Nog 96 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef - Black Angus hamburger
Een super juicy burger van het Black Angus rund met precies de juiste hoeveelheid vet.Ook perfect geschikt voor een Smashed Burger
Oklahoma Fried Onion Burger - A Hommage to American Gastronomy
Dit is de meest pure vorm van American Fast Food.
4 ingrediënten, that’s it:
Burger - Buns - Cheddar Cheese - 3 White Onions
We gebruiken 3 van onze Black Angus Burgers voor 2 broodjes. Van de 3 burgers kneden we 4 balletjes.
De 3 zoete witte uien snijden we dun op een eenvoudige mandoline.
Het is belangrijk dat de ringen heel dun zijn. Met de hand heel dun snijden kan natuurlijk ook.
We stoken onze Feuerhand Pyron op en plaatsen de grill ring.
Uiteraard is het veel imposanter om dit op een OFYR te bereiden, maar de Pyron is een praktisch en handzaam alternatief.
Je kan ook een grillplaat in je kamado plaatsen.
We snijden de burgerbroodjes doormidden en bestrijken het snijvlak met wat olijfolie.
Als de grillring een temperatuur heeft tussen de 200 en 250 graden (ook de grillring heeft verschillende temperatuur zones van binnen naar buiten gemeten) leggen we de broodjes even met de snijkant op de plaat.
Als deze een klein beetje kleuren halen we ze er af en leggen de 4 burgerballetjes op de plaat.
Nu wordt het tijd om de burgers te ‘smashen’. In de shop hebben we hiervoor een officiële Smash Burger Tool Maar wij gebruiken gewoon even een kleine gietijzeren skillet die we goed aandrukken. Hoe platter hoe mooier.
Het aandrukken zorgt ook meteen voor een mooie crust.
Op de smashed burgers leggen we nu royaal uienringen en dit laten we even garen.
Zorg dat de uien op en rond de burgers liggen dat zorgt voor een mooi verschil in garing.
Als de uien naast de burger goed kleuren is het tijd om de burgers inclusief uien te ‘flippen’.
De burgers liggen hierna dus op een bedje van uien te garen. Op de burger leggen we wat Cheddar Cheese, kies hiervoor de echte en geen plastic namaak.
Op 2 burgers leggen we nu de 2 helften van het broodje. Het idee is dat de stoom van vlees en uien in het broodje trekt.
Waarom dan niet op alle 4 de burgers een deel van het broodje? Geen idee, maar wie zijn wij om te zeggen dat ze het in Oklahoma fout doen.
Als de kaas gesmolten is halen we het kapje er af en halen het broodje kompleet met cheesburger en ui van de plaat en keren deze om.
Hierop leggen we eventueel nog wat losse uien van de grillring en daarop de volgende smashed burger met de uien onderop en de kaas bovenop.
We hebben nu de volgorde broodje, kaas, smashed burger, uien, uien, smashed burger, kaas en toppen af met het broodje.
Geen saus, geen sla, geen mayo of ketchup, eventueel kan je er wel een plakje augurk op leggen.
We eten de super juicy burger met wat frites en wat salade ‘on the side’
Dit is echt een super simpele burger, maar één van de lekkerste die ik ooit gegeten heb. Daarnaast is bakken op de ring rond het vuur altijd sfeervol en leuk om te doen.
Nog 32 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef / Flat Iron Sukade "gesplitst"
We kennen de sukade vooral als oma’s stoofvlees, dit uren sudderen was nodig om het taaie vlies op te laten lossen. Door de sukade te splitsen en het vlies te verwijderen ontstaat een heerlijke malse steak die perfect high & fast af te grillen is op de BBQ.
Deze sukade komt van het black Angus rund wat garant staat voor een heerlijk volle smaak en malsheid.
Recepttip:GEGRILDE BLACK ANGUS SUKADE MET KRUIDEN OLIE EN CHUTNEY
Een gegrilde sukade is echt super lekker. Om een sukade te kunnen grillen i.p.v. te stoven moet deze normaal gesproken wel eerst gesplitst worden. De zeen middenin de sukade moet er uit, want onder de 65 graden is die super taai.Onze sukades zijn al gesplitst dus die kunnen zo op het vuur. Wij kozen voor onze graan gevoerde Black Angus sukade. De graan voering zorgt voor een mooie vetmarmering in het vlees.
De Chutney:Eerst zetten we de Chutney op in een kleine Dutch Oven.Doe 230 gr. zilveruitjes, 75 gram rozijnen 1,5 eetlepel honing, 2 kruidnagels, 7 jeneverbessen, 60 cc droge witte wijn en 60 cc witte port in de Dutch Oven en laat dit rustig pruttelen tot het vocht weg is en de uitjes zacht zijn. Houd er rekening mee dat dit 45-60 minuten kan duren.Verwijder dan de kruidnagels.
Kruidenolie:Pel de knoflook, rits de kruidentakjes en maak de peper schoon. Dan mengen we de kruidenolie: Doe 250 ml olijfolie, 5 knoflooktenen, 0,5 ui, 1 kleine chilipeper zonder zaadjes, wat takjes verse thijm, 15 gr. rozemarijn, 1/2 eetlepel zeezout in een kom en meng dit in de blender.
Terwijl de Chutney pruttelt smeren we nu de sukade rondom in met de kruidenolie. En steken de Big Green Egg aan.We plaatsen het gietijzer rooster boven direct vuur en laten hem ca. 200 graden worden.De sukade gaat op de grill en even later draaien we deze een kwartslag voor een mooie grill ruit.Dan draaien we hem om en herhalen de handeling. Ondertussen bestrijken we de bovenkant weer met wat olie.Na 2 kanten grill ruit leggen we de sukade hoger op het RVS rooster om door te garen naar een kern van 49 graden.
Net op het moment dat ik de Meater plaats krijg ik een melding voor een software update van 6-8 minuten. Tja, altijd vooraf je spullen klaar zetten…Gelukkig hebben we ook nog een fast thermapen om te meten en komt het allemaal goed.
We leggen het vlees nog 10-15 minuutjes weg om te rusten en snijden de sukade dan in mooie plakken.Over het vlees verdelen we de chutney.
Ook deze sukade was weer super.
Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid
Black Angus Beef - Cote de boeuf
Deze Côte de Boeuf is een waar pronkstuk met een intense smaakbeleving en een indrukwekkende vetstructuur. Dit majestueuze stuk vlees wordt gesneden van de laatste zes ribben van het rund - de befaamde ribrack. Je vindt het aan de voorkant van de rug, waar het naadloos overgaat in de lende. Door zijn unieke positie aan de minder gespierde voorkant is het vlees merkbaar zachter dan een lendebiefstuk.
Het kenmerkende bot dat bij de Côte de Boeuf hoort, is geen toeval - het is juist de sleutel tot culinaire perfectie. Tijdens het grillen gebeurt er namelijk iets magisch: het collageen tussen bot en vlees lost langzaam op en verrijkt het vlees met een ongeëvenaarde smaakdiepte. Met een gewicht van ongeveer 1000 gram is dit een perfect stuk vlees om te delen met 2 tot 3 mede-vleesliefhebbers.
Het verhaal achter dit premium stuk? Deze Côte de Boeuf komt van Ierse runderen die het grootste deel van het jaar vrij rondgrazen in de uitgestrekte groene weilanden. Door hun natuurlijke grasgevoerde dieet groeien ze rustig op in hun eigen tempo. Dit resulteert niet alleen in superieur vlees, maar zorgt ook voor een hoger gehalte aan gezonde Omega-3 vetzuren vergeleken met graangevoerd rundvlees.
Een waar festijn voor de toegewijde BBQ-liefhebber die houdt van authenticiteit en pure smaken!
