Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
IMG3_0016_2

Spit-gegrilde Waardse Boerderij kip met sinaasappel en ras el hanout

We hebben best wat mooie herfstavonden tussendoor en wat is er dan lekkerder dan een vuurtje aansteken, herfstbokje pakken en de geur opsnuiven van een houtskool gegrilde kip? Kip en citrus gaan altijd al mooi samen, maar geïnspireerd door Francesca kookt voegen wij er ook nog wat Marokkaanse kruiden aan toe. We hebben een mooi klein Waards Boerderij kipje gepakt van 1 kg. Precies mooi voor samen.

Eerst hakken we 1 zoete ui, 2 teentjes knoflook en een rode peper (zonder zaadlijsten) in grove stukken. Deze doen we in de kom van de staafmixer en hier voegen we 4 eetlepels van onze Egosum olijfolie bij plus de rasp van 1 sinaasappelschil. Ook persen we 2 sinaasappels uit en dat sap voegen we toe. Nu nog 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels ras el hanout en dan mixen we het even goed door.

We doen de kip in een vacuumzak en gieten hier de marinade bij. Even vacuumzuigen met de Solis (echte top zo’n apparaat, ook voor portioneren of leftovers) en dan leggen we de kip minimaal 8 uur in de koelkast, mag uiteraard ook een hele nacht.

Je kan ook een zipperbag of pedaalemmerzak gebruiken maar zo pakt hij de marinade perfect op en de zak is ook lekker stevig.

Dan stoken we de Big Green Egg op. Wij gebruiken de medium en vullen de kolenmand deze keer iets meer dan de helft, dus minder dan bij normaal grillen.
We plaatsen de spitring en brengen de temperatuur naar ca. 180 graden.

Het kippetje gaat aan het spit en om te voorkomen dat ze gaat fladderen of wegloopt binden we de poten en vleugels vast met slagerstouw.
Spit in de Big Green Egg, zoals gezegd een Bockbiertje uit de koelkast en nu even rustig een kleine 3 kwartier wachten.

Ondertussen alleen even de krieltjes koken, afgieten en wat peterselie en citroenrasp door de krieltjes mengen voor de frisheid en smaak.
Als we een kerntemperatuur van 74 graden hebben bereikt halen we de kip er af en laten hem heel even rusten.De kip gaat op het bord met krieltjes er omheen en klaar.

Bekijk hier de draaispit acties: https://www.beefexclusief.nl/search/draaispit/

Bestel hier je vacuummachientje: https://www.beefexclusief.nl/search/solis/

Bestel hier je Waardse Boerderijkip: https://www.beefexclusief.nl/search/waardse+boerderijkip/

Bestel hier je olijfolie: https://www.beefexclusief.nl/search/olijfolie/?brand=3907663

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.