Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Lamsbout

3 producten


  • Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsbout met been Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsbout met been

    Nieuw Zeelands Lamsvlees Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsbout met been

    1 review

    Nog 5 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Wat het Nieuw-Zeelandse lamsrack zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen smaak en textuur. Het vlees heeft een natuurlijke zoetheid en is tegelijkertijd rijk en vol van smaak. Het malse vlees smelt bijna op de tong, waardoor het een sensuele ervaring is om te eten. Of je nu een kenner bent of gewoon op zoek bent naar iets speciaals voor een bijzondere gelegenheid, het Nieuw-Zeelandse lamsrack zal je zeker niet teleurstellen. Het is een onvergetelijke smaakervaring die je keer op keer zult willen beleven. BEEF-X-(LAMS)BOUT Ja, ja, zelfs voor de traagste starter is het BBQ seizoen nu toch echt begonnen!Wij hebben gister een heerlijke lamsbout gegrild met knoflook en rozemarijn, wat verse gegrilde asperges in ham en krieltjes.We hebben gekozen voor een lamsbout met been, iets lastiger snijden en iets meer opletten bij de garing maar zo lekker. We steken met een scherp Old Hickory knife snedes in de lamsbout en duwen hier schijfjes knoflook teen en takjes rozemarijn in.De bout wrijven we in met olijfolie en kruiden hem met zeezout en versgemalen knoflook-peper mix. De Big Green Egg hebben we indirect ingericht en afgesteld op 175 graden. Wat een machtig apparaat is dit toch, op de graad precies af te regelen.De asperges hebben we besprenkeld met olijfolie, zeezout en oregano en alvast voor gegrild tot beet gaar en apart gelegd, zelfde geldt voor de krieltjes. De bout garen we naar een kerntemperatuurvan 62 graden. Voor de zekerheid hebben we er 2 thermometers ingestoken, 1 tegen het bot en 1 midden in het vlees. Het verschil blijkt minimaal te zijn.Tijdens het garen draaien we de bout 2x om. Als we 63 graden hebben bereikt halen we de bout er uit en laten hem rusten onder alufolie.Ondertussen verwijderen we de platesetter en rollen de asperges per 2 in een mooie plak ham. We plaatsen de cast iron schaal met de krieltjes terug op het rooster en leggen de asperges op de grill, zoveel mogelijk met de kopjes naar buiten om verbranden te voorkomen. Even lekker aangrillen voor de lekkere bite in de ham en klaar. Dan snijden we de bout en plakken en serveren het geheel als een mooi voorjaarsgerecht. WWW.BEEFEXCLUSIEF.NL - WE LOVE TO GRILL Geef lamsbout zeker een uur in de oven om gaar te worden (de temperatuur op ca 140°C). Gebruik om te kruiden bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, salie, munt en verschillende lentegroenten (sperziebonen, peulen of asperges).  Omdat het vrij mager vlees is moet u het wel regelmatig bedruipen, zo voorkomt u uitdroging en krijgt het vlees een mooi krokant laagje. De kerntemperatuur moet rond de 60° C zijn.LAMSBOUT MET ROZEMARIJN EN KNOFLOOK noskos 09.10.2012 Ik wilde al een tijdje een traditionele lamsbout met rozemarijn en knoflook maken en deze scharrelbout leek me daar een mooi slachtoffer voor. Wat vonden we ervan? De vaste eters waren verdeeld, de ene helft vond de knoflook en rozemarijn te veel overheersen. De andere helft, waaronder ikzelf vond het heerlijk zo. Maar inderdaad, je moet geen hekel hebben aan rozemarijn en knoflook. Ingrediënten: lamsbout met been 4 tenen knoflook in dunne plakjes rozemarijn peper uit de molen grof zeezout olijfolie Bereiding: Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 175°C. Prik met een scherp, puntig mes gaatjes in de lamsbout. Stop in deze gaten een paar schifjes knoflook en een topje van de rozemarijn. Doe dit zo’n 8 keer in de bovenkant. Wrijf de bout in met olijfolie en bestrooi met het zeezout en de peper. Plaats een lekbak weg van het vuur met water, ik heb daar nog de rest van de rozemarijn in gelegd, of dat uit maakt voor de smaak, ik twijfel eraan, maar het ruikt lekker tijdens het barbecueën. In een keramische barbecue als de Big Green Egg heb je echt wel een lekbak nodig omdat er een hoop vet vanaf komt dat anders in je plate setter trekt. Wanneer je een kerntemperatuur van 60-65 °C bereikt dan mag hij een minuut of 10 tot 15 rusten onder aluminium folie voordat je hem aansnijdt. 

