Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
125402994_1546569802203309_7556031630417930696_o

IBERICO LOMO UIT DE CARROUSEL

Afgelopen weekend hebben we een Iberico Lomo, ofwel Iberico Entrecote bereid in de The Spit On Fire carrousel. De andere mandjes hebben we gevuld met gegrilde groenten en aardappelpartjes.

We gebruiken de Spit on Fire Carrousel in de Big Green Egg Medium. Wat een leuke en eenvoudige manier van bereiden is dit. 

Allereerst snijden we wat zoete ui, cherry tomaatjes, gewone paprika, kleine punt paprikaatjes en courgette in stukjes en mengen dit met oregano, zout, rozemarijn en herbs de provence.

We nemen voorgekookte aardappelpartjes en strooien hier ook wat zeezout herbs de provence over.

Dan snijden we de Iberico Lomo kruislings in het vet en en bestrooien deze met Pure BBQ PepRub.

Ondertussen hebben we de Big Green Egg met het gietijzeren rooster en niet te veel kolen onderin verwarmd naar 180 graden.

De ring voor het spit hebben we al geplaatst.

We grillen de Iberico lomo even aan 2 kanten aan en leggen deze aan de kant en verwijderen het rooster. We steken de spit door de carrousel en plaatsen deze in de Big Green Egg.

De mandjes spuiten we even in met olijfolie en vullen we met de groenten en de aardappel partjes. We besprenkelen de bakjes nog even met olijfolie. In het laatste mandje gaat de Iberico Lomo, dat past precies.

We plaatsen de Meater+, zetten de motor aan en sluiten de deksel.

De carrousel draait lekker en gaart de lomo, aardappeltjes en de groente mooi rustig door.

Af en toe roeren we de groente en aardappels een beetje om en we besprenkelen nog een keer met olijfolie.

Als we even op weg zijn gieten we wat Blues Hog Smokey Blues BBQ saus over de Iberico Lomo en verdelen dit met een kwastje. Het vet van het vlees en de saus zullen een beetje door het mandje lekken en op de groenten en aardappels terecht komen, maar dat is alleen maar lekker.

Als de lomo 60 graden kerntemperatuur is halen we de carrousel er voorzichtig uit.

Het vlees snijden we in plakjes en serveren we met de aardappels en de gegrilde groente.

Bestel hier je Iberico Lomo

Bestel hier je Spit on Fire Carrousel

 

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Thuis uit eten

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.