Abonneer je op onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze mailing en ontvang €5 korting op jouw eerste bestelling!
Eendenborst uit de skillet met sinaasappel, rode kool en krieltjes Dit lekkere recept vonden we op https://www.biggreenegg.eu/nl/inspiratie/recepten, we hebben het een beetje aangepast niet persé omdat dat het lekkerder is, maar omdat het voor ons zo even beter uit kwam, Eendenborst en sinaasappel is altijd een mooie combi maar met deze rode kool toch bijzonder. Eerst snijden we 1 rode kool en 5 banaansjalotten fijn en raspen we de schil van 2 sinaasappels. De sinaasappels snijden we door, persen we uit en een extra sinaasappel snijden we in 6 stukken. De sjalotjes fruiten we een minuutje in de Dutch Oven, dan voegen we de rode kool, sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de stukken sinaasappel en 2 tl gemalen kaneel toe. Dit roeren we even goed om. We doen er 400ml rode wijn bij, roeren nog een keer goed om en laten dit 2 uur zachtjes pruttelen. Elk half uur roeren we even goed om. Als de kool bijna klaar is maken we wat maizena aan met wat water, mengen tot een papje en roeren dit dor de rode kool. Doe dit beetje bij beetje tot de kool de gewenste dikte heeft. We laten de rode kool nog 2 minuten pruttelen en brengen hem op smaak met zout en peper. De rode kool zetten we weg en stoken de Big Green Egg verder op met de petromax skillet er in (of je plancha griddle als je die hebt). Van de eendenborst snijden we het vet kruislings in en we kruiden de eend met zout en peper. Als de skillet heet is legen we de eendenborstjes er in met de vleeskant omlaag. deze grillen we een paar minuten. Dan draaien we ze om met de vetkant omlaag, steken de thermometers er in en leggen wat plakken sinaasappel (de 4e dus) op de eend. We sluiten de deksel en laten de eend lekker in zijn eigen vet garen. In het recept geven ze aan bij een kerntemperatuur van 52 graden de eend uit de pan halen. Dus dat hebben we braaf gedaan, maar persoonlijk vind ik dat hij daarna iets te ver door gaarde, ook al bleef hij heerlijk sappig. Volgende keer zou ik 50 graden aanhouden en even laten rusten, maar dat is misschien een kwestie van smaak. Als de eend uit de pan is bakken we de sinaasappelschijven nog heel even in het eendenvet. We serveren de eend met de rode kool en in de schil gekookte krieltjes die we met wat gesnipperde bieslook bestrooien. Weer een mooi gerechtje wat niet misstaat in de decembermaand.
€16,54
ParelHoen Gevulde Parelhoen Filet Supreme Marsala We vullen de Parelhoen met Mozzarella, zon gedroogde tomaten en geraspte Grana Padano. Grillen haar en smoren daarna in een mooie champignon saus.De parelhoen valt niet onder kip, maar onder de fazantachtige, een super mals stukje vlees met een lichte wildsmaak. De filet supreme is een filet met het eerste lid van het vleugelbotje er nog aan. Een parelhoen filet is niet zo dik als een kipfilet en dus moeilijk te vullen. We vouwen de filet superme uit en met het vel omlaag en leggen er plakken mozzarella op, daarop wat zon gedroogde tomaatjes en geraspte Grana Pardano (Parmezaan mag ook). Daarop leggen we nog wat mozzarella. We leggen er een tweede feite bovenop met het bot aan de andere kant.Dan ‘naaien’ we de twee filets aan elkaar met saté prikkers.Dan wrijven we ze in met een beetje olijfolie en wat Italiaanse kruiden. We grillen de parelhoen direct aan beide zijden. en leggen hem apart. Dan leggen we de Dutch Oven deksel op de Big Green Egg en doen hier een klein beetje olie, gesneden champignons en versnipperde knoflook in. Even laten braden dan doen we er kippenbouillon bij en crème fraiche. Nog wat peper en zout en dan goed door roeren. Dan de parelhoen er op en regelmatig roeren en de parelhoen bedruipen met de saus.Bij 67 graden kerntemperatuur kan de parelhoen eraf. Snij de filet doormidden en giet over beide porties een beetje champignonsaus. Dit pareltje mag je echt niet missen, die moet je gemaakt hebben.
€8,20
Meld je aan voor onze mailing en ontvang €5 korting op jouw eerste bestelling!