    Nog 5 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €19,20

  • Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsbout zonder been Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsbout zonder been

    Nieuw Zeelands Lamsvlees Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsbout zonder been

    Nog 8 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Wat het Nieuw-Zeelandse lamsrack zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen smaak en textuur. Het vlees heeft een natuurlijke zoetheid en is tegelijkertijd rijk en vol van smaak. Het malse vlees smelt bijna op de tong, waardoor het een sensuele ervaring is om te eten. Of je nu een kenner bent of gewoon op zoek bent naar iets speciaals voor een bijzondere gelegenheid, het Nieuw-Zeelandse lamsrack zal je zeker niet teleurstellen. Het is een onvergetelijke smaakervaring die je keer op keer zult willen beleven. Lamsvlees laat zich uitstekend combineren met diverse kruiden, groenten en mooie wijnen. Bovendien is lamsvlees een mager product. Verder bevat Lamsvlees weinig bindweefsel en is het een heerlijk mals stukje vlees. Lamsvlees bevat veel voedingswaarden zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B. Daarnaast is lamsvlees caloriearm en mager.  Heerlijk en zeker niet ongezond dus om je eigen rollade mee te maken zoals in onderstaand filmpje:

    Nog 8 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €24,30

  • Waards lam - Lamsbout

    Waards lam Waards lam - Lamsbout

    Nog 5 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Waards Lam - Natuurproduct uit het Groene HartSchoonebeeker heideschapen lopen door de polders van de Lopikerwaard, Alblasserwaard en de Noordwaard in deBiesbosch. Vrij in de natuur gehoed door een herder met zijn honden vreten zij kruiden, grassen en bloemen. De lammeren lopen van april tot september mee in de kudde. Schaapskudde in de natuur In de parken en natuurgebieden van dorpen zoals Linschoten, Oudewater en Lopik is de kudde een beleving voor de mensen die er leven. Ouders met kinderen komen graag kijken hoe de herder met de kudde werkt. De schaapskudde zorgt voor biodiversiteit in de natuur, omdat zij de ruige grassen wegvreten en de kans geven aan kruiden door de open vegetatie die ontstaat. Die kruidenen hun zaden eten zij op en via de vacht en de mest kiemen de zaden in nieuwe gebieden. Waar de schaapskudde is geweest wordt het steeds kruiden- en bloemrijker. Omdatde schapen veel lopen en buiten zijn, zijn het gezonde dieren. SchaapskuddeStreekherder Huug Hagoort van de Schaapskooi Ottoland hoedt met zijn honden en collega-herders meerdere schaapskuddes in de polders en de natuur tussen Dordrecht en Utrecht.www.schaapskooiottoland.nl Bijzondere leefomgevingHet Lopikerwaarden Streekfonds vindt het belangrijk dat mensen in hun directe omgeving in contact komen met dieren en de natuur van de polder. Waards LamHet lam van de schaapskudde is van een kruising met een Charolais ram. Het Schoonebeeker leideschaap is een oud zeldzaam ras met een even bijzondere en zeldzame smaak. Door de kruising met Charolais wordt het lam meer gespierd en net iets vetter. De lammeren worden tussen december en februari geboren en gaan in april met de schaapskudde mee naar buiten. De poldernatuur in, een heerlijk vrij leven middenin de kudde. Het dier groeit vrij en gezond op. Het vlees is dus eenbijzonder natuurproduct uit de Waarden van het Groene Hart.

    Nog 5 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €24,90

Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.