Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
328112852_697838348711006_6752955154485574261_n

Gegrilde Kalfs Tomahawk met misoboter, lookbrood, gegrilde tomaatjes en Salsa verde

Vaak grillen we kalfsvlees als we iets lichters willen eten, dat gaat deze keer niet op. Het gerecht zit bomvol smaak. We serveren de steak op een bedje van lookbrood. De sappen van het vlees zakken ook een beetje in het brood wat dit extra lekker maakt.

Vaak grillen we kalfsvlees als we iets lichters willen eten, dat gaat deze keer niet op. Het gerecht zit bomvol smaak.

We serveren de steak op een bedje van lookbrood. De sappen van het vlees zakken ook een beetje in het brood wat dit extra lekker maakt.

Salsa Verde:

Hier beginnen we mee.

• 1 handvol dragonblaadjes fijngehakt

• 1 bosje peterselie, grof gehakt

• 1 sjalot, fijngesneden

• 2 teentjes knoflook, gehakt

• 4 Ansjovis

• 1 eetlepel kappertjes

• 100 ml olijfolie

• citroensap, naar smaak

• zout, naar smaak

Alle ingrediënten doen we in een kom en mixen we met de staafmixer. Let op, het mag best grof blijven. Is het iets te fijn geworden? Snij dan nog even grof wat peterselie en roer dit door de Salsa Verde.

We laten de Kalfs Tomahawk op kamertemperatuur komen en kruiden deze met Funky Ouma Braaisalt.

Ondertussen gaan we aan de slag met de miso boter en het brood.

Misoboter:

We mengen 30 g ongezouten boter met 20 g bruine misopasta en laten deze opwarmen tot de boter zacht is. Deze zetten we apart om straks het vlees mee te bestrijken.

Lookbrood:

We mengen 75 g gezouten boter, zacht, 3 eetlepels gehakte peterselie en 20 g knoflook, geplet.

Dan snijden we een Ciabatta in de lengte door en besmeren de snijkant van het brood met de knoflookboter.

Het brood grillen we in de Bastard op het gietijzeren rooster.

De Tomahawk:

The Bastard staat op 230 graden met aan 1 kant het gietijzeren rooster en aan de andere kant de platesetter en het RVS rooster.

We leggen de tomahawk op het gietijzer en als deze mooi aangegrild is draaien we hem om.

Nu smeren we de bovenkant in met de Miso boter.

Als de onderkant ook aangegrild is gaat de tomahawk op het RVS rooster en blijven we deze regelmatig insmeren met de Miso boter.

Als het vlees een kerntemperatuur heeft van 50 graden halen we de Tomahawk uit de Bastard en laten deze even rusten.

Op de Baas Boards plank schuiven we een hoekijzertje onder het brood en plaatsen de Tomahawk op het brood.

Over de bovenkant schenken we de Salsa Verde en we leggen er wat gegrilde trostomaatjes bij.

Bestel hier je KalfsTomahawk

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.