Kippendijen zonder vel

Merk:

Waardse boerderijkip

Levertijd:

1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Eerlijk en heerlijk mals kippendijenvlees zonder vel van Waardse vrije uitloop boerderijkippen.

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Artikelnummer: 91102
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.
Stukprijs: €0,00 /

BeefX super malse Hollands eetcafé kipdijsaté

Als ik dit Indonesische saté zou noemen beledig ik mijn Indonesische buurvrouw van vroeger diep, dus dat doen we zeker niet. Maar de marinade is hier wel op gebaseerd.

We maken de marinade met hieronder genoemde ingrediënten en gebruiken een kilo Waardse Boerderij kipdij filet met vel, gewoon omdat wij dat lekker vinden.
De kipdij snijden we een keer door in de lengte zodat we een soort stroken krijgen. Kipdij (met vel) blijft altijd rommelig vlees om te zien, maar is echt 10x lekkerder en sappiger dan kipfilet.
De kip doen we met de marinade in een zipperbag en leggen deze dan een paar uur in de koelkast.

Ondertussen trekken we onze oude Weber weer eens uit de hoek en deze richten we in voor indirect grillen.
Voor de satésaus kiezen we een ‘kant en klare’ basis.
Ja Ja , het was lazy sunday. We fruiten een versnippert uitje en wat knoflook in een skillet op de Weber en mengen dit door de saus.

De kipdij ‘reepjes’ rijgen we ondertussen zigzag aan de houten spiesjes. De saté grillen we eerst rondom goed aan boven direct vuur om vervolgens indirect te leggen en door te laten garen tot 75 graden kerntemperatuur.
Even prikken met de Superfast Thermapen en je weet snel zeker dat je precies goed zit.
Satésaus erbij en wat gebakken en gedroogde uitjes er over en klaar.

Geen ingewikkeld verhaal, makkelijk en snel maar toch heel lekker. Een Hollands eetcafé zou hier zeker vaste klanten aan overhouden.

Ingrediënten marinade:
250 ml ketjap manis
1 rode peper, zaad verwijderd, gesnipperd
2 limoenen, sap
3 sjalotten, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 cm verse gember, geraspt
Zeezout
Vleugje bruine basterdsuiker
1 el olijfolie

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GRILL!

PROVENÇAALSE KIP UIT DE HOLLANDSE POLDER

De wind giert om het huis en we verlangen naar een zwoele zomeravond. Lekker op een dorpspleintje onder de platanen genieten van een heerlijke Provençaalse kip. Als dat zou kunnen…

What the .. We gaan het gewoon maken, een lekker kruidige stoverij van kip met paprika's en tomaten. En dan gemaakt van die super zachte Waardse Boerderij kipdijen. Die zon denken we er wel even bij. Let wel op de ingrediënten, de dragon is echt van cruciaal belang voor de smaak.

• Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui met de knoflook aan. Roerbak enkele minuten.
• Voeg de stukken kip toe en bak mee tot ze goudbruin zijn.
• Blus de kip met de wijn af en kruid met peper en zout. Voeg er de tomatenblokjes, de paprika's en oregano aan toe en laat nog 40 a 50 minuten op zacht vuur sudderen.
• Verdeel over de borden en werk af met de dragon.

INGREDIËNTEN
• 800 g Waardse Boerderij Kipdijfilet, in stukken
• 3 paprika's, in repen, groen, rood, geel
• 400 g tomatenblokjes
• 2 zoete uien, fijngesnipperd
• 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
• 1 glas witte wijn
• 2 el olijfolie
• 2 el oregano
• 3 takjes dragon
• peper en zout

BEEFEXCLUSIEF.NL - WE LOVE TO GRILL

MARIONS SMOKING HOT ALL AMERICAN NACHO CHEESE PULLED CHICKEN 

Van onze American Friend Marion Unangst kregen we het recept voor deze pulled chicken.

De BBQ hebben we op lage temperatuur 100 - 110 graden verwarmd en de eerder genoemde wok schaal is boven de kolen geplaatst voor een grote indirecte zone.
Ondertussen hebben we een kilo kippendijen van de Waardse Boerderij Kip bestrooid met de Cheeky Chicken Rub van Smokey Goodness.
Als de kippendijen op het rooster gaan gieten we nog een biertje in de wok op de bodem. Dit houdt het lekker dampig in de Q, houdt de kippendijen extra mails en dempt de stralingswarmte van de wok nog eens extra.
Thermometer er in en afwachten. Tijd voor een biertje en een praatje tijdens dit heerlijke nazomer weer.

Als de kip een kerntemperatuur bereikt heeft van rond de 80 graden halen we de dijen er uit en ‘plukken deze door ze met 2 vorken uit elkaar te trekken tot flinters.
NIET SNIJDEN! Gewoon plukken, dat gaat best snel. Gebruik kippendijen en geen filet omdat dijen veel malser en gewoon veel lekkerder zijn.

Leg de pulled chicken in een grote schaal en meng hier een bakje Philladelpia cream chees doorheen. 
Voeg 125 ml. BUFFALO BLUE CHEESE WING SAUCE van ‘Most Wanted Pain is Good’ toe. Dit is al vrij pittig, maar we gaan hem nog wat extra up spicen met 125 ml. HOLY SMOKE THAT”S HOT! BBQ SAUCE van Smokey Goodness.
Even goed door roeren en verdelen over de schaal.

We stoken de indirecte zone nog even op naar 200 graden laten de kip nog indirect nagaren en de Philly smelten (ca. 25 minuten)
Zet de schaal weg en leg nog even de Nacho Cheese Tortilla chips op het indirecte rooster om ze te verwarmen.
Eet de pulled chicken op de Tortilla chip.

This chick wil light your fire!
Thanks Marion Unangst


Powered by Lightspeed
← Keer terug naar de backoffice    Het is erg druk bij Post NL. Na maandag 17 december kunnen wij de standaard levering (€ 6,95 / € 8,95) niet meer gekoeld garanderen. * Verbergen