Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
243157213_1776736529186634_8611243002644923651_n

Struisvogelbiefstuk met Licor 43 saus

Het wordt weer tijd voor wild en als je dit nog nooit gegeten hebt is het nu echt hoog tijd! Wat een heerlijk restaurantwaardig stukje vlees is dit. Toen we met de struisvogelbiefstuk de shop uit liepen riep Reli nog snel: “lekker met Licor 43 saus”.

Het wordt weer tijd voor wild en als je dit nog nooit gegeten hebt is het nu echt hoog tijd! Wat een heerlijk restaurantwaardig stukje vlees is dit.

Toen we met de struisvogelbiefstuk de shop uit liepen riep Reli nog snel: “lekker met Licor 43 saus”.

En wie zijn wij om niet te luisteren naar onze smaakexpert? Dus Licor 43 saus it is.

We stoken de Big Green Egg op met het gietijzeren rooster onderin. Hierop plaatsen we een skillet en bakken we wat gehalveerde kastanje champignons met royaal Di Lorenzetto olijfolie.

Ondertussen snipperen we alvast 2 sjalotjes en meten we 2 dl. kippenbouillon af. Als de champignons klaar zijn zetten we deze weg onder aluminium folie. Let op, het begint buiten al aardig af te koelen ’s avonds dus als je dingen laat ‘rusten’ zet ze dan wel in de buurt van je heater of goed afgedekt.

De struisvogel biefstukjes kruiden we met grof zeezout en grillen we even rondom aan op het gietijzeren rooster. Let op, het gaat alleen om de buitenkant dus niet om het garen.

Je kan ze ook in de skillet aanbraden, maar dit vinden we mooier.

We leggen de biefstukjes even apart in folie en plaatsen de grote skillet op het RVS rooster hoog in de Big Green Egg. Als deze goed heet is doen we hier een paar eetlepels olijfolie in en de gesnipperde sjalotjes.

Als deze mooi glazig zijn en bijna gaan kleuren doen we hier de 2 dl. bouillon bij. Dezelfde maatbeker gebruiken we nu snel om 1 dl Licor 43 af te meten en ook toe te voegen. We roeren de pan even goed door en doen er dan een flinke scheut worcestershire saus bij.

Goed doorroeren en als het een beetje in begint te koken leggen we de biefstukjes in de saus om verder te garen. Laat ze lekker rondom badderen in de Licor 43. Let op, ze zijn niet zo groot en de kerntemperatuur van 52 graden is snel bereikt.

Haal de biefstukjes uit de saus en laat ze even rusten onder aluminium folie.

De saus is aardig ingekookt en we voegen al roerend nog ca. 2 el opgeloste maizena toe om de saus verder in te binden.

We serveren de struisvogelbiefstukjes met de champignons en de saus en wat gekookte krieltjes erbij.

Bestel hier je struisvogel biefstukjes

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.