Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
119598401_1489741064552850_3377793862504055179_o

DRY AGED RUBIA GALLEGA TOMAHAWK

Hier is ‘ie dan, de monster Tomahawk van het Rubia Gallega rund. Het Rubia Gallega is een eeuwenoud runderras uit Galicië. Deze runderen worden in kleine getallen gehouden bij lokale boeren. Het is een beetje de HULK onder de runderen.

Heb je een flinke BBQ of kamado dan is dat geen probleem, maar echt stoer wordt het pas als je hem bereidt boven een vuurtje. Dus hebben we de 80 cm Finnwerk vuurschaal en de tripod erbij gepakt. Als het vuurtje lekker brandt doen we wat houtskool erbij. De Tomahawk bestrooien we met Funky Ouma Braaisalt en we steken de Meater er in. Voor de zekerheid binden we het vlees met 3 stukjes slagerstouw aan het bot. Met dit gewicht zou het zonde zijn als hij afscheurt tijdens het draaien. Als we de Tomahawk op het rooster hebben gelegd, leggen we een stukje aluminiumfolie (een paar keer dubbel gevouwen) op het rooster onder de Meater om te voorkomen dat deze aan de buitenkant te heet wordt. We laten de Tomahawk rustig doorgaren en draaien hem één keer om. Bij 50 graden kerntemperatuur halen we hem van het rooster en laten we hem 10 minuten rusten. Als laatste malen we er nog wat verse peper over.

Probeer deze super tomahawk

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - When size does matter

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.