0
Sluiten

Categorieën

Filters

    BeefEx - Black Angus Beef Short Ribs heel

    € 32,15 Op voorraad: Op voorraad, bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.
    BeefEx Black Angus Beef - Graan gevoerd Short Ribs heel (ook wel beef ribs) zijn moeilijk te krijgen in Nederland. Geweldig om dit braadstuk low&slow te bereiden op uw barbecue !... Toon meer
    Gewicht in grammen : ca. 1.300 gram
    • Voor 11:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)
    • Gratis bezorging vanaf €75,-
    • On- & offlineslager
    • De (keramische) BBQ Specialist

    Productomschrijving


    IT’S SHORT RIB WEEK

    Kort weekje - Short Ribs, klinkt bijna logisch.
    Short Ribs of runderribben zijn echt een vet ondergewaardeerd produkt.
    Deze week zullen we een 3 tal mooie short rib gerechten laten zien.

    Als eerste:
    BLACK ANGUS SHORT RIBS & POTATO BOMBS.
    Short ribs bereiden is niet ingewikkeld, mar je moet wel veel geduld hebben.
    Een Big Green Egg is ideaal omdat deze lang zijn temperatuur constant vasthoudt, maar een Weber One Touch doet het ook prima.

    Zorg dat de ribben op kamertemperatuur zijn en deb ze even droog. Wrijf ze in met je favoriete rub, wij kozen voor Beefalicious van Smokey Goodness.
    Richt je grill indirect in en breng hem op een temperatuur van 95 - 100 graden. Mag best af en toe 115 zijn, maar hou hem zo constant mogelijk.

    De Dammers restaurant houtskool doet dit prima in de BGE.
    Gooi een handje rookhout bij de kolen en leg de ribben met thermometer er in op het rooster.
    And now we wait… and wait… and drink a beer.. and wait… and drink another beer… and wait…

    Hou de temperatuur in de gaten. Als de kern ca. 65 graden is dan pakken we de ribben in aluminium folie. Bij deze temperatuur gaat het vet in het vlees smelten en door ze in te pakken trekt deze sappige smaakmaker nog meer in het vlees.

    Ondertussen maken we de potato bombs door ze te doorboren met een appelboor.
    snij het uitgeboorde staafje doormidden en kort het iets in. Duw het aan 1 zijde terug in de aardappel en vul de opening aan de andere kant met wat je wilt. Wij deden er een flinke klont zelfgemaakte knoflookboter met bieslook in, maar je kan ook ham toevoegen of kaas , wat jij wilt. Duw de andere aardappeldop er in en rol ze in aluminium folie.
    Leg ze op een indirect rooster op hogere temperatuur of tussen de kolen onder je ribben en laat ze rustig garen, reken zeker op zo’n 40 minuten.

    Inmiddels garen de ribben al een uur of 6 lekker door tot een temperatuur van ca. 95 graden. Dit lijkt hoog als je aan een medium rare steak denkt met ca. 50 graden kerntemperatuur, maar is echt nodig om ze mals te maken.

    Je moet wel geduld hebben. Maar… dan heb je ook wel wat. Super sappig en mals, de ribs doen denken aan stoofvlees alleen is hier alle pure smaak in het vlees behouden gebleven.

    BEEFEXCLUSIEF.NL - WE LOVE TO GRILL!

    Serveer, zoals in de recept wordt voorgesteld, de ribben met zachte Parmezaan polenta, maar ze zijn ook heerlijk met romige aardappelpuree.

    Hoofdgerecht

    4 personen

    30/45 minuten + 1 nacht marineren + 2 1/2 uur stoven 

    Ingrediënten:

    • 2 el verse tijmblaadjes, gehakt
    • 4 el olijfolie
    • de schil van 1 grote sinaasappel heel fijn geraspt
    • 4 grote knoflooktenen, fijn gesneden
    • 2.5 kg runder short ribs
    • 2 uien, gesneden
    • 2 wortels, gesneden
    • 2 selderijstengels, gesneden
    • 1 fles volle rode wijn
    • 1.5 liter runderbouillon
    • 1-2 el stroop

    GREMOLATA

    • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
    • 2 el gehakte verse bladpeterselie
    • fijn geraspte schil van 1 citroen
    • zeezout en vers gemalen zwarte peper
    • zachte Parmezaan polenta, om bij te serveren

    Bereidingswijze:

    Om de marinade te bereiden, doe je de olijfolie, tijm, geraspte sinaasappelschil en de knoflook in een grote afsluitbare zak en doe daar de ribben bij. Wrijf dit marinade mengsel dan in de ribben. Zet het ten minste 4 uur koud, een nacht is nog beter. Voordat je gaat koken, laat je het vlees op kamertemperatuur komen.

    Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit een koekenpan boven een hoog vuur. Veeg de marinade van de ribben en bestrooi ze met peper en zout, bewaar de marinade. Bak de ribben 6-8 minuten aan beide kanten in porties in de koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Verwarm de olie in een grote braadpan met een dikke bodem (groot genoeg om de ribben in een enkele laag te leggen). Voeg de uien, wortels en selderijstengels toe met de bewaarde marinade en bak dit 5 minuten boven een hoog vuur. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook, laat het een aantal minuten koken en schraap met een houten lepel over de bodem van de braadpan om de aanbaksels los te maken. Schenk de bouillon erbij, leg de ribben in een enkele laag er in en doe het deksel op de pan. Zet deze 2-3 uur in de oven tot de ribben helemaal gaar zijn, maar nog wel hun vorm behouden.

    Als de ribben klaar zijn, leg ze dan met een tang op een schaal en bedek deze met aluminiumfolie. Zeef het kookvocht zonder de groenten in een pan en roer de stroop erdoor. Laat dit boven een zacht vuurtje pruttelen totdat de saus tot de helft gereduceerd is, haal vet en schuim dat boven komt drijven weg met een spatel. Giet het over de ribben.

    Om de gremolata te bereiden, meng je de knoflook, peterselie en de citroenschil in een kleine kom, zet dit weg tot je het nodig hebt.

    Schep de polenta in grote ronde kommen en leg de ribben er boven op, schep er dan wat van het kookvocht over en besprenkel met de gremolata, serveer dan.

     

     

    Short ribs

    Short ribs (ook wel beef ribs) zijn moeilijk te krijgen in Nederland. Hier worden meestal alleen spareribs verkocht, de ribben van een varken. Onbekender is dat de ribben van een koe (short ribs) ook prima gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld op de barbecue. In onze webshop zijn de short ribs zowel heel als gezaagd te bestellen. Ze worden per 3 tot 5 stuks verkocht afhankelijk van het gewicht, zijn vacuüm verpakt en zijn ingevroren door middel van shock freeze. Bij deze methode worden de short ribs in enkele seconden ingevroren, zodat de smaak en kwaliteit behouden blijft. Het vlees is dan nog net zo lekker als na rijping.

    Specificaties

    Artikelnummer
    99992
    SKU
    58406921

    Toon meer

    Reviews

    0 from 5Based on 0 reviews
    Schrijf je eigen review

    Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

    Short Ribs heel
    € 32,15
    BeefEx - Black Angus Beef Short Ribs heel
    Gewicht in grammen : ca. 1.300 gram
    Op voorraad: Op voorraad, bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.
    In winkelwagen

    Recent bekeken

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking