Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
192269779_1688307348029553_4797077583424739009_n

Waards lamshaasjes in Ansjovis Tijmboter met verse Tortelloni (gevulde pasta met Ricotta en Spinazie) en verse pesto

Een heerlijk voorjaars gerechtje. Allereerst maken we de boter. We snijden 3 ansjovissen (zonder kappertjes) zo klein mogelijk, versnipperen een knoflookteen en ritsen 8 takjes vers geplukte tijm af. Dit mengen we met 75 gram roomboter op kamertemperatuur.

Een heerlijk voorjaars gerechtje.

Allereerst maken we de boter. We snijden 3 ansjovissen (zonder kappertjes) zo klein mogelijk, versnipperen een knoflookteen en ritsen 8 takjes vers geplukte tijm af. Dit mengen we met 75 gram roomboter op kamertemperatuur.

Als het goed gekneed is leggen we de ansjovisboter op een stukje folie en rollen het op. We rollen verder als een toffee wikkel en maken zo een worstje van de boter. Dit gaat 2 uur in de koelkast om op te stijven.

De lamshaasjes kruiden we met Kosmos Q Anything - Clean eating seasoning SUGAR FREE!. Hoewel in de meeste rubs veel suiker zit heeft Kosmos Q een mooie lijn Cleaneating rubs zonder suiker, in verschillende smaak varianten.

Ondertussen stoken we de MiniMax op en zetten daar de Petromax Koekenpan in.

Als deze goed heet is halen we even een keukenpapiertje met olie over de bodem en leggen de haasjes in de pan. Ze schroeien meteen lekker op de hete bodem en we draaien ze snel. Nu leggen we er een paar plakken van de ansjovis tijmboter bij en schenken er wat Di Lorenzettoi olijfolie over. Even lekker doorroeren en de haasjes liggen heerlijk in de kruidenboter/olie te badderen.

Houd ze goed in de gaten want ze gaan snel. Op een kerntemperatuur van 55 graden halen we ze uit de pan en laten ze even rusten.

Ondertussen koken we de verse (niet zelfgemaakte) Tortelloni in 3 minuten al dente.

We leggen de haasjes met wat plakjes boter, pasta en wat verse (wel zelfgemaakte) groene pesto op een bord ‘To Share’. Tenslotte raspen we wat Grana Pedano over de pasta.

Het is heerlijk om plakjes lamshaas door het braadvocht en de smeltende boter te halen.

Bestel hier je Waards Lamshaas

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.