Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
280326720_1936976899829262_8919306332840966920_n

Black Angus Beef Back Ribs / Runderspareribs

Wat een heerlijk weer voor low and slow sessies. Dus hebben we Black Angus Beef Back Ribs meegenomen naar de pit. Beef Back Ribs komen, de naam zegt het al, hoger uit de rug dan bijvoorbeeld beef ribs of short ribs. Voor we beginnen hebben we nog even het recept van onze vriend Dennis ‘Noskos’ bekeken. Bereidingstijd totaal ca. 6 uur. Nou dat komt goed uit, tijd voor een heerlijk relaxte dag.

Wat een heerlijk weer voor low and slow sessies.

Dus hebben we Black Angus Beef Back Ribs meegenomen naar de pit. Beef Back Ribs komen, de naam zegt het al, hoger uit de rug dan bijvoorbeeld beef ribs of short ribs. Bovendien zijn ze ca. 40% voordeliger dan shortribs, altijd fijn.

Voor we beginnen hebben we nog even het recept van onze vriend Dennis ‘Noskos’ bekeken. Bereidingstijd totaal ca. 6 uur. Nou dat komt goed uit, tijd voor een heerlijk relaxte dag. De ribben hebben we uiteraard weer laten ontdooien in de koelkast.

Eerst verwijderen we het vlies aan de achterzijde van de ribben. dit maken we los, een lepel en wat keukenpapier in je hand zorgt voor extra grip.

Dan bestrooien we de ribben rondom met ‘The Steak’ rub van, hoe kan het ook anders ‘NOSKOS’.

De Big Green Egg Medium hebben we ingericht voor indirect heat, dus met de convEGGtor / platesetter en drippan er in. Temperatuur staat op 110 - 120 graden Celsius op de deksel.

We leggen een chunk Blues Hog Apple wood op de kolen, je zou ook sterker hout kunnen nemen als je dat lekker vindt. Dan leggen we de ribben op het RVS rooster en sluiten de deksel.

Na 3 uur gaan we kijken bij de ribben, als de korst droog is en de kruiden goed vast zitten pakken we de ribben in Butcher paper. Maar eerst plaatsen we de Meater, let op dat deze niet tegen het bot ligt.
Het dichtgevouwen pakketje gaat weer terug in de Big Green Egg.

Na weer ca. 2,5 uur zal de thermometer op 92 graden staan. Prik even met een satéprikker door het papier om te checken of het vlees al boterzacht is.

Let trouwens op. We wilden een kerntemperatuur van 92 graden, met de ketel op 120 graden was de ambient (omgevings) temperatuur in het papierpakketje maar 87 graden, dan kan je natuurlijk nooit een kern van 92 krijgen. Dus hebben we de ketel temperatuur opgeschroefd naar in ons geval 150 graden, dit gaf in het pakketje een temperatuur van 110 graden.

Bij ca. 92 graden kerntemperatuur is het vlees boterzacht, dus scheuren we het papier open. Pas op het is heet.

Aan de ribben hebben we geen vocht toegevoegd toen we ze inpakten, maar ze liggen nu heerlijk te garen in hun eigen gesmolten vet. We laten de ribben nog een half uurtje open liggen in de kamado op 120 graden om de bark te drogen.

Nu gaan ze er af en laten we ze nog even rusten. De sappige ribben serveren we met een frisse licht zure aardappelsalade.

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.