Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Sticky Spareribs met de 3-2-1- methode

Sticky Spareribs met de 3-2-1- methode

Voor deze heerlijke sticky spareribs gebruiken we de brede spare ribs van het Waards varken.
Na het vlies verwijderd te hebben kruiden we deze met Pork & Poultry van Grate Goods en in de kamado leggen we 2 blokken kersenhout van de BeefX Smokewood serie.
Dan plaatsen we de ribben 3 uur op het RVS rooster indirect, dus met de platesetters er onder.
De temperatuur houden we rond de 110 - 120 graden.
Na 3 uur pakken we de ribben per streng in butcherpapier in en hier doen we er een klontje roomboter een scheutje appelsap en een scheutje Tennessee Honey Whiskey bij. De ribben overgieten we dan met Blues Hog Original BBQ saus.
Dan gaat het pakketje dicht en 2 uur terug in de Bastard. Deze blijft met de RVS chimney cap overigens probleemloos constant op 115 graden.
Na 2 uur halen we de ribben er uit en lakken deze met Blues Hog Original BBQ saus en deze leggen we weer terug. Na een half uur lakken we de ribben nog één keer en na weer een half uur zijn deze klaar.
Ondertussen hebben we wat sjalotjes in dunne ringen gesneden en deze gefrituurd. Ook snijden we dunne bos ui ringetjes.
We serveren de ribben met de beide uitjes er over.
Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.