Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Waards kalf - Kalfs Tomahawk

Omschrijving

De tomahawk, wie kent hem niet....een mooi stuk vlees voor het échte barbecuegevoel! Een ribeye met een bot, zo zou je het ook kunnen noemen. Hoe dan ook, wat een festijn om zo'n mooi stuk vlees te bereiden! Moeilijk? Welnee !

Wij snijden de tomahawk natuurlijk van de beste runderen die we kunnen vinden: hier gaat het om het volledige plaatje - de smaak, de kleur, de structuur, de hele beleving moet gewoon kloppen. No discounts is het motto! We hebben deze runder tomahawk voor u, en ook een kalfs tomahawk

KALFSTOMAHAWK MET APPEL EN ROZEMARIJN

We kennen allemaal de stoere tomahawk. Dit is zijn boterzachte kleine zusje.
We gebruiken de Pyron vuurton met grillring van Feuerhand en daarna de Big Green Egg om ze rustig door te garen.
Waarom de Pyron?
Het zijn niet echt zwoele zomeravonden en dan geeft de Pyron met de plaat erop toch lekker warmte en sfeer af. De hete plaat zorgt ook direct voor het mooi carameliseren van het vlees.

Bovendien vinden we het gewoon een supertof apparaat waarbij je niet alleen de vuurton of grillplaat kan gebruiken, maar ook prima met een pan aan de slag kan op de binnenring. De Pyron is compact, en betaalbaar, makkelijk mee te nemen en binnen no time warm. Bovendien zorgt het speciale dubbelwandige systeem voor een mooi circulatie van zuurstof en daardoor heb je weinig rook.

Maar uiteraard hadden we dit ook ‘gewoon’ in zijn geheel in de Big Green Egg kunnen maken of binnen met een grillpan i.c.m. de oven.

We snijden 2 stevige appels in partjes en 1 ui in dunne ringen en hakken een stuk of zes takjes rozemarijn fijn.
We zorgen dat het vlees op kamertemperatuur is en bestrooien het met Flor del Delta.

Dan gaan de tomahawks op de hete plaat en schroeien we ze rondom mooi dicht.
De Big Green Egg hebben we ondertussen ingesteld op ca. 110 graden indirect.

Als het vlees mooi aangeschroeid is steken we de Meater er in en gaat het in de Big Green Egg.
Op de Pyron plaatsen we een wok met lange steel en we leggen wat ontbijtspek op de plaat.
In de wok doen we olie en de uienringen, deze fruiten we een minuut of 3. Goed opletten, het is geen gasfornuis, dus let goed op de temperatuur. Dan voegen we de appel en rozemarijn toe en roeren goed om.

Als de kalfstomahawk een kerntemperatuur heeft van 50 graden halen we deze uit het ei en laten we ze rusten.
Nu leggen we een trosje tomaten op de grillplaat.

Dan serveren we de tomahawk met de appel/ui/rozemarijn, wat gebroken spek en tomaatjes.
Wat is dat kalfsvlees toch boterzacht.

Waards kalf - Kalfs Tomahawk

Productformulier

De tomahawk, wie kent hem niet....een mooi stuk vlees voor het échte barbecuegevoel! Een ribeye met een bot, zo zou... Lees meer

€30,00

Afhalen in onze winkel

Nog 3 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    • Deskundig advies in de gezelligste BBQ Shop
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Sfeervolle professionele workshopruimte
    • On- & offlineslager
      Heb je een vraag over dit product?

      Ons Beef Exclusief team helpt je graag verder! Klantenservice

      Stuur ons een berichtje!

      Bezoek onze showroomBezoek onze showroom

      Beef Exclusief
      Bredeweg 126
      2761KB Zevenhuizen
      Nederland
      Bekijk openingstijden

      Omschrijving

      De tomahawk, wie kent hem niet....een mooi stuk vlees voor het échte barbecuegevoel! Een ribeye met een bot, zo zou je het ook kunnen noemen. Hoe dan ook, wat een festijn om zo'n mooi stuk vlees te bereiden! Moeilijk? Welnee !

      Wij snijden de tomahawk natuurlijk van de beste runderen die we kunnen vinden: hier gaat het om het volledige plaatje - de smaak, de kleur, de structuur, de hele beleving moet gewoon kloppen. No discounts is het motto! We hebben deze runder tomahawk voor u, en ook een kalfs tomahawk

      KALFSTOMAHAWK MET APPEL EN ROZEMARIJN

      We kennen allemaal de stoere tomahawk. Dit is zijn boterzachte kleine zusje.
      We gebruiken de Pyron vuurton met grillring van Feuerhand en daarna de Big Green Egg om ze rustig door te garen.
      Waarom de Pyron?
      Het zijn niet echt zwoele zomeravonden en dan geeft de Pyron met de plaat erop toch lekker warmte en sfeer af. De hete plaat zorgt ook direct voor het mooi carameliseren van het vlees.

      Bovendien vinden we het gewoon een supertof apparaat waarbij je niet alleen de vuurton of grillplaat kan gebruiken, maar ook prima met een pan aan de slag kan op de binnenring. De Pyron is compact, en betaalbaar, makkelijk mee te nemen en binnen no time warm. Bovendien zorgt het speciale dubbelwandige systeem voor een mooi circulatie van zuurstof en daardoor heb je weinig rook.

      Maar uiteraard hadden we dit ook ‘gewoon’ in zijn geheel in de Big Green Egg kunnen maken of binnen met een grillpan i.c.m. de oven.

      We snijden 2 stevige appels in partjes en 1 ui in dunne ringen en hakken een stuk of zes takjes rozemarijn fijn.
      We zorgen dat het vlees op kamertemperatuur is en bestrooien het met Flor del Delta.

      Dan gaan de tomahawks op de hete plaat en schroeien we ze rondom mooi dicht.
      De Big Green Egg hebben we ondertussen ingesteld op ca. 110 graden indirect.

      Als het vlees mooi aangeschroeid is steken we de Meater er in en gaat het in de Big Green Egg.
      Op de Pyron plaatsen we een wok met lange steel en we leggen wat ontbijtspek op de plaat.
      In de wok doen we olie en de uienringen, deze fruiten we een minuut of 3. Goed opletten, het is geen gasfornuis, dus let goed op de temperatuur. Dan voegen we de appel en rozemarijn toe en roeren goed om.

      Als de kalfstomahawk een kerntemperatuur heeft van 50 graden halen we deze uit het ei en laten we ze rusten.
      Nu leggen we een trosje tomaten op de grillplaat.

      Dan serveren we de tomahawk met de appel/ui/rozemarijn, wat gebroken spek en tomaatjes.
      Wat is dat kalfsvlees toch boterzacht.

      Wat klanten zeggen over Waards kalf - Kalfs Tomahawk

      Waards kalf - Kalfs Tomahawk

      Waards kalf - Kalfs Tomahawk

      0 van de 5 sterren

      Dit product heeft nog geen beoordelingen

      Recent bekeken

      Footer image

      © 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

      • American Express
      • Apple Pay
      • Google Pay
      • iDEAL
      • Maestro
      • Mastercard
      • Shop Pay
      • Union Pay
      • Visa

      Login

      Wachtwoord vergeten?

      Heb je nog geen account?
      Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.