Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Taurus Gold Entrecote uit de pan

Taurus Gold Entrecote uit de pan

“Ik heb een paar mooie entrecotes klaar liggen voor de BBQ, maar nu regent het pijpenstelen. Hebben jullie nog een tip?”
Deze vraag kregen we laatst en natuurlijk hebben wij een tip!
Entrecotes, ribeyes etc. zijn ook super lekker te bereiden in een pan op het fornuis.
De truc zit hem in 2 dingen, 1. een goede pan 2. Baste, baste en nog meer basting, ofwel het overschenken met heet vet.
We gaan aan de slag met een paar mooie 200 dagen graan gevoerde Taurus Gold Black Angus Entrecotes en een Combekk Ceramic Pro Fry Pan uit ons assortiment.
Deze pan is gemaakt van gerecycled RVS, heeft een diameter van 28 cm en is geschikt voor alle warmtebronnen. De bodem is 4,5 mm dik en de anti aanbaklaag is zonder PFAS of BPA.
Een gietijzeren skillet werkt ook heel goed.
Het vlees halen we uit de verpakking en laten we even ‘luchten’, we bestrooien het royaal met grof zeezout en laten het op kamertemperatuur komen.
We pakken wat takjes tijm en rozemarijn, snijden wat zoete witte uien in dunne ringen en snipperen wat knoflooktenen. We gebruiken ongeveer een halve ui en 1 à 2 knoflooktenen per steak.
Dan stoken we het vuur flink op en laten de pan goed warm worden met royaal Di Lorenzetto olijfolie er in.
Vind je het lastig om de temperaturen in te schatten, pak dan je IR thermometer en Meater uit je BBQ pit.
We wachten tot de dikke bodem een temperatuur heeft van 170 graden, dit meten we met de IR thermometer, maar je kan ook de houten steel van een lepel in je olie doen, als er luchtbelletjes verschijnen is je temperatuur goed.
We plaatsen de Meater in de entrecote, dit lijkt misschien overdreven, maar als je het niet gewend bent gaat deze bereiding veel sneller dan je denkt en is je entrecote snel ‘welll done’ en dat wil je absoluut niet.
De entrecote zetten we verticaal met de dikke vetrand op de bodem van de pan. Zo bakken we de vetrand en begint deze al mooi te smelten. Dit doen we zolang als we het met de hand boven de hete pan vol houden.
Dan leggen we de steak plat en wrijven deze door de olie. Nu gaat er een flinke klont roomboter bij. Dan de uiringen, kruiden takjes en knoflook. Nu is het een kwestie van continu omscheppen van het hete vet over de bovenzijde van de steak.
Hiermee roer je ook meteen de uien om. Blijf het vlees continu ‘basten’ ofwel overscheppen met vet. Halverwege draai je de steak nog een keer om en herhaal je het basten op de andere kant.
Vergis je niet, een steak van een cm of 3-4 op kamertemperatuur is in ca. 5 minuten klaar, dus je moet echt gas geven.
Bij 50 graden kern halen we de steak uit de pan en laten deze even rusten op een houten plank. Wat versgemalen peper maakt het geheel af.
Dan serveren we de steak met het ui-knoflook kruidenmengsel en schenken er nog wat braadvet over, wat stukken grof brood er bij zijn heerlijk om mee in het vet te dippen.
Dus valt je BBQ weer eens in het water, of wil je gewoon in je keuken een heerlijke steak maken? Geen paniek, binnen 10 minuten heb je echt een heerlijke steak op je bord.
Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.