Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Diamanthaas met Oriëntaalse salade - Een echte zomertopper -

Diamanthaas met Oriëntaalse salade - Een echte zomertopper -

Soms maak je gerechtjes waarvan je vooraf denkt ‘dat lijkt me wel lekker’ maar die je ‘in het echt’ overdonderen.
Dit is zo’n recept, deze MOET je maken.
Het is weer een heerlijk zomers gerechtje van de kamado.
We gebruiken een paar mooie 200 dagen graan gevoerde Black Angus Diamanthaasjes.
Deze marineren we minimaal 3 uur in een mengsel van 60 ml sojasaus, 60 ml Sinaasappelsap 2 tl fijngesneden verse gember en 3 fijngehakte knoflookteentjes.
Meng de ingrediënten en doe deze in een zipperbag met de 2x 300 gram diamanthaasjes. Plaats dit in de koelkast en kneed- en keer af en toe.
Na een uur of 3-4 stoken we The Bastard op en plaatsen het multilevel cooking system met een half gietijzer rooster onderin en aan de andere kant een platesetter met lekbak en daarboven een RVS rooster.
Zet de kamado op 200 draden en laat het gietijzer goed heet worden voor je gaat grillen.
Ondertussen maken we de salade door de volgende ingrediënten te mengen.
1 zak gemengde slagroenten
2 sinaasappels, geschild en in dunne plakjes gesneden
1 kleine rode ui, heel dun gesneden
2 eetlepels amandelen, gehakt in kleine stukjes
Dan maken we de dressing door de volgende ingrediënten te mengen:
1 sinaasappel, geperst
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
2 eetlepels witte wijnazijn
80 ml extra vergine olijfolie
½ theelepel Funky Ouma zout
¼ theelepel versgemalen zwarte peper
Nu grillen we de diamanthaasjes op het gietijzeren rooster aan beide zijdes aan tot er een mooie grillstreep op zit.
Dan leggen we ze indirect op het gietijzer en laten ze doorgaren tot een kerntemperatuur van 50 graden.
Als deze bereikt is halen we de diamanthaasjes uit de kamado en laten deze rusten.
Dit is het moment om de dressing te mengen met de salade, bepaal zelf even hoeveel dressing je toevoegt. Dan leggen we de Oriëntaalse salade op een bord en snijden wat plakjes van de diamanthaas en leggen deze er op.
Het is verbazend lekker om het vlees te eten i.c.m. de salade en sinaasappel.
Een makkelijk en snel zomers gerechtje, je moet alleen wel op tijd marineren.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.