0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab De Graaf - Woensdag 21 Maart 2021

  Pulled Chicken Garlic, Nacho and Cheese

  Deze pulled chicken is echt het perfecte comfort food voor bij je biertje of je wijntje.

  We gebruiken de Waardse Boerderij kipdij uit ons Steakhouse 'Low and Slow' pakket en kruiden deze met Mexican Seasoning ‘Rub Me’ van Angus & Oink, een stevige kruidenmix van peper, zout komijn, ui, oregano, chipotle etc.

  De kipdij garen we indirect op ca. 110 graden tot een kern van ca. 80 graden. We halen de dijen van het rooster en trekken deze met 2 vorken uit elkaar.

  Als dit gebeurd is mengen we er Gilroy Garlic van Grate Goods doorheen. Een lekkere knoflooksaus met zijn oorsprong in Gilroy California. Niet muffig maar met een fris zuurtje en een lichte mosterd tint.

  In de Petromax koekenpan leggen we een laagje Nacho chips en daarop de pulled chicken. We schenken er nog een beetje Gilroy Garlic bij, leggen er nog wat nacho chips op en bedekken het geheel met geraspte kaas. Bij gebrek aan echte cheddar kiezen we voor Hollandse kaas.

  De pan gaat in de Big Green Egg en de ketel sluiten we zo ver mogelijk, de platesetter blijft er in, maar de luchtschuiven gaan open. We laten de pan in de Big Green Egg staan tot de kaas lekker gesmolten is.

  Als we de pan serveren doen we er nog wat lente-uitjes over en wat schijfjes jalapeno peper voor de liefhebber. Langs de rand plaatsen we nog wat peterselie als garnering.

  Schijnt ook te helpen tegen de geur van knoflook ‘the day after’. (Moet je de garnering natuurlijk wel opeten)

  Uiteraard kan je in plaats van 1 grote pan ‘to share’ ook meerdere skillets vullen met nacho kip en kaas.

  Ben jij klaar voor een verwennerij op je eigen terras?

  Bestel hier dan je Steakhouse Low & Slow pakket bestaande uit: 4x PigWings, 2,5 kg procureur, 1kg Kipdij en 1,5 kg shortribs

  Bestel hier je Gilroy Garlic

  Bestel hier je Rub me Mexican van Angus &Oink 

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking