiest: hickory, pecannoot, appel of kers. De Wood Chips vallen bij elk gerecht in de smaak. Pecannoot geeft een rijke, zachte smaak aan vis en gevogelte. Een zak Wood Chips heeft een inhoud van 2,9 liter.
€11,40
SlowWwood is geboren uit liefde voor de braai (BBQ), open haard en hout. Omdat de mannen achter SlowWwood zijn opgegroeid in Zuid-Afrika, is Braaien (to BBQ) een deel van hun cultuur. Braaien is wat Nederlanders kennen als BBQ en wat ze vaak op houtskool doen. Bij het braaien maak je een vuur met dicht hardhout en brand je het hout op tot je je eigen kolen hebt. Kolen gemaakt van SlowWwood premium braai/BBQ hout houden hun warmte 2 tot 3 keer langer vast dan Europese harde houtsoorten (eiken, beuken, essen) en geven een mooie lange gloeiende kool. Omdat het gedroogd is onder de Afrikaanse zon, brandt het gemakkelijk en met weinig rook. Het geeft ook een heerlijke smaak aan het vlees. In Zuid-Afrika leggen ze grote stukken vlees op de braai en laten ze langzaam grillen. Dit in tegenstelling tot de worstjes en satéstokjes zoals Nederlanders die vaak op het houtskool leggen. Braaien is een vorm van langzaam eten; je neemt er de tijd voor. Bij braaien gaat het namelijk niet alleen om eten, maar ook om de hele beleving eromheen. Het wordt gezien als een sociale gelegenheid, je geniet van het eten en van elkaars gezelschap, iets dat deel uitmaakt van de Zuid-Afrikaanse cultuur. SlowWwood werkt samen met het Ministerie van Landbouw, Water en Bosbouw in Namibië en alleen binnendringende soorten worden gebruikt voor braaihout, waardoor er grond beschikbaar komt voor landbouwgebruik. Het helpt ook de over het algemeen arme lokale bevolking om wat geld te verdienen. Om de voordelen van SlowWwood Premium Braai/BBQ HOUT samen te vatten: Heerlijke geur (bush field) en minimale rook Natuurlijk gedroogd in de Afrikaanse zon. <10% vocht(ter vergelijking: Europese hardhoutsoorten worden vaak aangeboden met 30 tot 35% vocht) Het houdt zijn warmte 2 tot 3 maal langer vast dan Europees hardhout en is dus veel zuiniger in gebruik U heeft kolen om 2 tot 3 uur te grillen en 5 tot 6 uur te verwarmen. Geeft mooie grote stukken kolen met veel warmte. Ideaal om te grillen en de temperatuur te controleren 60% goedkoper in gebruik dan Europees hardhout Ondersteunt de lokale bevolking in Zuid Afrika
€22,95
Uitvoerig getest door Big Green Egg-chefs. Deze premium serie met 100% natuurlijke Wood Chunks is perfect om mee te roken en geeft extra lang een mooi aroma en rijke smaak af. Kies uit apple, hickory, oak of pecan en ontdek een nieuwe smaakvolle dimensie aan alles wat je op je Big Green Egg bereidt. Week de Wood Chunks 30 minuten voor een maximale smaakbeleving. Hickory geeft een krachtige en kruidige rooksmaak aan ribben en gevogelte. Appel zorgt voor een mild aroma met subtiel zoetige fruitsmaak bij gevogelte en een mooi donkerbruin velletje.
€26,25
Met deze 6-delige Dark Wood steakmessen van de Premium Line van Laguiole Style de Vie snijd je gemakkelijk een goed stuk vlees aan. De gekartelde lemmeten van de steakmessen zijn gemaakt van rvs. Het lemmet heeft een dikte van 1,8mm en zijn vaatwasmachine bestendig. Elk setje wordt geleverd in een handige houten blokje. De 6-delige steakmessen van de Premium Line zijn tevens beschikbaar in vele andere kleuren en materialen.
€25,95
Smokewood’s red wine flavored rookhout is afkomstig van wijn en port vaten die na ca. tien jaar niet meer gebruikt worden om wijn in te rijpen. Deze vaten zijn in de regel gemaakt van Amerikaans eiken maar ook van inlands eiken. Ook dit hout is verzadigd van diverse port- en wijn soorten en zit dus vol van deze aroma.
€16,95
OFYR Wood storage 200 Deze stoere cortenstalen Wood storage 200 transformeert gestapeld hout in een decoratieve wand. Achter de klapdeurtjes op de bovenste plank bevindt zich een handige opslagruimte. De decoratieve houtopslag Wood Storage 200 vormt in combinatie met de OFYR Classic een uiterst sfeervol geheel in uw tuin! In deze Woodstorage kunt u circa 2 m³ haardhout kwijt. Vervaardigd van duurzaam cortenstaal Het OFYR assortiment kan normaliter in alle weersomstandigheden buiten blijven staan en hoeft niet afgedekt te worden. Ook deze decoratieve houtopslag is gemaakt van een koperhoudende staalsoort (corten). Cortenstaal staat ook wel bekend als weervast staal. Kenmerkend voor Cortenstaal is enerzijds de bruinoranje roestkleur en anderzijds de lange levensduur. De levensduur is zo lang omdat de eerste corrosielaag verdere aantasting door roest tegenhoudt waardoor schilderen overbodig is geworden en onderhoud dus zeer gering is. Hoe meer u de OFYR gebruikt, hoe mooier hij wordt. Na verloop van tijd krijgt het staal een mooie, natuurlijke patinalaag. Een lifestyle object dat past in iedere omgeving OFYR biedt echte lifestyle objecten. Ook een accessoire zoals deze Wood storage 100 vervult een functie als decoratief object in de tuin, dat een prachtige toevoeging is voor de omgeving waarin het geplaatst wordt. De Wood storage is verkrijgbaar in verschillende afmetingen De OFYR Wood storage is verkrijgbaar in de maten 216 cm x 100cm, 216 x 200 cm en 216 x 300 cm. Er is voor iedere ruimte een oplossing. Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. De OFYR Wood storage 200 in het kort: - Decoratieve houtopslag - Perfect te combineren met de OFYR Classic - Voorzien van handige klapdeurtjes voor extra opslag - In de houtopslag kunt u circa 2 m³ aan haardhout kwijt - Gemaakt van duurzaam cortenstaal: De houtopslag kan het hele jaar door buiten blijven staan - Verkrijgbaar in verschillende afmetingen
€2.745,00
OFYR Wood storage 300 Deze stoere cortenstalen Wood storage 300 transformeert gestapeld hout in een decoratieve wand. Achter de klapdeurtjes op de bovenste plank bevindt zich een handige opslagruimte. De decoratieve houtopslag Wood Storage 300 vormt in combinatie met de OFYR Classic een uiterst sfeervol geheel in uw tuin! In deze Woodstorage kunt u circa 3 m³ haardhout kwijt. Vervaardigd van duurzaam cortenstaal Het OFYR assortiment kan normaliter in alle weersomstandigheden buiten blijven staan en hoeft niet afgedekt te worden. Ook deze decoratieve houtopslag is gemaakt van een koperhoudende staalsoort (corten). Cortenstaal staat ook wel bekend als weervast staal. Kenmerkend voor Cortenstaal is enerzijds de bruinoranje roestkleur en anderzijds de lange levensduur. De levensduur is zo lang omdat de eerste corrosielaag verdere aantasting door roest tegenhoudt waardoor schilderen overbodig is geworden en onderhoud dus zeer gering is. Hoe meer u de OFYR gebruikt, hoe mooier hij wordt. Na verloop van tijd krijgt het staal een mooie, natuurlijke patinalaag. Een lifestyle object dat past in iedere omgeving OFYR biedt echte lifestyle objecten. Ook een accessoire zoals deze Wood storage 100 vervult een functie als decoratief object in de tuin, dat een prachtige toevoeging is voor de omgeving waarin het geplaatst wordt. De Wood storage is verkrijgbaar in verschillende afmetingen De OFYR Wood storage is verkrijgbaar in de maten 216 cm x 100cm, 216 x 200 cm en 216 x 300 cm. Er is voor iedere ruimte een oplossing. Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. De OFYR Wood storage 300 in het kort: - Decoratieve houtopslag - Perfect te combineren met de OFYR Classic - Voorzien van handige klapdeurtjes voor extra opslag - In de houtopslag kunt u circa 3 m³ aan haardhout kwijt - Gemaakt van duurzaam cortenstaal: De houtopslag kan het hele jaar door buiten blijven staan - Verkrijgbaar in verschillende afmetingen
€3.845,00
Petromax Houten Handvat voor Smeedijzeren Pan Het magnetische houten handvat voor de smeedijzeren pan Het houten handvat kan met één hand aan het handvat van de pan worden bevestigd door middel van de magneetsluiting. Zo heeft u altijd één hand vrij en kunt u zich volledig aan uw kookbeleving wijden. De schalen van geolied hout omsluiten de handgreep van de pan en stopt de warmte geleiding. Een veilige manier om vlees, vis en groenten te bereiden. Welke van je Petromax gesmede pannen je ook gebruikt, de houten handgreep is ontworpen voor elke maat.
€14,99
De houttas is vervaardigd van natuurlijke jute met een plastic binnenvoering. Deze stevige draagtas is ideaal om houtblokken in op te slaan en te dragen.
€24,95
Meld je aan voor onze mailing en ontvang €5 korting op jouw eerste bestelling!