Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
159810108_1632970550229900_6503107536007423783_n

Schnitzel met zelfgemaakte zigeunersaus

Wie kent ze niet, die schnitzels in een Duits- of Oostenrijks dorpsrestaurant? Ze zijn echt super. Niet zo’n zuinig lapje wat je normaal in Nederland koopt, maar een echte Schnitzel. WIJ HEBBEN ZE! Onze schnitzels komen van ons WAARDS VARKEN. Waards Varken is een KDV varken, dit staat voor Keten Duurzaam Varkensvlees. We hebben ook nog de XL varianten van 400 of 500 (!) gram per stuk

Wie kent ze niet, die schnitzels in een Duits- of Oostenrijks dorpsrestaurant? Ze zijn echt super. Niet zo’n zuinig lapje wat je normaal in Nederland koopt, maar een echte Schnitzel. WIJ HEBBEN ZE! Onze schnitzels komen van ons WAARDS VARKEN. Waards Varken is een KDV varken, dit staat voor Keten Duurzaam Varkensvlees.

We hebben ook nog de XL varianten van 400 of 500 (!) gram per stuk die je hier kan bestellen

De saus:

Hak de paprika’s grof, snijd de knoflook, peper en augurk in plakjes en snijd de champignons en sjalot. Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Bak de champignons, peper, knoflook, paprika’s en het sjalotje voor circa 4 minuten. Voeg daarna de gerookte paprikapoeder toe en een scheutje appelazijn. Roer door en voeg de tomatenpuree toe. Bak een minuut mee en roer door. Voeg de augurk toe.

Verkruimel het bouillonblokje en voeg 250 ml water toe. Zet het vuur middelhoog. Breng de saus aan de kook, voeg de ketchup toe en roer door. Zet het vuur laag. Laat nu 5 minuten zachtjes doorkoken.

Doe een theelepel maizena in een bakje met een scheutje water. Roer door en voeg toe aan de saus. Laat de saus nog circa vijf minuten indikken. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Je saus is klaar.

Voor de schnitzels:

Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen.

Bak de schnitzels 2 minuten en draai ze om. Houd de pan een beetje schuin en besprenkel met een lepel de bovenzijde van de schnitzels met het boter uit de pan. Te weinig boter? Voeg dan een eetlepel olijfolie toe aan de pan en doe het daarmee. Bak weer 2 minuten en draai ze wederom om. Besprenkel ze nogmaals met het vet uit de pan. Bak nog één minuut (nu zouden dunne schnitzels wel gaar moeten zijn) en laat de schnitzels uitlekken op een bord met wat keukenpapier er op. Serveer met een partje citroen en de saus.

Zigeunersaus (4 personen):

1 rode paprika grof gehakt

1 oranje paprika grof gehakt

1/2 theelepel gerookt paprikapoeder

3 zoetzure augurken in plakjes

2 tenen knoflook, geplet en fijngesneden

1 sjalotje

75 gram champignons grof gehakt

1/2 groentebouillonblokje

250 ml kokend water

1 blikje tomatenpuree a 70 gram

5 el ketchup

1/2 rode peper in ringetjes

Appelazijn

1 theelepel maizena

Voor de schnitzels:

4 WAARDS VARKEN SCHNITZELS

Grote klont roomboter (60 gram)

Zout

Peper

Olijfolie

Bestel hier het vlees weekpakket D

Bestel hier je XL Schnitzel

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.