DE MAGIE VAN EEN COTE DE BOEUF POUR DEUXIk zal nooit de eerste keer vergeten dat ik zo’n mooie malse sappige Côte de boeuf heb gegeten.Het was eind jaren tachtig in de kleine straatjes van Calvi op het Franse eiland Corsica. We hadden net onze laatste girobetaalkaart verzilverd en waren met de motor naar een terras gereden in het oude centrum. De lauwwarme zeewind waaide door de straten. Uit het menu kozen we voor een Côte de boeuf pour deux. De ober bracht een heerlijk ruikende en prachtig gegrilde Côte de boeuf die hij ter plekken aan onze tafel versneed en de mooiste delen over twee borden verdeelde. Those where the days..Lekker eten is emotie en zo’n mooie malse sappige Côte de boeuf zal voor mij altijd iets magisch houden..
Als ik dan de nieuwe Black Angus Côte de boeuf bij Beef Exclusief binnen zie komen denk ik maar één ding..
Ik heb even wat boter gesmolten met een beetje knoflook en een ‘Herbsbrush’ gemaakt door wat tijm, rozemarijn en oregano bij elkaar te binden. Terwijl we de steak indirect garen borstel ik hem regelmatig met de kruidenkwast en het knoflookbotermengsel. Bij 46 graden haal ik hem van het rooster en verwijder de platesetter nog even vol gas tot 50-52 graden en dan even laten rusten.We hebben er een paar potatobombs bij gemaakt gevuld met kruidenboter en ham.
Het was weer een trip down memory lane…
Nog 1 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef - Tomahawk steak
Een Tomahawk is een strijdbijl zoals die gebruikt werd door de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika en door de gelijkenis dankt de Tomahawk Steak hier zijn naam aan.
Fantastisch om Caveman-style direct tussen de houtskool te grillen zoals bijv. in onderstaande recepten:
“CAVEMAN-STYLE" BLACK ANGUS GRAIN FED TOMAHAWK STEAK
Laat het testosteron door je lijf gieren. Stook een vuur en rooster een stuk vlees. Dat is kort gezegd de formule voor een Caveman style Tomahawk steak.Caveman style wil zeggen dat je het vlees letterlijk direct op de kolen legt. Dus zonder rooster.
Het recept is simpel: Zorg dat de Tomahawk op kamertemperatuur is en strooi er wat zout over.Wacht met peper tot de tomahawk gegrild is, dit zou verbranden en bitter worden.Zorg voor een mooi schoon kolenvuur zonder as op de kolen.Let op, gebruik geen briketten en alleen de beste kwaliteit kolen. Wij gebruikte Black Ranch Marabu. Zorg dat dit vuur op volle sterkte is en leg het vlees er op. De hitte zal het vlees direct dichtschroeien. Vreemd genoeg verbrandt het vlees niet en blijft er geen kool aan het vlees achter op het oppervlak.
Laat de steak garen tot 48 graden kerntemperatuur. Haal hem uit het vuur en laat hem 10 minuten rusten. Simpeler kunnen we het niet maken en BBQ-Grillsmaak gegarandeerd.
Nog 4 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef - Ribeye rollade
Een culinair hoogstandje voor de echte BBQ-kenner. De verfijnde kruidenmix versterkt de rijke smaak van het premium Black Angus rundvlees. Door de gerolde vorm gaart het vlees gelijkmatig en ontstaat er een sappig resultaat. Een indrukwekkend gerecht dat gegarandeerd alle BBQ-gasten zal verrassen.
SPIT GRILLED, GRAIN FED BLACK ANGUS RIBEYE ROLLADE
Rib eye op de BBQ is altijd een topper, maar deze keer bereiden we geen steaks maar een rib eye rollade.
Dit mooie opgebonden stuk ribeye wordt al heerlijk gekruid geleverd wat er voor zorgt dat de kruiden smaak al lekker in het vlees getrokken is.
We halen de rollade een dag van te voren uit de vriezer en laten deze rustig ontdooien in de koelkast.
