0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Waards varken Spare ribs - dik bevleesd

    € 24,05 Op voorraad: Voor 11:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
    Spare ribs - dik bevleesd zijn eersteklas babyback ribben versneden van beter leven waards varken. De lekkerste spare rib maak je met het allerbeste vlees.... Toon meer

    Choose from:

    Gewicht in grammen:

    • Deskundig advies in de gezelligste BBQ Shop
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Sfeervolle professionele workshopruimte
    • On- & offlineslager
    Heb je een vraag over dit product?

    Heb je een vraag over dit product?

    Onze werknemers helpen je graag verder.

    Dit product is te verkrijgen in de volgende varianten:

    Productomschrijving

     
    Dik bevleesde Hollandse Jack Daniels Spare Ribs 3-2-1
     
    We hebben weer een paar heerlijke dikbevleesde spareribs van het Hollands varken klaargemaakt op de 3-2-1 methode met een scheutje Jack in Fase 2.
    Velen van jullie weten wel wat het inhoudt, maar voor wie het niet weet leggen we meteen de 3-2-1 methode even uit.
    3-2-1 Staat voor de 3 fases van bereiding: 3 uur, 2 uur, 1 uur. Dat lijkt een heel verhaal maar is super simpel en kan eigenlijk nooit mislukken.
    Met als resultaat heerlijke fall off the bone spareribs.
    Allereerst steken we de Big Green Egg aan en richten deze in voor indirect garen, dus met convEGGtor en stabiliseren deze op 110 graden.
    Voor de bereiding beginnen we uiteraard met het verwijderen van het vlies aan de botkant van de ribben. Steek een lepel, kruisschroevendraaier of botermes onder het vlies en wip het iets op. Pak een stukje keukenpapier in je hand voor meer grip en trek het vlies er af zoals op de foto’s.
    Dan bestrooien we de ribben rondom royaal met
    Letzq
    pork rub.
    We leggen een chunk
    Blues Hog
    Apple wood rookhout bij de kolen en plaatsen het ribrack (of de Zweedse variant).
    Als de ribben in het rack staan en het rookhout is toegevoegd gaat de ketel dicht en hebben we 3 uur pauze.
    Je ziet dat we de Meater geplaatst hebben, dat heeft niets met de garing te maken, maar we kunnen geen 3 uur wachten naast de BGE en gaan binnen aan het werk. Door de Meater kan ik op mijn telefoon gewoon de keteltemperatuur op afstand aflezen en zien of alles goed gaat. Je wilt niet na 3 uur terug komen en zien dat je BBQ al 2 uur uit is.
    Na 3 uur halen we de 2 strengen van het rack en snijden deze doormidden. Dit heeft geen functie, maar maakt ze straks alleen iets handelbaarder in de BGE Medium.
    Van aluminium folie vouwen we een envelop om de streng en ik gebruik de grid lifter even als standaard. We doen in elk envelopje een klontje roomboter, wat appelsap en een royale scheut
    Jack Daniel's Tennessee Whiskey
    Honey Whiskey en Blues Hog Original BBQ saus.
    Dan vouwen we de envelop goed dicht en plaatsen deze heel voorzichtig terug in het rack, pas op dat je geen gaatje prikt, dan loopt hij uiteraard leeg.
    We zetten de timer op 2 uur, pakken een lekker biertje en steken de Zweedse fakkel aan.
    Na 2 uur halen we de enveloppen uit het rack en halen voorzichtig de ribben er uit.
    We leggen de ribben op een plank en doen wat Blues Hog Original BBQ Saus in een kommetje en bestrijken hier de ribben royaal mee.
    De laatste Fase:
    De ribben gaan terug op het rooster voor de laatste fase, nog steeds op 110 graden.
    Deze fase duurt 1 uur waarbij we na een half uur nog een keer BBQ saus over de ribben strijken.
    Als het uur om is zijn de ribben klaar.
    Het is echt een ABC-tje, het enige wat je moet kunnen is de temperatuur van je BBQ constant houden, maar met een kamado is dat ook een makkie.
     

    Specificaties

    Artikelnummer
    99040
    SKU
    36436456

    Toon meer

    Reviews

    5 from 5Based on 18 reviews
    Schrijf je eigen review
    4 from 5

    Met het bijbehorende recept gewoon heerlijk.

    Gepost door: Eric op 25 September 2022
    5 from 5

    Heerlijk malse spare ribs. Gebruik altijd een verkorte variant van de 3-2-1 methode om zeker bij dit malse vlees wat bite over te houden. 2.5-1.5-3/4 op 120 graden

    • +Goed bevreesd en heerlijk mals
    • +Snelle levering
    Gepost door: Edwin op 18 September 2022

    Accessoires

    Maak je aankoop compleet

    Buik Spare ribs (St. Louis Style Cut)

    Deliverytime

    Apple Wood Chunks

    Deliverytime

    Original BBQ Sauce

    Deliverytime

    Butt Rub 128 gram

    Deliverytime

    Spare ribs - dik bevleesd
    € 24,05
    Waards varken Spare ribs - dik bevleesd
    Gewicht in grammen : ca. 1.800 gram 2 strengen
    Op voorraad: Voor 11:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
    Toevoegen aan winkelwagen

    Recent bekeken

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking