Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
272047262_1856121924581427_4114733751380268850_n

Waardse Truffelburger

Deze keer kozen we voor de Waardse Truffel burger van 150 gram. De burger komt van het Waards Rund, een mooi stuk streekvlees uit Snelrewaard bij Oudewater.

Deze keer kozen we voor de Waardse Truffel burger van 150 gram. De burger komt van het Waards Rund, een mooi stuk streekvlees uit Snelrewaard bij Oudewater.

We stoken de Big Green Egg Minimax naar ca. 200 graden en plaatsen het gietijzeren rooster er in.

Eerst grillen we wat plakjes ontbijtspek tot ze lekker krokant zijn en leggen deze dan warm weg.

Dan snijden we de hamburgerbroodjes door en bestrijken de snijkanten met wat olijfolie.

We leggen ze heel even op het gietijzeren rooster, pas op zeker op de MiniMax vlak boven de kolen gaat dit snel.

Ook deze leggen we warm weg.

Dan snijden we met een dikke kaasschaaf (of mandoline) dunne plakken courgette. Deze bestrijken we met wat olijfolie en bestrooien we met grof zeezout.

Ondertussen leggen we het RVS rooster in de MiniMax, de courgette op het gietijzer zou veel te hard gaan door de sterke warmte geleiding van gietijzer.

Omdat het dunne plakjes zijn leggen we het RVS rooster iets hoger. Dat doen we simpel door 4 proppen aluminium folie op het gietijzeren rooster te leggen en daarop het RVS rooster.

Nu grillen we de courgette aan 2 kanten tot er een mooie streep op zit.

Ook deze leggen we warm weg (wij gebruiken in de pit een IR heater, ideaal om onder te zitten, maar ook om je producten warm te houden).

Nu leggen we de burgers even in de burgerpers. Niet nodig, maar wij willen ze iets dunner en breder en dat gaat makkelijk zo.

We stoken de Minimax op naar 220 graden, verwijderen het RVS rooster en de aluproppen en leggen de burgers op het gietijzeren rooster.

Na een paar minuten kwartslag draaien, flip & repeat.

Dan gaan we bouwen:

Broodje - BBQsaus - Veldsla - Waardse truffelburger - Gegrilde Courgette - BBQsaus - Geraspte Grana Padano - Spek - Kapje

 

      

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.