2 uur voor gebruik halen we deze uit de koelkast en uit de vacuümverpakking zodat deze kan ademen en op temperatuur kan komen. Doe je dit niet dan zal de kern bij aanvang maar 2 graden zijn en moet de buitenkant veel verder doorgaren om een goede kerntemperatuur te krijgen.
Als je de rollade low and slow zou voorgaren en daarna afgrillen heb je hier geen last van, maar wij gingen voor een spit bereiding.
We stoken de Big Green Egg op tot 240 graden en plaatsen de spitring. De rollade rijgen we aan het spit en deze plaatsen we in de Big Green Egg. We gebruiken deze keer geen rookhout omdat we al bijna een overdosis aan kruiden gebruiken.
We laten de ribeye een kleine 10 minuten zo op hoge temperatuur draaien om een mooi gegrilde buitenkant te krijgen, dan temperen we het vuur naar 180 graden en bestrijken de buitenkant van de rollade met een kruidenolie (mengsel van olie, dille, zout, peper, salie, knoflook, oregano en rozemarijn). Dit herhalen we na 10 minuten nog een keer.
Waarschuwing: Wij hebben de Meater + direct bij de start in de rollade gestoken paralel aan het spit, Let op dit is wel op eigen risico. Als de Meater te heet wordt gaat er groot alarm af op je telefoon, maar in de eerste fase is het wel een zeker risico. Ja kan ook de Meater insteken als de keteltemperatuur onder de 200 graden is, maar Meater boven direct heat blijft een zeker risico. Maar het werkt wel super handig, dus wij nemen de gok soms.
Als we een kerntemperatuur hebben van 45 graden halen we de rollade er af en leggen deze op folie met daarop een plak roomboter en wat dryrub. Hij mag /moet nog even doorgaren dus deze keer vouwen we het pakketje bewust goed dicht.
Ondertussen hebben we wat kastanjechampignons in plakjes gesneden en in een pannetje gebakken met royaal roomboter, zout, en een peper/knoflook mix.
Na een kleine 10 minuten pakken we de rollade uit en snijden deze in dunne plakken. we serveren de rollade met de champignons, gebakken aardappeltjes en wat salade.
Nog 16 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef - Runder spareribs /
Beef Back Ribs
Beef Black Angus runder spareribs zitten bomvol smaak, zijn super sappig en hebben een perfecte balans van mals vlees en smaak.Perfect voor in de BBQ of in de oven.
Reccept: Deze keer hebben we gekozen voor de Beef Back Ribs. Zeg maar de runder variant van onze Iberico Baby Back Ribs.
Net als met varkens spareribs zijn er verschillende opties, zoals eerst voorgrillen, wel of niet inpakken etc.
Wij gaan voor de ‘lazy way’ en kiezen voor een low and slow sessie op 110-120 graden zonder inpakken of voorgrillen.Eerst verwijderen we het vlies aan de botzijde en bestrooien we de ribben rondom met Spicy White Lightning.
De Big Green Egg zetten we met convEGGtor (platesetter) er in op ca. 115 graden.
We leggen een blokje rookhout op de kolen en we leggen de ribben in de BGE.
Nu mengen we alvast 120 ml appelcider azijn met 2 eetlepels Kosmos Honey Killer Bee Rub.
Na een uurtje zitten de kruiden lekker aan het vlees en bestrijken we de ribben voorzichtig met onze appelcider BBQ saus mix.
Dit herhalen we de komende 3 uur nog een keer of 4.
De azijn zorgt voor malser vlees en de Kosmos Honey Killer Bee Rub voor een lekker pittige smaak aan de buitenzijde.
Na 4 uur stoppen we met smeren en plaatsen we de thermometer, deze blijft bij ons 20 minuten hangen op 72 graden. Geen paniek, komt goed.
De kerntemperatuur gaat weer stijgen en na een kleine 5 uur zitten we rond de 87 graden kerntemperatuur en prikken we even in het vlees tussen de ribben. Dit voelt mooi zacht aan.
We snijden de ribben en serveren ze met wat frisse rode biet salade.
De smaak is weer echt anders dan short ribs.
Al met al ben je dus ca. 5 uur bezig maar het vraagt heel weinig werk. Ideaal dus op een mooie nazomerdag.
Nog 5 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Platte Valley Black Angus Picanha - USA
Til je BBQ-ervaring naar een hoger niveau met de Platte Valley Black Angus Picanha uit de USA. Dit uitzonderlijke stuk vlees is afkomstig van de beroemde Black Angus runderen, speciaal geselecteerd en verzorgd volgens de strengste kwaliteitseisen. Platte Valley Food Group, opgericht in 1975, combineert decennialange expertise met een duidelijke missie: de allerbeste kwaliteit rundvlees leveren aan vleesliefhebbers wereldwijd.
Deze Picanha komt van runderen die humaan zijn behandeld en een 100% natuurlijke levensstijl hebben. Ze krijgen een dieet van natuurlijke granen en voedingsstoffen, wat resulteert in vlees dat niet alleen rijk is aan smaak, maar ook gegarandeerd vrij is van antibiotica. Bovendien voldoet dit vlees aan de strengste EU-certificeringen, zoals het USDA NHTC-programma, wat het een zeldzame premiumkeuze maakt op de Europese markt.
Met zijn iconische vetkap en USDA-gecertificeerde marmering brengt deze Picanha een perfecte balans tussen sappigheid en malsheid. Het vlees is afkomstig van genetisch pure Black Angus runderen, geen compromis, geen shortcuts – alleen de beste kwaliteit voor op jouw BBQ.
Kies voor Platte Valley Black Angus Picanha en proef het verschil dat zorg, vakmanschap en kwaliteit maken. Perfect voor de echte BBQ-liefhebber die alleen het allerbeste wil.
Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid
Black Angus Beef - Gentleman steak
Gentleman steak vanBlack Angus is een mooi mals braadstuk en houdt het midden tussen een entrecote of lende en de ribeye met wat meer vet !
GENTLEMAN STEAK with homemade pepper sauce
De vetkap snijden we even kruislings in en we bestrooien de steak rondom met All Purpose BBQ Rub van Grate Goods
Lees hier het complete recept
Nog 28 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef - Gehakt 70/30 - 500 gram
Het gehakt van Black Angus runderen uit Uruguay is ongeëvenaard in smaak en kwaliteit. Het vlees is afkomstig van runderen die vrij hebben kunnen grazen op de weelderige, groene weiden van Uruguay, en dat proef je terug in elke sappige, smaakvolle hap.
Het gehakt is perfect gemarmerd, met precies de juiste hoeveelheid vet om het vlees sappig en mals te houden tijdens het bereiden. De smaak is rijk en complex, met tonen van nootachtige zoetheid en een subtiel kruidig aroma dat het vlees nog verder versterkt.
Of je nu kiest voor een simpele burger op een zacht, versgebakken broodje, of een meer uitgebreide creatie met kaas, sla, tomaat en andere toppings, het gehakt van Black Angus runderen uit Uruguay is de perfecte basis voor een onvergetelijke hamburgerervaring.
Bekijk hier onze hamburgerrecepten
Nog 2 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef - Rundernek / Chuck roast
De Krachtpatser voor Low & Slow
De Chuck Roast, ook bekend als Chuck Eye Roast, is het geheime wapen van elke BBQ-meester die houdt van lang en traag garen. Dit weelderige stuk vlees komt van het overgangsstuk tussen de rib eye en de rundernek - vergelijk het met de procureur bij het varken.
Wat deze Black Angus Chuck Roast zo bijzonder maakt? De schitterende marmering die door het vlees loopt! Die vetdooraderingen transformeren tijdens het lage en trage garen tot een onweerstaanbaar mals eindresultaat. Perfect voor wie houdt van traditioneel stoofvlees, maar het absolute summum is om er pulled beef van te maken.
