Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
156385838_1626013484258940_1586065454851458998_o

St. LOUIS STYLE CUT IBERICO RIBS

Deze ribben komen van het noten knabbelende Iberico varken en zijn 'St. Louis style cut'. Waar we ‘normaal’ bij spare ribs alleen de lenderibben nemen en de buikribben er af halen zitten deze er bij deze versnijding nog aan. Het resultaat is een sparerib streng van in ons geval ‘slechts’ 1.6 kg (!) Ze worden dan ook per streng geleverd en niet per 2 zoals bij de reguliere spare ribs. Voor de bereiding kiezen we voor de roemruchte 3-2-1 methode. Met een standaard ribrekje kwamen we niet uit in de Big Green Egg Medium, dus moesten we wat improviseren.

Eerst verwijderen we het vlies aan de achterzijde van de ribben waar we ze rondom royaal kruiden met Cimarron Docs Sweet Rib Rub & BBQ seasoning.
Dan prikken we 2 gaatjes in de ribben, buigen hem rond en knopen de uiteindes aan elkaar met slagerstouw.

De Big Green Egg hebben we ondertussen opgestookt naar ca. 100-110 graden, en voorzien van 2 chunks Blues Hog Cherry rookhout.

De plate setter ligt er in en de ribben leggen we plat op het RVS rooster. Het hart van de cirkel blijft voldoende open om de rook rondom de ribben te laten komen.

We leggen de Meater+ los in de ribben om binnen de keteltemperatuur in de gaten te kunnen houden.
De deksel gaat dicht en nu is het een kwestie van 3 uur wachten.

Na 3 uur leggen we 2 dubbele stroken alufolie haaks op elkaar met in het midden een alu opvangbakje. Hierop plaatsen we onze beercan chicken standaard.
We vouwen een schaal / bakje van de folie tot ca. 10 cm hoog en plaatsen de ronde rib in de standaard. De kruiden zitten inmiddels lekker in het vlees vast.

We schenken Calvados rondom over de ribben (appelsap kan ook, maar waarom zou je als je Calvados hebt staan), dan strooien we 2 eetlepels bruine basterd suiker over de ribben en doen 2 klontjes boter erbij.
Nu beschenken we de ribben rondom met Blues Hog Raspberry Chipotle BBQ Sauce.

Van alufolie vouwen we een theemuts, zetten deze over de ribben en vouwen het geheel zo goed mogelijk dicht.

Als het pakket op het rooster staat blijkt dit net aan te passen en gaat de deksel dicht voor nog eens 2 uur op 110 graden.
Na 2 (in totaal dus 5) uur gaat de deksel open en tillen we ons pakketje uit de Big Green Egg.

We pakken hem uit en plaatsen de ribben terug op het rooster. De deksel gaat weer 20 minuutjes dicht en als de ribben weer een beetje drogen kwasten we ze rondom royaal in met Blues Hog Raspberry Chipotle BBQ Sauce.
Nu nog even een goed half uurtje de deksel dicht, dan zijn de ribben klaar.

Je kan er natuurlijk patat, mais, coleslaw etc. bij serveren, wij hielden het bij stokbrood en gegrilde tomaatjes.

Wil je ook eens deze megaribs klaarmaken?

Bestel ze dan hier

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - King of ribs

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.