Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
117770576_1462916767235280_8228400298243198880_o

Lamsbout aan het spit

We hebben een heerlijke lamsbout aan het spit gemaakt. Maar eerst hebben we deze 2 uur gepekeld. Hiervoor hebben we een pan gevuld met voldoende water zodat de lamsbout onder water kan liggen. In het water mengen we zoveel zout dat een aardappel net blijft drijven, in ons geval was dat een kleine kilo. Hier hebben we de lamsbout van ca. 1,5 kg 2,5 uur in laten liggen. Het pekelbad zorgt voor malser, sappiger en smaakvoller vlees.

We strippen wat rozemarijn takjes en maken wat tijmtakjes klein. Ook pellen we wat knoflooktenen.
Na 2,5 uur deppen we de lamsbout droog en maken met een scherp mes een smalle, diepe snee in het vlees. Hierin steken we wat tijm en rozemarijn en duwen er een knoflookteen achteraan als plug.
Dit doen we rondom de hele lamsbout.

Dan komt de uitdaging. De spies moet door de lamsbout, zo veel mogelijk in het midden, maar daar zit precies het bot.

Dus dan maar zo goed mogelijk. Om de onbalans enigszins te beperken binden we de lamsbout op met slagerstouw.
We plaatsen het spit en starten de motor.

Inmiddels hebben we ook de MiniMax aangestoken en een deksel van de Petromax Dutch Oven er in gelegd om op te warmen.
We schillen wat kleine (bos)penen, raspen de schil van een sinaasappel en persen de sinaasappel uit.

Dan leggen we 100 gram boter in de skillet en als deze smelt leggen we de (bos)peen erbij. We voegen het sap van de sinaasappel, de rasp en wat zout en vers gemalen peper toe.
Dit laten we rustig een kleine 3 kwartier door pruttelen. naar een recept van Julius Jaspers.

Als de lamsbout 54 graden is halen we deze er af en laten hem 10 minuten rusten, hij zal nog goed doorstijgen in temperatuur, houdt daar rekening mee.

We serveren de lamsbout met de boterzachte bospeentjes.

Bestel hier je lamsbout: https://www.beefexclusief.nl/lamsbout-met-been.html
Bestel hier je draaispit: https://www.beefexclusief.nl/search/draaispit/

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Steakhouse ‘At Home'

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.