Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

All

2 producten


  • Waards varken - Spare ribs - dik bevleesd Waards varken - Spare ribs - dik bevleesd

    Waards varken Waards varken - Spare ribs - dik bevleesd

    34 reviews

    Nog 2 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

      Dik bevleesde Hollandse Jack Daniels Spare Ribs 3-2-1   We hebben weer een paar heerlijke dikbevleesde spareribs van het Hollands varken klaargemaakt op de 3-2-1 methode met een scheutje Jack in Fase 2. Velen van jullie weten wel wat het inhoudt, maar voor wie het niet weet leggen we meteen de 3-2-1 methode even uit. 3-2-1 Staat voor de 3 fases van bereiding: 3 uur, 2 uur, 1 uur. Dat lijkt een heel verhaal maar is super simpel en kan eigenlijk nooit mislukken. Met als resultaat heerlijke fall off the bone spareribs. Allereerst steken we de Big Green Egg aan en richten deze in voor indirect garen, dus met convEGGtor en stabiliseren deze op 110 graden. Voor de bereiding beginnen we uiteraard met het verwijderen van het vlies aan de botkant van de ribben. Steek een lepel, kruisschroevendraaier of botermes onder het vlies en wip het iets op. Pak een stukje keukenpapier in je hand voor meer grip en trek het vlies er af zoals op de foto’s. Dan bestrooien we de ribben rondom royaal met Letzq pork rub. We leggen een chunk Blues Hog Apple wood rookhout bij de kolen en plaatsen het ribrack (of de Zweedse variant). Als de ribben in het rack staan en het rookhout is toegevoegd gaat de ketel dicht en hebben we 3 uur pauze. Je ziet dat we de Meater geplaatst hebben, dat heeft niets met de garing te maken, maar we kunnen geen 3 uur wachten naast de BGE en gaan binnen aan het werk. Door de Meater kan ik op mijn telefoon gewoon de keteltemperatuur op afstand aflezen en zien of alles goed gaat. Je wilt niet na 3 uur terug komen en zien dat je BBQ al 2 uur uit is. Na 3 uur halen we de 2 strengen van het rack en snijden deze doormidden. Dit heeft geen functie, maar maakt ze straks alleen iets handelbaarder in de BGE Medium. Van aluminium folie vouwen we een envelop om de streng en ik gebruik de grid lifter even als standaard. We doen in elk envelopje een klontje roomboter, wat appelsap en een royale scheut Jack Daniel's Tennessee Whiskey Honey Whiskey en Blues Hog Original BBQ saus. Dan vouwen we de envelop goed dicht en plaatsen deze heel voorzichtig terug in het rack, pas op dat je geen gaatje prikt, dan loopt hij uiteraard leeg. We zetten de timer op 2 uur, pakken een lekker biertje en steken de Zweedse fakkel aan. Na 2 uur halen we de enveloppen uit het rack en halen voorzichtig de ribben er uit. We leggen de ribben op een plank en doen wat Blues Hog Original BBQ Saus in een kommetje en bestrijken hier de ribben royaal mee. De laatste Fase: De ribben gaan terug op het rooster voor de laatste fase, nog steeds op 110 graden. Deze fase duurt 1 uur waarbij we na een half uur nog een keer BBQ saus over de ribben strijken. Als het uur om is zijn de ribben klaar. Het is echt een ABC-tje, het enige wat je moet kunnen is de temperatuur van je BBQ constant houden, maar met een kamado is dat ook een makkie.  

    Nog 2 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €16,05

  • Waards varken - Speenvarken naturel Waards varken - Speenvarken naturel

    Waards varken Waards varken - Speenvarken naturel

    1 review

    Leverbaar: Er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om een afspraak te maken

    Hollands Speenvarken Voor de barbecue fanaten; een heel speenvarken voor in de oven, aan het spit of voor op de barbecue. Dit product is ongekruid en ongegaard. Dus u kunt een geheel eigen draai geven aan dit product. De speenvarkens hebben een leeftijd van 4-10 weken. De speenvarkens van ca.10 KG zijn goed voor circa 30 personen. Speenvarken op de La Caja China - klik hier om te huren: verhuur la caja china De oorsprong van La Caja China Roastingbox ligt in China Town Havanna op Cuba (spreek dus ook op zijn Spaans uit "La KAHA China”.Het principe en werkwijze zijn even simpel als doeltreffend. In een met metaal beklede box wordt een geprepareerd heel varken tussen het speciale rooster gelegd, een serie spareribs, kippen of een combinatie kan natuurlijk ook. Daarboven wordt een vuurbak geplaatst met hete kolen. Hierdoor ontstaat een houtskool gestookte oven die een perfecte garing geeft, en ruimte voor grotere volumes. Bovendien gaart hij sneller dan elk ander BBQ systeem. Boven de kolen kan ook nog een rooster geplaatst worden voor burgers of steaks etc.Door het speciale rooster in de box ligt het vlees vrij van de bodem en heeft de warme lucht ruimte om rondom te garen. Daarnaast druipt het vet gewoon omlaag en kan afgetapt worden. Speenvarken aan het spit? Als richtlijn kun je denken aan 5 tot 6 uur voor een speenvarken van 6 a 7 kilo. Een groter speenvarken duurt langer, denk aan 8 uur voor een speenvarken van 9 a 10 kilo. Het is gaar als het gaar is dus gebruik wel even een thermometer. Vlak onder de 70 graden Celsius is een mooie doeltemperatuur. Moet je een speenvarken vullen? Een speenvarken wordt geleverd zonder ingewanden dus vullen is een mogelijkheid. Het hoeft niet, je zou ervoor kunnen kiezen om het vleesdeel (zonder zwoerd) te rubben met een mooie pork rub. Als je wil vullen moet je de buik dichtbinden en daarvoor heb je slagerstouw en een naald nodig. Het vullen van een speenvarken kan met een leuke mix van groenten en verse kruiden. Wel of geen crackling? De huid van het speenvarken, het zwoerd, kun je zo bereiden dat deze goed eetbaar is. Dan moet je het zwoerd wel even voorbewerken. Om te beginnen kerf je het zwoerd een dag voor de bereiding diagonaal in. Gebruik veel grof zout en druk deze goed in de kerven. Het zwoerd moet uitdrogen zodat het knapperig kan worden. Het zout laat je een nacht zitten en de volgende dag veeg je het er weer af. Bij de bereiding van het speenvarken stook je tegen het einde van de bereiding het vuur heel hoog op zodat het zwoerd crackling kan worden. Dit mag niet te lang duren, anders gaart je vlees teveel door. Er ontstaan bubbeltjes op het zwoerd en daaraan kun je zien dat de crackling zich vormt. Als dat is gelukt kun je ook het zwoerd mee serveren.

    Leverbaar: Er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om een afspraak te maken

    €233,95

Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.