Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
237069324_1748545998672354_8698447867467961228_n

Kalfs Tri Tip uit de skillet met kruiden, knoflook paprika en ui.

Tri Tip is wel één van onze favoriete stukken vlees. Of het nu een Jacks Creek, Wagyu of Rubia Gallega is en dan puur of gemarineerd als Cardif Crack, Tri Tip is altijd een succes. Maar deze hadden we nog nooit gemaakt Tri Tip van het Waards Kalf. Dit mooie stukje streekvlees komt uit het Groen Hart. We maken hem eenvoudig klaar, maar zooooo lekker.

Kalfs Tri Tip uit de skillet met kruiden, knoflook paprika en ui.

Tri Tip is wel één van onze favoriete stukken vlees. Of het nu een Jacks Creek, Wagyu of Rubia Gallega is en dan puur of gemarineerd als Cardif Crack, Tri Tip is altijd een succes.

Maar deze hadden we nog nooit gemaakt Tri Tip van het Waards Kalf. Dit mooie stukje streekvlees komt uit het Groen Hart.

We maken hem eenvoudig klaar, maar zooooo lekker.

Eerst mengen we 2 tenen knoflook fijngehakt met 1 theelepel fijngehakte rozemarijn. Hier doen we een 1/2 theelepel zout en een 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper.

De Tri Tip laten we op kamertemperatuur komen en bestrooien we met de kruiden mix en dit duwen we en beetje aan in het vlees.

Hiervoor gebruiken we ongeveer 3/4 van de mix.

Ondertussen steken we de Big Green Egg aan en stoken hem op naar 200 graden. We plaatsen het rvs rooster erin op hoogte van de ketelrand en plaatsen hier de Petromax skillet op.

Het restant van de kruiden mengen we met Di Lorenzetto Olijfolie en hier doen we nog wat Herbs de Provence (of bijvoorbeeld Oregano), zout en peper bij.

Gewoon een beetje op gevoel en naar smaak maak je zo een heerlijke kruidenolie.

We hebben wat krieltjes in de schil 10 minuutjes voorgekookt en deze snijden we in de breedte doormidden.

Een gele en een rode paprika snijden we in 8 reepjes en we verwijderen de zaadjes.

2 zoete uien snijden we in zessen.

Ondertussen is de skillet heet en leggen we de TriTip voorzien van de Meater er in er omheen leggen we de groente een aardappeltjes en deze bedruipen we met de kruidenolie.

Kamado dicht en dan geduldig wachten.

Na een kwartiertje draaien we de triltip om in de pan en husselen de groente een beetje.

Als een kerntemperatuur van 48 graden bereikt is halen we de tri tip er uit en laten hem 5 tot 10 minuutjes rusten.

Hoe dunner je de kalfs tri tip snijdt hoe lekkerder, maar dat is een kwestie van smaak. (Je zou er ook een heerlijke vitello Tonato mee kunnen maken.)

De smaak en aroma van de kruiden, de ui, paprika en knoflook zijn heerlijk herkenbaar in het vlees.

De groente met kruidenolie zijn ook echt heerlijk puur van smaak.

Echt een heerlijk gerecht. Simpel te bereiden en toch zet je wat speciaals op tafel.

Bestel hier je Kalfs Tri Tip

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.