Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Waards rund (Rubia Gallega) - Hanging Tender (Longhaas)

Omschrijving

WAARDSE DIKKE KRAAI MET PADDESTOELEN

Dikke kraai is Vlaams voor wat wij een longhaas, de Fransen een Onglet en de Amerikanen een hanger steak noemen. Het is een mooi stuk werkvlees met een heerlijke smaak en malsheid. Tenminste…

Midden door de waardse Longhaas loopt een zeen. Deze heeft de malsheid van een goede winterband.  Dit lost zichzelf op in een stoofpot, maar wij willen de longhaas grillen als een steak.

Dus snijden we beide kanten langs de zeen waardoor we mooie malse haasjes overhouden. Aangezien de breedte van de 2 haasjes wat ongelijk is snijden we de breedste ook nog een keer in de lengte door zodat we 3 vrijwel gelijke haasjes hebben, dat laatste hoeft uiteraard niet.

We strooien wat Flor Delta Pimientas over de haasjes en laten ze even rusten.

Ondertussen hebben we de sjalotjes fijn gehakt, net als de knoflook. dit fruiten we in een DO deksel, dan voegen we de champignons toe. Deze kruiden we nog met wat R Butts R smoking rub. We laten ze even sudderen, voegen dan 120 ml WorcesterSaus toe en nog 60 ml. rode wijn.

Dit laten we lekker door pruttelen zodat de champignons lekker vol zuigen.

We zetten de paddestoelen weg met wat alufolie er over en zetten de luchtschuiven van de Big Green Egg even goed open. 

We leggen de haasjes op het gietijzeren rooster op direct vuur. Na 2 minuten draaien we ze en na weer 2 minuten nog een keer. Nu wordt het tijd om te meten, want ze zullen zo’n beetje klaar zijn.

En i.d.d. 6 minuutjes was genoeg. 

We laten de haasjes even rusten zodat het vocht weer goed in het vlees trekt en snijden dan mooie botermalse medaillons we voegen hier de paddestoelen bij.

Of je het Longhaas, Onglet, Dikke Kraai of Hanger Steak noemt zal ons worst zijn, maar lekker is het absoluut!

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GRILL!

Of probeer eens het Cardiff crack recept los te laten op een longhaas; gegarandeerd succes!

Waards rund (Rubia Gallega) - Hanging Tender (Longhaas)

Productformulier

WAARDSE DIKKE KRAAI MET PADDESTOELEN Dikke kraai is Vlaams voor wat wij een longhaas, de Fransen een Onglet en de... Lees meer

€29,40

Afhalen in onze winkel

Nog 3 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    • Deskundig advies in de gezelligste BBQ Shop
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Sfeervolle professionele workshopruimte
    • On- & offlineslager
    • Vandaag verstuurd? Je hebt nog: Apr 19, 2024 10:00:00 +0200
    Heb je een vraag over dit product?

    Ons Beef Exclusief team helpt je graag verder! Klantenservice

    Stuur ons een berichtje!

    Bezoek onze showroomBezoek onze showroom

    Beef Exclusief
    Bredeweg 126
    2761KB Zevenhuizen
    Nederland
    Bekijk openingstijden

    Omschrijving

    WAARDSE DIKKE KRAAI MET PADDESTOELEN

    Dikke kraai is Vlaams voor wat wij een longhaas, de Fransen een Onglet en de Amerikanen een hanger steak noemen. Het is een mooi stuk werkvlees met een heerlijke smaak en malsheid. Tenminste…

    Midden door de waardse Longhaas loopt een zeen. Deze heeft de malsheid van een goede winterband.  Dit lost zichzelf op in een stoofpot, maar wij willen de longhaas grillen als een steak.

    Dus snijden we beide kanten langs de zeen waardoor we mooie malse haasjes overhouden. Aangezien de breedte van de 2 haasjes wat ongelijk is snijden we de breedste ook nog een keer in de lengte door zodat we 3 vrijwel gelijke haasjes hebben, dat laatste hoeft uiteraard niet.

    We strooien wat Flor Delta Pimientas over de haasjes en laten ze even rusten.

    Ondertussen hebben we de sjalotjes fijn gehakt, net als de knoflook. dit fruiten we in een DO deksel, dan voegen we de champignons toe. Deze kruiden we nog met wat R Butts R smoking rub. We laten ze even sudderen, voegen dan 120 ml WorcesterSaus toe en nog 60 ml. rode wijn.

    Dit laten we lekker door pruttelen zodat de champignons lekker vol zuigen.

    We zetten de paddestoelen weg met wat alufolie er over en zetten de luchtschuiven van de Big Green Egg even goed open. 

    We leggen de haasjes op het gietijzeren rooster op direct vuur. Na 2 minuten draaien we ze en na weer 2 minuten nog een keer. Nu wordt het tijd om te meten, want ze zullen zo’n beetje klaar zijn.

    En i.d.d. 6 minuutjes was genoeg. 

    We laten de haasjes even rusten zodat het vocht weer goed in het vlees trekt en snijden dan mooie botermalse medaillons we voegen hier de paddestoelen bij.

    Of je het Longhaas, Onglet, Dikke Kraai of Hanger Steak noemt zal ons worst zijn, maar lekker is het absoluut!

    www.BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GRILL!

    Of probeer eens het Cardiff crack recept los te laten op een longhaas; gegarandeerd succes!

    Wat klanten zeggen over Waards rund (Rubia Gallega) - Hanging Tender (Longhaas)

    Waards rund (Rubia Gallega) - Hanging Tender (Longhaas)

    Waards rund (Rubia Gallega) - Hanging Tender (Longhaas)

    5.0 van de 5 sterren

    1 heeft dit product beoordeeld

      Reviews

      Gebaseerd op 1 review Schrijf een review

    Recent bekeken

    Footer image

    © 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

    • American Express
    • Apple Pay
    • Google Pay
    • iDEAL
    • Maestro
    • Mastercard
    • Shop Pay
    • Union Pay
    • Visa

    Login

    Wachtwoord vergeten?

    Heb je nog geen account?
    Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.