En omdat we hier te maken hebben met Black Angus, krijg je een extra dimensie aan rijke, intense vleessmaken die je BBQ-sessie naar een hoger niveau tillen. Een echte smaakexplosie voor de toegewijde low & slow liefhebber!
GEWELDIGE PULLED BEEF IN 6-8 UUR UIT DE BGE I.C.M. DE DUTCH OVEN
We wilden graag Pulled Beef maken maar zaten een beetje met de tijdsplanning. Op de ‘traditionele’ manier is 12 uur niets vreemds en dat wilden we graag inkorten, maar met behoud van smaak en malsheid. Maar we wilden ook niet dat het een ‘gewone' stoofpot werd. Na wat speurwerk kwamen we uit op een combi-bereiding kamado / Petromax Dutch Oven.
We halen de rundernek van 1.600 gram 36 uur voor gebruik uit de vriezer en laten deze in de koelkast ontdooien.Lees hier het complete recept
Nog 33 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef - Flatiron portioned steak (200 gr.)- Gesplitste sucade
Mooie portion steaks van 200 gram. We kennen de sukade vooral als oma’s stoofvlees, dit uren sudderen was nodig om het taaie vlies op te laten lossen. Door de sukade te splitsen en het vlies te verwijderen ontstaat een heerlijke malse steak die perfect high & fast af te grillen is op de BBQ.
Deze sukade komt van het Black Angus rund wat garant staat voor een heerlijk volle smaak en malsheid.
Een Flat Iron Steak wordt gesneden van een runder-sucade. Een heerlijk mals stuk vlees om als steak te bereiden op de barbecue. Wat zeezout en gemalen peper is al voldoende om de steak lekker op smaak te brengen.
Bereidingswijze• Bereid de BBQ voor om indirect te garen en zorg voor een temperatuur rond de 175-200°C• Leg het vlees op de BBQ.• Gaar de steak tot een kern van 50°C• Als de kerntemperatuur is bereikt, keer dan het vlees een paar keer om op de hete BBQ• Laat de steak 5 - 10 min rusten • Serveer en snij de Flat Iron Steak
Serveer de steak met bijvoorbeeld gemengde sla, olijven en tomaatjes. Verder wat olijf olie en gedroogde oregano. Een heerlijke smaakcombinatie!Eet smakelijk!
de Flat Iron Steak: een heerlijk mals stuk vlees. Kort en hard afgrillen
Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid
Platte Valley Black Angus Bavette / Flapmeat - USA
Ben jij klaar om indruk te maken bij de BBQ? De Platte Valley Black Angus Bavette uit de USA is een stuk vlees met karakter. Deze Flapmeat, afkomstig van het puurste Black Angus rund, staat bekend om zijn rijke, intense smaak en prachtige structuur. Het is dé keuze voor de liefhebber van goed vlees met een bite.
Onze Black Angus runderen leven in alle rust en krijgen een dieet van natuurlijke granen en voedingsstoffen. Dit garandeert vlees dat niet alleen mals is, maar ook een ongeëvenaarde smaak biedt. Geen antibiotica, geen kunstmatige toevoegingen – alleen puur natuur. Dankzij de USDA NHTC-certificering en jarenlange vakmanschap biedt Platte Valley vlees van wereldklasse, exclusief op jouw BBQ.
De bavette komt tot zijn recht op hoge temperaturen: snel grillen op de BBQ en vervolgens rusten, zodat die sappige, robuuste smaak helemaal naar voren komt. Snijd ‘m haaks op de draad en elke hap is een combinatie van malsheid en een volle, krachtige vleessmaak.
Of je nu een klassieke chimichurri erbij serveert of ‘m puur houdt, deze Black Angus Bavette zorgt gegarandeerd voor complimenten aan de grillmaster. Platte Valley Black Angus Bavette – omdat jouw BBQ het beste verdient.