Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
74a298b8-78a7-462b-5bb2-0773dd3086a0

SLOME KALFS SPARERIBS

Mocht je eens wat anders op je BBQ willen leggen denk dan aan kalfsvlees. Wij hebben heerlijk vlees van het Waards Kalf variërend van Picanha tot kalfswangen en van Kalfs tomahawk tot kalfs spareribs.

Mocht je eens wat anders op je BBQ willen leggen denk dan aan kalfsvlees. Wij hebben heerlijk vlees van het Waards Kalf variërend van Picanha tot kalfswangen en van Kalfs tomahawk tot kalfs spareribs.
Van onze collega Reli kregen we de tip om je vlees in te smeren met mayonaise om de rub te laten plakken, het zuurtje in mayo maakt het vlees ook nog wat malser. Dus die tip hebben we meteen meegenomen.
Eerst verwijderen we het vlies van de achterzijde van de sparerib en vervolgens ‘schilderen’ we hem even rondom met mayo.
Vervolgens kruiden we de ribben.
De Big Green Egg hebben we met de convEGGtor en RVS rooster ingesteld op 110 graden.
We gooien nog even 2 blokjes Blues Hog Cherry Wood op de kolen en leggen de ribben op het rooster.
Nu is het tijd voor een biertje in het zonnetje, maar let op het duurt nog wel een paar uur, dus rustig aan.
Na ruim 3 uur pakken we 2 zoete maiskolven die we een paar minuten voorgekookt hebben en schenken hier wat Di Lorenzetto Olijfolie over. Met een kwastje verdelen we dit over de hele kolf en bestrooien deze met een sweet & spicy rub.
De MiniMax hebben we opgestookt tot net onder de 200 graden en op het gietijzeren rooster grillen we de mais rondom op direct heat.
Na 3,5 uur heeft het vlees een mooie ‘bark’ (korst) en prikken we even in het vlees van de ribben om te kijken of dit zacht is (het gevoel van prikken in zachte boter), op de dunnen delen is hij zacht, maar we laten hem nog even liggen tot ook de dikkere delen zacht zijn.
Dan serveren we de ribben met frites, mais en een beetje sla. De smaak zit richting runder shortribs, maar iets minder zwaar.

Bestel hier je kalfsspareribs

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.