Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
441f9036-9a01-37be-7076-4f598baa1ac3

STEAK TARTARE VAN DIAMANTHAAS

Bij Steak Tartare eet je de diamanthaas gewoon rauw(!) met daarbij ook nog rauwe eieren. Het is dus wel zaak dat alles vers is, van topkwaliteit en goed van temperatuur. Maar dan heb je ook echt een heerlijk (voor)gerecht.

STEAK TARTARE VAN DIAMANTHAAS
Bij Steak Tartare eet je de diamanthaas gewoon rauw(!) met daarbij ook nog rauwe eieren. Het is dus wel zaak dat alles vers is, van topkwaliteit en goed van temperatuur.
Maar dan heb je ook echt een heerlijk (voor)gerecht.
Meestal wordt een steak tartare gemaakt van ossenhaas, maar diamanthaas is voordeliger en heeft veel meer smaak.
Wij kozen de Jacks Creek Black Angus Diamanthaas.
Leg 2 borden en 2 kommen in de koelkast.
Klop de dooiers van 4 verse eieren los (het is handig als je naast je kruidentuin ook zelf kippen hebt, maar dan moet je ze niet voor het spit gebruiken). Meng hier 4 eetlepels mosterd door en naar smaak worcestersaus, tabasco, zout en peper. Klop hier druppels Di Lorenzetto olijfolie door tot het mooi zacht wordt, maar niet te dun. Snij 1 sjalot, 1/2 bosje peterselie, 20 gram kappertjes en 50 gram cornichons (augurkjes) ragfijn en meng dit door het mengsel.
Als alles goed gemengd is zet je de kom direct in de koeling.
Pak nu 2 kommen uit de koelkast en doe in de onderste een laag ijs en plaats de tweede kom daar in. Pak nu het koude vlees uit de koelkast en snij dit met een vlijmscherp mes in blokjes van 5 bij 5 mm.
Leg deze direct in de gekoelde kom. (Dit snijden kan je eventueel ook vooraf doen en dan weer terug in de koelkast plaatsen.)
Meng nu de mix door het vlees en roer goed om.
Pak nu de koude borden uit de koelkast, plaats hier een hamburger ring op en vul deze met 3 cm tartaar, licht aandrukken en de ring verwijderen.
Druppel wat olijfolie rond de tartaar en strooi hier wat gehakte peterselie bij voor garnering.
Maal nog wat verse peper over de tartaar en klaar is het.
Niet moeilijk, heel lekker, maar zorg wel dat alles koud en koel blijft.
 
Bestel hier je Diamanthaas

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.